האם יש עובדת פיליפינית שתכאב במקומי

ענתי44

New member
האם יש עובדת פיליפינית שתכאב במקומי

??? כנראה השפעת האנטיביוטיקה החזקה ויום נוראי לאמא. לא היה לה כוח אפילו להתרומם מהשירותים. והיא רוב היום יושבת מכונסת בעצמה, מסתכלת עליי במבט מתחנן, ואני לא יודעת מה מציק לה. היא לא רוצה כלום.רק את החיבוקים והנשיקות שלי היא מקבלת ברצון. את כל שאר הדברים לא! אני רואה את הסבל בעיניים אני רואה את הניסיון שהיא עושה כדי לתקשר עימי לומר לי מה מציק לה אבל כאילו המילים פרחו להן.אני לא יודעת מה לעשות כדי לשמח אותה.אני נקרעת. הלב שלי מתרסק לרסיסים קטנים, מתפזר לכל קצוות החדר. רוני יקירה, אני יודעת שיגיע היום, וקרוב יותר ממה שאני רוצה, שתכנס אישה זרה ותטפל בצדדים הפיזיים הקשים כמו ניקוי קקי או רחצה.אבל האם יש איזה עובדת פיליפינית שתמורת כלכלה+ אלף דולר יכולה לכאוב במקומי???....

zs1957

New member
אין עובדת פליפינית שתכאב במקומך.

היא באה לטפל באמא ולסעוד אותה ומה שמעניין אותה זה האלף דולר להביא למשפחתה ובוודאי לא אמא שלך.אם כי יש כאלה שהן באמת בסדר ומסורות, אבל רובן באות לעבוד ולשלוח כסף למשפחה,לא פעם הם חומסים ,גוזלים ,מזניחים, לועגים,ומתעללים בקשישים .חוויתי את הדברים הללו. לאמא כמו לכל אדם יש יום אסל ויום בסל אין מה להתרגש, צריך להמשיך הלאה וכמו שאטמרתי לך ענתי יבוא יום ואת תכניסי עובדת זרה כי לא יהיה לך כח להמשיך לטפל באמא. חג פורים שמח, זהבה שחם

ענתי היקרה

מה שלומך הבוקר? האם אמא נרגעה והאם נחת קצת בלילה למלא את המצברים? הצדדים הפיסיים בטיפול באמא הם קשים מאד וכמו שזהבה אומרת מנסיון , יגיע היום להביא עובדת שתעשה זאת ואת תשגיחי שהכל יהיה לטובתה של אמא ואת תעניקי לה את כל האהבה הגדולה שלך. כמה טוב לשמוע שאת החיבוקים והנשיקות שלך אמא אוהבת ומקבלת ברצון. זה צריך לעודד אותך, כי זה מה שנותן לה כח להמשיך , למרות התסכול שלה. הידיעה שלא משנה מה יקרה או תעשה , יש את ענתי שתמיד תאהב ותחבק אותה. הלוואי שיהיה יום טוב יותר לשתיכן. להת, טובה

ronnyw

New member
סיוע

ענתי, אני חייבת לענות.... אין פיליפיני שיכול לכאוב במקומך, או להחזיר את הגלגל לאחור, או להכהות את העגמה. אבל יש ויש פיליפינים שיכולים לעזור לשאת בעול, שיכולים לחסוך לך את העבודות הקשות (קקי, ניקוי ובישול) ולהותיר לך את "זמן האיכות" של שיחות, שירה, טיולים וחיבוקים. יש פיליפינים שיכולים לאפשר לך להתאורר, לצאת מהבית, להחליף כוחות, לראות ולהראות, ולחזור לאימא רגועה וסבלנית יותר. יש פיליפיני שזו עבודתו, והוא אינו מעורב רגשית, ולכן עושה אותה ביעילות, בשקט נפשי ובלי תסכול רגשי. ענתי, אני עוקבת אחרי המיילים שלך בעניין ובכאב. אני לא מגיבה, כי את דעתי כבר אמרתי לך, ואין זה מענייני. אבל נראה לי שהמצב אצלכם הולך ומחמיר, הקשיים הולכים ורבים, ה"נפילות" (זו לא המילה הנכונה, אבל לא מצאתי משהו אחר) הולכות ונעשות תכופות, ואולי באמת הגיע הזמן. קחי בחשבון שהתהליך עצמו לוקח זמן, לא תמיד מצליחים עם הבחירה הראשונה. אפילו זהבה, שנכוותה קשות בעבר, ממשיכה עם עובד זר (זהבה, תקני אותי אם אני טועה) כיוון שבתמונה הכללית זה עדין הפתרון הטוב ביותר. בהמון המון המון אמפטיה !!

ענתי44

New member
אין לי מחלוקת איתך בדבר החשיבות של

" הנמלות החרוצות והמיטיבות" וגם לא בדבר העובדה שלו היה לי אפשרות בטח שעזרה כזו, של הצד הפיזי היה עוזר לי , לא פחות משלאמא.ואחותי חושבת בדיוק כמוך. יש שיקולים נוספים למה אני ממשיכה ואני לא אפרט את כולם, רק שניים שאני חושבת שהם החשובים ( ולא שאני מקילה ראש בצד הפיננסי, מצוקת מקום, תחושה שמישהו זר יכנס לי לקרביים)אמא שלי מאושרת בבית אביב. היא, בדרך כלל, קמה ברצון בבוקר ושמחה ללכת לשם.אני ממש מאמינה שלולאי הפעילות שלה שם המצב היה חמוד הרבה יותר. כן אני מודעת לכך שרק ילך ויחמיר. ויבוא גם יום שהיא לא תפיק תועלת מהביקור שם.אז כמובן אני אשאיר אותה בבית עם מטפלת( כמו אצל אמא של זהבה) למזלי, אמא ישנה מצויין ברוב הלילות ואני לא רואה טעם להביא מישהי בלילות. רוב הזמן אני נמצאת בבית, ובמקרה צורך ניתן בתשלום נוסף להשאירה ללילה ( כמו במשפחות שמשלמות על הישארות בשבת) כך שאנחנו נבדוק את האופציה של מטפלת קבועה משעות הצהריים ועד הערב. וכן. יש גם סיבה ריגשית שהיא מטופשת. המחשבה שאמא בערוב ימיה תקשר לאדם זר כאילו היה בשר מבשרה, וכשיגיע השלב אני חוששת שתשכח אותי ותזכור את העובדת. כן זו סיבה אידיוטית שבבוא היום אתגבר עליה כי טובת אמא בראש ובראשונה.

zs1957

New member
וגם טובתך ענתי היא בראש וראשונה

יפה שעה אחת קודם אם תעזרי במטפלת לשעות אחר הצהריים והלילה,בנוסף לפעילות של אמא בבית אביב.עלייך להמשיך בחייך ולא להקריב אותם. אפשר להיעזר במטפלת טובה לאמא ואצלך אין בעיה כי את גרה עם אמא אז הפיקוח הוא הדוק לא כמו אצלי שמחייב אותי לנסוע לביקורי פתע. אני מאמינה שבקרוב מאד את תגיעי למקנה שאין מנוס ועלייך להסתייע במטפלת. זוהי החלטה שצריכה לבוא ממך והיא מתבשלת בליבך לאט עם כל הקושי הרגשי. זהבה שחם

ענתי44

New member
אני גם חושבת על טובתי

אני לא רואה צורך במטפלת בלילה. רוב המשפחות גרות לא עם היקר החולה ולכן חייבים גם לילות. אני לא רואה סיבה שתהיה לי מישהי שתגור אצלנו כשהבית ממש קטן כשאמא במילא ישנה טוב וכבר כמעט לא קמה ( בניגוד לחודשים הראשונים שזה היה סיוט) לכן מה שהסכמתי עם אחותי זה מישהי שתהיה כמה שעות כל יום ותלך בלילה. מה שמלחיץ אותי זה שיקרה מה שקרה לעוד משפחות. כשאמא התחילה ללכת למרכז יום היתה מישהי שנקשרתי אליה. היא פרחה שם.כל ילדיה נשואים ולבסוף לא היה מנוס מעובדת זרה. היא היתה מתלבשת ב2 בלילה ויורדת לרחוב לחכות להסעה למרכז היום. בהתחלה הם נקרעו כלכלית להשאיר אותה ליומיים במרכז יום אבל לא עמדו בזה ובכאב לב אמיתי חדלו לשלוח אותה.

zs1957

New member
שתגיע משהי לכמה שעות ביום ותלך

בלילה. נשמע טוב .אני מקווה שאכן תיישמי זאת. בהצלחה במציאת מטפלת טובה. רק לא פליפינית. רצוי משהישיודעת עברית ותוכל לתקשר אתה. שיהיה לה כייף עם המטפלת. שתהיה חמה ותדע להעניק המון חום ואהבה. זהבה שחם

קורנית

New member
זה לא יקרה

טוב, אני לא נביאה, אבל יכולה לספר לך מה קורה אצלנו: המטפלת הגיעה כחודש אחרי שאבא נפטר. בינתיים אמא גרה אצלי - רחוק מביתה, ואפילו מעיר מגוריה. אמא לא קיבלה אותה בהתחלה... עוד היתה בהבנה כלשהי, והתווכחה כל הזמן שהיא לא צריכה אף אחד. כמעט שנה ככה. את שמה של המטפלת אמא לא הצליחה - או לא רצתה לקלוט. כשחלה הדרדרות במצבה של אמא - פיזית בעיקר - היא התחילה לקבל את קיומה של המטפלת. התווכחה פחות, מצאה בה גם דברים טובים. כעת היא מלאה שבחים עליה ועל איך שהיא "עוזרת" לה (בוודאי לא מטפלת, עד עכשיו...) אבל, ענתי - היא עד עכשיו לא זוכרת את שמה, והיא יודעת, כמו מנטרה, שיש לה רק שתי בנות: ר. ו - ש., ורק אותן היא אוהבת. אז אל תדאגי. לפחות לא בעניין זה, חמודה.

ענתי44

New member
קורנית תודה לך ../images/Emo24.gif

רק המחשבה הזו שפעם לא תכיר אותי ולא תדע שאני אוהבת אותה " עד השמיים ובחזרה" גורמת לי עוגמת נפש רבה. אני יודעת שאין טעם לחשוב על זה, ולהתענג על העכשיו. אבל כמו שהלשון חוזרת שוב ושוב לשן מתנדנדת ומכאיבה הנגיעה ככה אני שוב ושוב הסיוטים מהרגע הזה רודפים אותי.

ronnyw

New member
מילה אחרונה (ממני) בנושא נטפלת

ענתי, אני נאלצת, בחוסר רצון ובאי נעימות, להיות קול השפיות ולאמר לך, שאם אמא שלך תשכח אותך (שזה, לדאבוננו הרב, חלק מההתדרדרות), זה יהיה ללא שום קשר לשום מטפלת !!! היא תשכח אותך, כי אותם תאים במוחה שמכילים את המידע עליך, יימחקו. התאים עם המידע על המטפלת הינם אחרים לחלוטין,מתקופה אחרת, ואין כל קשר !! אל תשתשמי בעניין זה בהחלטה לגבי פיליפינית. זה פשוט לא רלוונטי. את חייבת להחליט הגיונית (ולא רגשית !!). אני מקבלת ביתר קלות טיעונים של חוסר מקום בבית, בעיות תקציב (אוי, כמה שהן מעיקות !!) מאשר את הטיעון על חשש מאי זכרון. כי הוא פשוט לא נכון. וסליחה אם פגעתי.

ענתי44

New member
את נפלאה וממש לא פוגעת

אבל אמרת ענת אמרת אמוציות. אני אדם שחושב על הרגש.והמחשבה הזו שאמא תהיה קשורה ריגשית יותר למישהי זרה ולא אלי, או אל אחיי, ושמישהי אחרת תקל עליה במקומי מציקה לי. אני לבטח יודעת שאת צודקת. יודעת בראש. אבל לא בבטן. לא בלב. וברור לי שבשלב כל שהוא אמא תזדקק ליותר מאשר אני! וזה יהיה שלב בו אני אשיג לה את מה שהיא זקוקה לו. מה שבטוח לא בא בחשבון זה בית אבות. אמא תשאר בבית איתנו ובבוא היום עם עובדת זרה. מה שמשפיע עלי עכשיו זה שבאמת אין צורך במטפלת שתישן פה במקום צפוץ ותקבל תנאים לא נוחים ובלי צורך. הרי אני רוב הזמן, גם כשאמא היתה בריאה ואני הייתי ציפור דרור, לא יוצאת בלילות. ואני אוהבת להשכיב אותה לישון. לחבק ולנשק אותה.לכן מה שאנחנו נחפש בבוא היום זה אישה שתהיה כמה שעות כל יום שאוכל להיות יותר פנוייה לעינייני.

zs1957

New member
תומכ נלהבת לתגובתך בנידון

אני מקווה שזה יגיע בקרוב והיא תעשה זאת זהבה שחם

ענתי44

New member
יום רביעי האהוב עלי בשבוע

כי אני נוסעת לחוג כתיבה. התראפיה שלי. אמא במצב לא טוב.האנטיביוטיקה גורמת לה תופעות לוואי. אבל יהיה בסדר...

zs1957

New member
מה שלום אמא שלך?

במקרה של תופעות לוואי מחליפים א האנטיביוטיקה. רפואה שלמה לאמא. זהבה שחם

ענתי44

New member
הרופאה אמרה שחובה לסיים ../images/Emo184.gif

חולשה והדרדרות צפוייה בכל אנטיביוטיקה. ולמרות שיש שלשול כל עוד הוא לא חריף הרופאה אמרה שרצוי להשאיר את זה. האמת שהבוקר היא היתה יותר חזקה. ובמילא בסוף השבוע היא תסיים את האנטיביוטיקה.

ענתי44

New member
תודה זהבה ../images/Emo24.gif

מכל ה-

למעלה