זה דווקא לא מסובך מדי אך ישנן הגבלות
אמאזון שמה את הלקוחות שלה במקום ראשון ולכן מוודאת שהמוכרים שלה אכן מתפקדים כמו שצריך.
בתכשיטים יקרי ערך הפרוצדורה יותר מעמיקה, כמו שציינתי עם שליחת דוגמאות לבדיקת מעבדה שאתם אכן משתמשים בכסף וזהב וכו'..
אם כי, יתכן שכעת בפלטפורמת ה-Handmade שלה הפרוצדורה הזו תחסך מתכשיטים עבודת יד, כי זה לא באמת הגיוני לבצע בידוק מעמיק למאות אלפי המוכרים שבטח ינסו להכנס לשם.
התשלום באמאזון הוא הפקדה דו-חודשית לחשבון בנק במטבע בו אמאזון תומכת, כלומר דולר, ליש"ט, דולר קנדי או יורו בבנקים במדינות באיחוד האירופי או בארה"ב/קנדה.
זה אחרי שהם כבר ניקו מהתשלום את החוב שלכם כלפיהם.
הם לא עובדים עם שקל ובנקים בישראל ולכן כדי לקבל את הכסף חייבים חשבון בנק בחו"ל, העדיפות היא לארה"ב כי אז מקבלים את התשלום בדולר ללא המרת מטבע.
אגב כל אחד יכול לפתוח חשבון בנק בארה"ב אם הוא נמצא שם פיזית (גם תייר), אבל מניסיוני הבנק יסגור את החשבון תוך שנה-שנתיים אם לא פותחים אותו כחשבון עסקי (כלומר גם לרשום חברה בארה"ב).
פתרון חלופי הוא השירות של PAYONEER שנותנים לך חשבון בנק וירטואלי בארה"ב ואירופה. את מספקת את פרטי החשבון לאמאזון ולשם יופקד הכסף.
פיוניר לוקחים 1% עמלה על כל הפקדה, ואז משם את יכולה למשוך את הכסף לבנק בישראל בשקלים, כמובן גם כאן יש עמלת המרה שיורדת מהכסף.
אגב אני משתמש בפיוניר גם כדי לאפשר ללקוחות באטצי לשלם לי עם כרטיס אשראי במקום עם פאיפאל, משום מה על ההפקדות מאטצי העמלה של ה-1% לא יורדת.
ניתן להתחיל למכור באמאזון גם ללא פרטי בנק/פיוניר אבל זה פשוט אומר שלא תוכלו לקבל תשלום, כך גם אני התחלתי עד שהצטבר לי סכום ניקר והחלטתי לסוע לארה"ב לפתוח חשבון בנק.
מניסיוני גם אמאזון אירופה היא זירה נהדרת, אך דורשת הרבה יותר אישורים ובירוקרטיה (תירגומים נוטריון ועוד).
ושוב אופציה נהדרת באמאזון זה ה-FBA, שאתם שולחים מלאי למחסנים שלהם, והם מבצעים את המשלוחים והלוגיסטיקה בשבלכם.
זה אומר שלקוחות יכולים להזמין מהיום למחר, וזה גם אומר שמי שנכנס לאמאזון לקנות שואב אבק או ספר או כל דבר בעצם, גם יכול להוסיף מוצר שלכם על הדרך לחבילה וכמובן מגביר את המכירות.
אין מה להשוות לאטצי, התנועה באמאזון מדברת בעד עצמה וזה המקום שרוב האמריקאים רוכשים בו.
אין מה לפחד, אבל דעתי היא שכדאי להתחיל בתהליך גם אם אתם לא פנויים 100% לגידול במכירות.
תמיד אפשר להפסיק באמצע ולרוקן את המלאי.
אולי רק כדאי להמתין ולראות על מה מדובר בזירת ה-Handmade שלהם, בכל מקרה בטוח ששווה להרשם כבר מעכשיו.