לי יש שניים בבית שנהרו באופן טבעי
ואני עכשיו בהריון שלישי מהפריה (בגיל 42). נכון, קשה להשלים עם בגידת הגוף. משהו שבעבר הלך בקלות, בלי מחשבה נוספת, על פי רצוננו, פתאום נהייה קשה ואולי אפילו בלתי אפשרי בלי עזרת הרופאים. והעובדה שכבר נתברכנו ויש לנו אוצרות יקרים בבית מקלה רק במעט את התסכול. תמר כבר כתבה לך מהיכן להתחיל ולאן לגשת. אני לא רואה סיבה ממש טובה לעשות את זה באמצעות רופא פרטי, לפחות לא בשלבים הראשונים (ונקווה שלא תזדקקו מעבר לכך). עם זאת, למיטב זכרוני קופ"הח הכללית לא ממש ידידותית למי שעושה טיפולים מעבר לילד השני. תבררי בקופה בדיוק מהן זכויותייך במסגרת הביטוח המשלים. באשר לקשיים: נכון, זה לא קל. הטיפולים בהחלט גובים מאתנו מחיר - כספי, נפשי ופיזי. לא משהו שאי אפשר לעמוד בו, אבל כדאי לקחת זאת בחשבון מראש. תמר תארה לך חלק מהקשיים ואת הקושי שבהתרסקות בכל חודש במקרה שהטיפול אינו מצליח את כבר מכירה בעצמך, בלי טיפולים. צריך מאוד מאוד לרצות ואם הרצון והמוטיבציה מאוד גבוהים, אפשר לעמוד בזה. זה גם חיוני שתהיה סביבה קרובה תומכת (לפחות בן הזוג) וגם אנחנו כאן כדי להציע מידע, עצות, כתף, וחיבוק בעת הצורך. והילדים שלנו? ראשית לכל הם העוגן, הם הכוח, הם הסיבה לכל. הם אלה שמזכירים לנו בכל רגע ורגע למה אנחנו רוצים עוד ולמה זה שווה את המחיר. הם גם בולמי הנפילות שלנו. אחרי כל נפילה, כשאנחנו מתפרקות לחתיכות, הם אלה שנותנים לנו את הסיבה להתאושש, לקום ולהמשיך. האם זה על חשבונם? אשקר לך אם אומר שלגמרי לא. הם מקבלים לתקופה מסויימת (והלוואי שתהיה קצרה ככל האפשר!) אמא שעוברת משהו קשה, שלא תמיד שולטת על מצבי הרוח שלה (ההורמונים!), שנעה בין תקווה לעצבות, שנעלמת בבקרים 5-7 פעמים בחודש (וצריך להיערך גם לכך), שזקוקה לפרטיות שלה כדי להזריק לעצמה, שמסתירה מהם סוד. והם כמובן חשים בקושי, וכל אחד לפי אופיו ודרכו מגיב. ולעניין הפרקטי. בדרך כלל מאבחנים חוסר ברזרבה השחלתית על סמך הפרופיל ההורמונלי, אותה בדיקת דם שנעשית ביום השלישי למחזור. הנתון הספציפי שמראה על כך הוא גובה הורמון ה-FSH, שאם הוא מעל 8 מעיד על בעייה כזו. רוב הרופאים (שאינם דווקא מומחים לפוריות) נוטים לפסוק על סמך בדיקה אחת בודדת, ומנסיון שלי ושל נשים אחרות, גובה ה-FSH יכול להתנדנד במידה משמעותית מחודש לחודש, ובדיקה אחת אינה מספיקה. אגב, בת כמה את? כידוע הפוריות שלנו יורדת עם הגיל. האם גם עשיתם בדיקות נוספות, כמו בדיקת זרע? צילום רחם? כדאי לערוך בירור מקיף לפני שקופצים למים ומחילים לטפל. בקיצור, אמא פלוס, אינני יכולה לאמר לך שהכל קל ופשוט ועל מי מנוחות. ממש לא. עם זאת, כשמאוד מאוד רוצים, זה אפשרי! צריך לקחת בחשבון את הכל, לשקול ולהחליט. אנחנו כאן בשבילך! בהצלחה!