האם יש עצה לטיפול בפצעים של אטופיק דרמטיטיס (אסטמה של העור)

סביון1

New member

מדובר בילד בן 11 וחצי. זאת פעם שניה שהפצעים מתפרצים אצלו. ההתפרצות בגפיים ובעיקר במרפקים. הרופאה אמרה שצריך לספק לחות לעור כדי למנוע את ההתפרצות. אבל אחרי שכבר קרתה מה עושים? אני לא רוצה למרוח לו כמויות של משחות עם סטרואידים.
בנוסף, הילד מתגרד מדי פעם וקשה מאד מאד לעצור אותו. הוא פשוט שוכח שאסור להתגרד.
תודה!

היי בד"כ כשאנשים מדברים על אטופיק דרמטיטיס הם מתכוונים לילדים:) בהגיעי מהרפואה הקונבנציונלית אני מכירה את התרופות שנותנים לאטופיק ואני מאוד מסכימה עם דעתך שרצוי לא למרוח כמויות של משחות סטרואידיות.וכן ילד הוא ילד לכן טבעי שישכח שביקשת ממנו לא לגרד ולהתאפק.
כמה זמן הוא כבר סובל מזה? האם את יכולה או רוצה לומר לי האם קדמה למחלה בטווח זמן של עד שנה טראומה או משהו שהילד מחשיב כטראומה? האם ההתפרצויות של הגרד הקשה מתקיימות בקירבה לארוע כלשהו בביה"ס או בבית? האם משהו במשפחה סובל מאלרגיות או מאסטמה?
כעצה ראשונית אני ממליצה, אם יש בבית קוואקר...כן קוואקר שממנו עושים דייסה...אשמח אם תקחי חופן ביד ותשימי בגרב בד ישנה...תרטיבי אותה ו אחרי שהוא מסיים את המקלחת תטפחי קלות על כל האזור שמגרד לו.(כל פעם חופן חדש)..כמו שפעם היו שמים פודרה על הפנים...אז באותו אופן.
העור נוטה להיות יבש יותר אז בהחלט מומלץ למרוח קרם הכי פשוט שיש כדוגמת nivea או אינטנסיב קר...לפני שאת מורחת לו על כל הגוף בבקשה קחי מעט ביד תמרחי על גב היד (עור הלבן) ותראי אם לא הופיעה אדמומית כעבור 5 דקות ניתן למרוח על כל הגוף. ויש גם קרם טיפולי נוסף, דווקא מהתחום הקונבנציונלי, אבל תרופה שאנחנו קוראים לה under the counter לכן לא מצריכה מרשם רופא...הבסיס שלה הוא יוד והיא נקראת בפאנטן ...שווה נסיון לעיתים קרובות עוזרת כדי להרגיע.

סביון1

New member
תודה רבה על התגובה - תשובות לשאלותיך

לשאלתך כמה זמן הוא כבר סובל מזה? - ההתפרצות הראשונה ארעה לפני כשנה. טיפלנו במשחות סטרואודיות וזה עבר תוך כמה שבועות. לפני כשבועיים שלושה ארעה עוד התפרצות. התחלתי למרוח לו משחה סטרואידית פעמיים ביום אבל לא הצלחתי להתמיד, ובסוף החלטתי לעזוב את זה.
&nbsp
לשאלתך לגבי טראומה - אני לא מודעת לטראומה או משהו קשה שעובר על הילד עכשיו, או שעבר עליו בהתפרצות הקודמת (לפני כשנה). אולי זה קשור לחילופי מזג האויר.
לגבי אלרגיות במשפחה - הילד מאומץ כך שמידע על המשפחה לא רלונטי. באופן כללי הילד קצת נוטה לאלרגיות - כך נאמר לנו על ידי מרפא מתחום הרפואה הסינית שביקרנו אצלו. זה יכול להתבטא בדרכי הנשימה או בעור. קרה פעם שמרחתי עליו משחה טבעית והוא התמלא פיצעונים, למשל. אבל באופן כללי הוא לא ממש סובל מאלרגיות.
&nbsp
אעשה מה שהמלצת עם הקווקר. האם זה משנה אם זה קוואקר גס או עדין? יש לי בבית פתיתי קוואקר גס.
יש בבית גם אינטנסיב קיר ללא בישום שקניתי עבורו. אני מזכירה לו למרוח אבל הוא לא מורח, ואני מצידי, חושבת שבגיל 11 וחצי אני כבר לא יכולה לרדוף אחריו עם הקרם אחרי כל מקלחת.. בעיה. אם יש לך תרופת סבתא לענין לקיחת אחריות אשמח לשמוע

לגבי בפאנטן - האם המשחה הזאת יעילה למניעת התפרצות של פצעים, או לטיפול בפצעים? האם מדובר באותה משחה שמשמשת נגד תפרחת חיתולים?
שוב תודה!
&nbsp
&nbsp

אטופיק דרמטיטיס

הי, עדיף אם אפשר קוואקר עדין כדי שלא יפצע את העור שממילא סובל מיובש. לגבי בפאנטן היא לא יעילה לגבי מניעת התפרצות של פצעים אבל היא בהחלט יעילה לטיפול בפצעים. ישנם שני סוגים של בפאנטן משחה (שומנית) וקרם (על בסיס של מים) אני מעדיפה שתשימי לו את הקרם. וגם כאן ישנם שני סוגים בפאנטן ובפאנטן פלוס אשמח אם תקני את הפלוס. וכן בהחלט משתמשים בה גם לתפרחת חיתולים וגם לפטמות פצועות בגין הנקה וגם לתפרים אחרי לידה. המוצר הוא ממש טוב ולטעמי כדאי להחזיקו בבית לפצעים בכלל. אני מסכימה איתך שילד בגיל 11 אמור לדעת לעשות את הדברים עבור עצמו אבל לעיתים זה לא עניין של גיל זה יותר עניין של בשלות נפשית ולא כל ילד באותו גיל מספיק בשל בשביל לדאוג לעצמו...אז חבל לכעוס עליו אם הוא לא בשל...חוץ מזה שום ילד לא אוהב לטפל בעצמו, בשבילו זה בהחלט ביזבוז זמן.
אני מבינה את העובדה שאין לכם מידע על המשפחה שלו...מנסיוני כמעט תמיד כשילד מפתח אטופיק יש משהו במשפחה שסבל מזה או מאסטמה. דבר נוסף אכן המחלה הזאת יושבת חזק על נושא של אלרגיות ולכן רצוי לטפל בה בכיוון הזה. בנוסף גיליתי במהלך עבודתי כי לקיחה של פרוביוטיקה לילדים (לא משנה איזו חברה) העיקר שהיא מכילה לפחות 4 חיידקים פרוביוטיים ולא אחד, משפרת את מצב האטופיק...לכי לבית טבע ותבדקי ותבחרי לו אחת...בדר"כ זה מגיע כאבקה שממיסים אותה במים...אל תצפי לתגובה מהירה...צריך לעבור לפחות חודש עד שהגוף בהדרגה מגיב...יש לי הסבר מלא ללמה פרוביוטיקה ואולי אעלה בהמשך מאמר בנדון
בכל מקרה זה עובד. הכנת פורמולה של צמחי מרפא עוזרת מאוד...ודבר אחרון מתן של פורמולה של פרחי באך שמותאמת למצב הריגשי נפשי של הבן שלך תעזור מאוד...בילדים התגובה ממש יפה...כי אטופיק נשענת בהחלט על פאן ריגשי.אשמח אם תעדכני בהמשך..יום מקסים ומחייך

סביון1

New member
המון המון תודה על שפע המידע והעצות

א. אני בהחלט איישם: בפאנטן, קוואקר ופרוביוטיקה.
ב. אני לא כועסת על הילד. כן מתוסכלת אבל לא כועסת, כי ברור שהוא לא עושה בכוונה, פשוט יש לו סידרי עדיפויות אחרים ובשבילו זה ביזבוז זמן

ג. לגבי מצב ריגשי - הבן שלי נוטל ריטלין. הריטלין עושה לו טוב. לא הייתי רוצה להכניס לו עוד חומרים לגוף שאמורים להשפיע על רגשותיו. אני יודעת שפרחי באך זו תרופה טבעית, אבל עדיין, אם היא אמורה להשפיע על הנפש אני אשתדל להמנע. יש לי ילד רגיש. לכן תמיד אני משתדלת להיות עם יד על הדופק לרגשות שלו. לא קרה שום דבר דרמטי בזמן האחרון אבל מצד שני תמיד קורה משהו ואף פעם לא הכל סוגה בשושנים את יודעת. אנסה לשים לב עוד יותר לרווחתו הרגשית.
&nbsp
שוב תודות ושיהיה לך יום נפלא.
&nbsp
&nbsp

שמחתי לעזור

תודה רבה על שחלקת את הנושא איתי. תמיד שמחה לעזור. אני מכירה את הריטלין והיא לא באמת משפיעה ריגשית, היא עוזרת למקד את תשומת הלב ולהשתיק את הרעשים מסביב. נכון שחיצונית שפת הגוף משתנה, אבל זה בהחלט לא מטפל ריגשית. לגבי פרחי באך, לפי ניסיוני, זה יכול להיות לעזר אמיתי

באופן כללי אני יודעת את השם שיצא לפרחי באך בארץ, לצערי בגין לימוד, שלטעמי ולטעם מרכז באך, לוקה בחסר. בארץ זה קורס של חצי שנה באנגליה זה לימוד שנמשך על פני לפחות 3 שנים. אשמח אם תציצי באתר האישי שלי בפרמטר של פרחי באך כדי לקבל קצת יותר מידע, יש שם קישור מיוחד למרכז באך אנגליה... אולי אם תקראי על זה יותר תשני את דעתך ואולי לא
מה שלא תבחרי לעשות שיהיה בהצלחה וברפואה שלימה

למעלה