האם יש פה מישהו שמוכר גם ב Zibbet?

ilanamir3

New member
האם יש פה מישהו שמוכר גם ב Zibbet?

הבנו ש ZIBBET היא פלטפורמה שהקימו אמנים מאטסי שלא אהבו את העובדה שאטסי פתחה את האפשרות ליבא חלק מהמוצר המוגמר מיצרנים מבחוץ. הם פתחו פלטפורמה שמתמקדת רק באמנים שעושים את כל המלאכה.
האם מישהו מכיר את האתר? מוכר בו? אם כן- איך הולך לכם שם? במה הוא שונה מאטסי? (ואנחנו מאוד מאוד מרוצים מאטסי! למרות שעדיין לא פיצחנו את הקוד- "איך להיכנס לדף הראשון") כמה נכנסים לאתר? האם יש שם תנועה גדולה מספיק?
נשמח לשמוע התרשמויות.
תודה,
תמי ואילן עמיר

pram

New member
תשובה

Zibbet קיים מזה זמן רב. האתר נחמד והם מנסים לרכב על הנישה של Handmade בניגוד ל-Etsy ששינו את המדיניות שלהם לפני שנה וחצי, והרשו מוצרים שלא בדיוק עבודת יד.
&nbsp
מעולם לא הייתה לי מכירה שם - אין שם יותר מדי תנועה. האתר ידוע אולי, אבל מכירות לא ממש מגיעות ממנו. לא לי בכל אופן.
התשלום שלהם הוא בסגנון מנוי חודשי, כשיש אפשרות לחנות חינמית מוגבלת (עד 10 מוצרים אם אני זוכר נכון). לאור התעבורה הדלה שם, לא מצאתי הצדקה לשלם להם והפסקתי פעילות שם.
יש הרבה דיבורים על אתר כזה או אחר בפורומים של אטסי - כדאי לבדוק מדי פעם.
&nbsp
בהצלחה!

ZIBBET מיותר

זיבט - היו לי שם שלוש מכירות כמדומני. לא ברמה של אטצי בכלל.

אם אתה באמת רוצים מקום להתרחב אליו - אמאזון.
מבחינת תנועה אין מה להשוות לעומת אטצי, זה "ה"מקום שאמרקיאים הולכים לעשות בו שופינג אונליין.
כמובן שכל אחד בפני עצמו, אבל ממה שאני רואה גם בפורומים אחרים, אמאזון היא הזירה החזקה מכולן.
גם אמאזון אירופה מעולה אבל דורשת הרבה בירוקרטיה ואישורים לעומת ארה"ב.
תצטרך אישור מיוחד למכור בקטגוריית תכשיטים.

ilanamir3

New member
תודה על התגובות, הן דומות להתרשמות שלנו. האם יש בעיה למכור

תכשיטים באמזון ארה"ב?

אתה משתמש במתכות יקרות ולכן תצטרך אישור מיוחד

קטגוריית תכשיטים סגורה באופן כללי לפני שמקבלים אישור, ומתכות יקרות דורשות אישור מיוחד, לשלוח להם דוגמאות לבדיקה וכו'. נראה לי גם תשלום של 500 דולר לבדיקה/אישור.
הם לוקחים 20% עמלה בקטגוריה זו.
אבל אין ספק שזה ישתלם לך פי כמה מאטצי.
במיוחד ממליץ על שירות ה-FBA שלהם - שהם מאחסנים את הפריטים אצלם בארה"ב ומבצעים את השילוח.

מלבד זאת כדי לקבל את הכסף תצטרך או חשבון בנק אמרקיאי, או להשתמש בשירות של PAYONEER שגם גובים עמלות.

ilanamir3

New member
מלאכת יד באמזון

לפי הסרטון והפרטים הם באמת הולכים להעמיד תחרות בריאה לאטסי... אבל ממה שאתה כותב, נשמע כאילו זה מאוד מסובך לפתוח שם חנות. אין לנו חשבון בנק בארה"ב וגם לא במקומות אחרים חוץ מבישראל. מה זה בדיוק PAYONEER?
אילן מייצר את התכשיטים, מצלם ועורך את התמונות, אורז ושולח את החבילות בדואר ואני, תמי, מנהלת בפועל את החנות ואחראית על הקשר על הלקוחות. זוהי משרה נוספת עבורי, אני מורה ומחנכת של כיתה י"ב. אנחנו רוצים לפתוח עוד משהו, אבל חוששים מהאינטנסיביות. לא היינו רוצים להכניס עוד אנשים לעסק, כיוון שנעים ונוח לנו לעבוד יחד בשעות לא סטנדרטיות. (חוץ מזה, התכשיטים של אילן נמצאים בחנויות רבות ברחבי הארץ, אטסי היא לא החנות היחידה שלנו. נראה לי שנחכה לשנה הבאה (בה אקח שבתון) כדי להרחיב את העסק ולאחר מכן, אולי להוריד במשרת ההוראה ולהגביר בחנות. הכניסה לאמזון נראית די מפחידה. אטסי מרגיש כמו משפחה מוכרת לעומת אמזון. תוכל לספר על החוויות שלך מהמכירה באמזון?
תודה מראש.
תמי ואילן עמיר

זה דווקא לא מסובך מדי אך ישנן הגבלות

אמאזון שמה את הלקוחות שלה במקום ראשון ולכן מוודאת שהמוכרים שלה אכן מתפקדים כמו שצריך.
בתכשיטים יקרי ערך הפרוצדורה יותר מעמיקה, כמו שציינתי עם שליחת דוגמאות לבדיקת מעבדה שאתם אכן משתמשים בכסף וזהב וכו'..
אם כי, יתכן שכעת בפלטפורמת ה-Handmade שלה הפרוצדורה הזו תחסך מתכשיטים עבודת יד, כי זה לא באמת הגיוני לבצע בידוק מעמיק למאות אלפי המוכרים שבטח ינסו להכנס לשם.
התשלום באמאזון הוא הפקדה דו-חודשית לחשבון בנק במטבע בו אמאזון תומכת, כלומר דולר, ליש"ט, דולר קנדי או יורו בבנקים במדינות באיחוד האירופי או בארה"ב/קנדה.
זה אחרי שהם כבר ניקו מהתשלום את החוב שלכם כלפיהם.
הם לא עובדים עם שקל ובנקים בישראל ולכן כדי לקבל את הכסף חייבים חשבון בנק בחו"ל, העדיפות היא לארה"ב כי אז מקבלים את התשלום בדולר ללא המרת מטבע.
אגב כל אחד יכול לפתוח חשבון בנק בארה"ב אם הוא נמצא שם פיזית (גם תייר), אבל מניסיוני הבנק יסגור את החשבון תוך שנה-שנתיים אם לא פותחים אותו כחשבון עסקי (כלומר גם לרשום חברה בארה"ב).

פתרון חלופי הוא השירות של PAYONEER שנותנים לך חשבון בנק וירטואלי בארה"ב ואירופה. את מספקת את פרטי החשבון לאמאזון ולשם יופקד הכסף.
פיוניר לוקחים 1% עמלה על כל הפקדה, ואז משם את יכולה למשוך את הכסף לבנק בישראל בשקלים, כמובן גם כאן יש עמלת המרה שיורדת מהכסף.
אגב אני משתמש בפיוניר גם כדי לאפשר ללקוחות באטצי לשלם לי עם כרטיס אשראי במקום עם פאיפאל, משום מה על ההפקדות מאטצי העמלה של ה-1% לא יורדת.

ניתן להתחיל למכור באמאזון גם ללא פרטי בנק/פיוניר אבל זה פשוט אומר שלא תוכלו לקבל תשלום, כך גם אני התחלתי עד שהצטבר לי סכום ניקר והחלטתי לסוע לארה"ב לפתוח חשבון בנק.

מניסיוני גם אמאזון אירופה היא זירה נהדרת, אך דורשת הרבה יותר אישורים ובירוקרטיה (תירגומים נוטריון ועוד).
ושוב אופציה נהדרת באמאזון זה ה-FBA, שאתם שולחים מלאי למחסנים שלהם, והם מבצעים את המשלוחים והלוגיסטיקה בשבלכם.
זה אומר שלקוחות יכולים להזמין מהיום למחר, וזה גם אומר שמי שנכנס לאמאזון לקנות שואב אבק או ספר או כל דבר בעצם, גם יכול להוסיף מוצר שלכם על הדרך לחבילה וכמובן מגביר את המכירות.

אין מה להשוות לאטצי, התנועה באמאזון מדברת בעד עצמה וזה המקום שרוב האמריקאים רוכשים בו.
אין מה לפחד, אבל דעתי היא שכדאי להתחיל בתהליך גם אם אתם לא פנויים 100% לגידול במכירות.
תמיד אפשר להפסיק באמצע ולרוקן את המלאי.
אולי רק כדאי להמתין ולראות על מה מדובר בזירת ה-Handmade שלהם, בכל מקרה בטוח ששווה להרשם כבר מעכשיו.

tamar 30

New member
יש אפשרות למכור באמזון מלאכת יד?

ולמה צריך אישורים בכלל בשביל למכור ואיזה אישורים אלה?

כן

אפשר למכור באמאזון כמעט כל דבר.
בעקרון כבר פתחו את Amazon Handmade החודש למוכרים שנרשמו מראש אבל עדיין לא לציבור הרחב, כנראה יעלה לאוויר החודש.

יש קטגוריות שדורשות אישור פרטני במיוחד כדי למכור בהן, כמו תכשיטים, ובמיוחד תכשיטים מחומרים יקרים שדורשים בדיקות מעבדה.
זה מכיוון שאמאזון שומרים על הלקוחות שלהם, הלקוח אצלם מקום ראשון.

לימיצ

New member
אם הגעתם לשלב שאתם מרגישים שהחנות באטסי יציבה

הבנתם איך להביא לקוחות, אפילו אם אתם לא מקום הראשון,
זה בהחלט הזמן לחשוב על הוספת פלטפורמה נוספת. אמזון, איביי באונליין,
ירידים בינלאומיים, שואו רומז , סוכנים, יש עוד הרבה אפשרויות.
בכל אחד מאלו יש צורך בלימוד הפלטפורמה, אבל זה צריך להיות חלק מהתכנית שלכם,
גם באטסי יש עקומת למידה, זה חלק מהענין
, אז קדימה!

ilanamir3

New member
תודה לימיצ

עדיין לא הבנו איך להגיע לחיפוש בעמודים הראשונים וגם איך להעלות את מספר העוקבים שלנו... אבל חוץ מזה, אין תלונות. אנחנו מברכים יום יום את אטסי ואת הבטחון שהיא מעניקה לנו.

למעלה