האם יש עלייה במספר החולים??

m י כ ל

New member
האם יש עלייה במספר החולים??

שלום ד"ר קרני, על פי תחושה בלבד, מתקבל אצלי הרושם שיותר ויותר מאובחנים בטרשת נפוצה. האם יש בסיס לכך? האם מספר החולים עולה כתוצאה משיפור הכלים האיבחוניים וכתוצאה מכך יש מספר גדול יותר של חולים המאובחנים בוודאות, והאם נערכים מחקרים אפידמיולוגיים על טרשת נפוצה בארץ? קראתי ברשת מספר מחקרים על מקומות שונים בעולם בהם עלתה התחלואה בטרשת נפוצה בצורה תלולה. האם זה מה שמתרחש בארץ?
 
אפידמיולוגיה

אכן ישנם מחקרים. בפרספקטיבה של 40 שנה הדיווחים מראים עליה בשכיחות המחלה בארץ. יחד עם זאת כפי שציינת גם אמצעי האיבחון השתכללו כך שכיום האיבחון של ט"נ נפוצה מהיר יותר ומשפיע על הסטטיסטיקה. אין נתונים על שינויים משנה לשנה. נתון נוסף שמעיד על העליה בשכיחות המחלה הוא שבעוד בקרב אשכנזים שכיחות המחלה אצל ילידי הארץ דומה לזו של דור הוריהם שנולדו באירופה הרי שאצל ספרדים שכיחות המחלה אצל הצברים היא יותר מכפולה ביחס לדור הוריהם ילידי אסיה או צפון אפריקה.
 

m י כ ל

New member
אם כך, מה ניתן להסיק מהנתונים?

האם ניתן לשקלל את הפקטור של כלי האיבחון ולהסיק מהסטטיסטיקה מסקנות אבסולוטיות הקובעות שאכן יש עלייה בתחלואה? ואילו מסקנות ניתן להסיק מכך שהדור השני ליוצאי צפון אפריקה ואסיה, ילידי הארץ, חשופים עתה למחלה כפליים מהוריהם? האם הנתונים יכולים להצביע על גורמים חיצוניים כתזונה וזיהום אויר המאפיינים מדינות מערביות "מתקדמות" כמעורבים באפידמיולוגיה של טרשת נפוצה? סליחה על מטר השאלות... פשוט נראה לי, בעין בלתי מקצועית, שהנתונים האלה, שהם דרמטיים למדי (בכל זאת, עלייה של 100% בתחלואת ספרדים ילידי הארץ הוא נתון שקשה להתעלם ממנו!) טמון מידע שאולי יכול לסייע בפתרון תעלומת הסיבות לטרשת נפוצה.
 
תגובות

הרושם שאכן ישנה עליה בתחלואה עם כי לא נעשה ניתוח עד כמה לMRI תרומה מלאכותית שאינה אמיתית לערכים המוגברים של שכיחות המחלה. באשר לסיפא את עונה באופן די ממצא על האפשרויות שעולות מעליית השכיחות אצל ספרדים צברים כאשר מתוך נתונים אפידמיולוגים לא ניתן להצביע על הגורמים הסביבתיים שעושים את ההבדל
 
למעלה