האם יש עילה לבג"ץ ?

האם יש עילה לבג"ץ ?

הרבה משירות המילואים מתבצע בצורה של אבטחות ישובים, אבטחות מתקנים פעילויות בשטחים ועוד. הצבא, משיקולים תקציבים שאינם בשום אופן מבצעיים, מגביל את כמות החופשות כי כך הוא צריך לקרוא לפחות אנשים למילואים ובכך הוא חוסך. כך למשל, על 24 ימי מילואים מגיעים רק 72 שעות חופשה. משיקולים תקציבים לפעמים הצבא לא יספק ציוד מיגון, ציוד חורף, חימום למילואימנקים. השאלה האם יש עילה משפטית לעתור לבג"ץ נגד פעולות אלו שכן אילוצים תקציביים אינם יכולים לפגוע בזכויות בסיסיות של אדם בדומה לכך שמצוקה תקציבית אינה יכולה לגרום לשירות המדינה להחליט שאדם יעבוד 24 יום רצוף עם 72 שעות חופשה ללא חימום ? האם טענת אפליה של תנאי המילואימניקים לעומת אנשי הקבע בחופשות ובציוד גם היא עילה לבג"ץ ? האם יש איזו שהיא עילה אחרת ? למה שמדובר באנשי המילואים אז בגין בעיות תקציביות הופכים את השירות לבלתי נסבל ואילו שמדובר על עובדי מדינה, מצוקה תקציבית לא תפגע בהם באופן כל כך ברוטאלי ?

פלסטיק

New member
עילה אחרת

אני לא יודע לגבי העילה שהצעת אבל אני מציע עילה אחרת: יש בסביבות 100 מאחזים בלתי חוקיים. אתה יכול לנסות לחשב כמה מילואימניקים מגוייסים (או סדירניקים נמצאים בתעסוקה) לאבטחת אותם מאחזים והתנועה אליהם שאני מדגיש - אינם חוקיים מדוע מילואימניק צריך לשמור על מאחז לא חוקי? נניח פעם הבאה יבקשו ממני לשמור על פורץ או גנב.

למעלה