האם יש עוד שכבה

Beautiful SouI

New member
האם יש עוד שכבה../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif../images/Emo184.gif

אוקיי , יש גיאולוגים המאמינים שישנה עוד שכבה בכדור הארץ ,
יש לנו את הקרום שזה בעצם סלעים מוצקים.
יש לנו את המעטפת [מגמה] שזה בעצם סלעים מותכים , מין תערובת צמיגית
ויש עוד משהו שהגיאולוגים מאמינים שיש עוד שכבה , כי הם אומרים שאם יש עוד שכבה מתחת לקרום אז בטוח יש עוד שכבה מתחת למעטפת , הלוא היא הגלעין. אז יש שתי השערות:
שיש עוד שכבה מתחת למעטפת שעשויה ממוצק , שרוב המוצק הוא מתכתי שזה מה שגורם לכוח הכבידה.
שיש עוד שכבה מתחת למעטפת שבעצם גז , כי מאמינים ששם הכי חם , אז הם מאמינים שזה גז. האם אתם מאמינים שישנה עוד שכבה? ממה נראה לכם שהיא עשויה? [לפי השערות- 1 , 2]

Gilliana

New member
נראה שיש כאן איזשהו בלבול...

הגלעין הוא ה-"שכבה" האחרונה, ולכן אני לא מבינה איזה שכבה יכולה או אמורה להיות מתחתיו. אנחנו מדברים על ליבת הגלעין? כי אם כן, באמת סביר להניח שהיא גזית, משום שהיא החלק של הפלנטה שטרם התקרר (ע"ע השמש שלנו). אגב, למיטב ידיעתי זו כבר מסקנה שהגיעו אליה מזמן - תקני אותי אם אני טועה...

Beautiful SouI

New member
|מתקנת|../images/Emo184.gif

ישנה השערה שישנה עוד שכבה , הלוא היא הגלעין. אין לנו הוכחות שהוא קיים
אבל הגיאולוגים הגיעו להשערה מסויימת שישנה עוד שכבה

Gilliana

New member
משהו כאן עדיין לא בסדר

על הגלעין למדתי כבר בכיתה ה' - ושתביני שזה היה לפני יותר מ-20 שנה. אולי אין הוכחות פיזיות - כלומר, אף אחד לא הגיע לגלעין וחשף אותו, אבל מכיוון שאנחנו יודעים איך בנויים הכוכבים והפלנטות אנחנו יכולים לדעת (בלי לראות במו עינינו) שהגלעין קיים גם קיים.

Beautiful SouI

New member
../images/Emo67.gif../images/Emo184.gif

אנחנו לא יודעים בוודאות שיש גלעין בכדורהארץ נקושה

Gray PaIadin

New member
נראה לי שגם לחץ משפיע על מצב צבירה

בצורה כזאת שהוא יישאר מוצק גם בטמפרטורה שבה בלחץ שכאן למעלה הוא יהיה נוזלי או גזי, אבל לא יודע
וחושבים ש(אולי?)איפושהו באמצע (אולי באמצע-באמצע, לא יודע) קורה ביקוע גרעיני, ויש שם (או ליד, לא זוכר) חומרים שכוללים אשלגן רדיואקטיבי

למעלה