האם יש פה משהיא שמתמחה באוכל

רק בלאכול אותו....

אגב, אם את צריכה מתמחים בעוד סוגי מאכלים - אני אוכלת אוכל יפני באופן מ-צו-יין! וגם איטלקי וצרפתי!
 

kisses

New member
../images/Emo6.gif גדולות עם בא לכם ליתפוס ../images/Emo160.gif

ולבוא לאכול אתן מוזמנות בכיף אבל הפעם אני צריכה מומחה בלהכין.
 

kisses

New member
אוקי אז יש לי חזה עוף ויש לי אטריות

אורז דקות חשבתי להקפיץ יש איזשהן הצעות דרך אגב המון תודה
 

אתי@

New member
אני לא בטוחה שהבנתי מה הבעיה ../images/Emo13.gif

בעיקרון כשאני מכינה משהו בסגנון (סיני/תאילנדי) אני עושה כך: 1. מבשלת את האטריות בנפרד. 2. מקפיצה במחבת עם שמן שומשום מבחר ירקות: בצל, בצל ירוק, פלפלים, גזר, תירס גמדי, פטריות, נבטים, וכו´. לא חובה הכל אבל שיהיה מגוון מינימלי. 3. מוסיפה את העוף ומטגנת לא יותר מדקה (אפשר אפילו פחות). 4. מוציאה את הירקות מהווק, מוסיפה טיפונת שמן שומשום ומטגנת מס´ דקות את האטריות (אפשר גם אורז, דרך אגב). 5. מחזירה את הירקות והעוף, מערבבת היטב, וזה מוכן להגשה. 6. אפשר להוסיף ביצה: אחרי שלב 5 (הכי קצר שאפשר) עושים "בור" במרכז המחבת, שופכים לתוכו ביתה או שתיים, מטגנים אותה עד שהיא נעשית חביתה מקושקשת, ומערבבים אותה עם שאר התערובת. 7. לסיום מתבלים בסויה, יין לבן יבש, וזנגוויל אם רוצים.
 

danonit

New member
טיפים להקפצה:

הדבר הראשון בכל מוקפץ - זה לערבב קצת ג´ינג´ר מגורר עם שום קצוץ ולטגן - ורק אחרי זה להוסיף את השאר. עוד דבר טוב זה עם ההגשה לתבל בשמן שומשום. אלה שני דברים שנותנים טעם "אוריינטלי"....
 
זה משהו שאני עושה המון!

חותכת כל מיני ירקות שיש לי בבית: כרוב לבן לרצועות גמבה לרצועות חציל לקוביות גזר לרצועות דקות פטריות לרבעים נבטים ובצל לטבעות מטגנת כל אחד בנפרד (אם יש שמן שומשום - זה מוסיף טעם בטיגון) בסוף מטגנים גם את העוף החתוך לרצועות מערבבים הכל ומתבלים אני מצאתי בסופר שקיות טיבול סיני מדהים של חברת ammoy יש להם כל מיני טעמים - פשוט פותחים זקית ומוסיפים לכל התערובת ויוצא מדהים!
 

Ronnie*

New member
אנחנו ניסינו כמה פעמים ../images/Emo10.gif

להכין אטריות עם ירקות בסגנון סיני, אף פעם לא יוצא טוב... אולי אני אקח כמה טיפים מכאן - שמן שומשום, ג´ינג´ר ושום, שקיות תיבול... האמת, כבר התייאשנו ולא ניסינו הרבה זמן. אולי מישהי יודעת איך בדיוק טוק-טוק עושים את זה?
 

תוכי

New member
הנה מתכון:

לבשל את האיטריות בנפרד, להקפיץ את הירקות בווק עם שמן עם סויה, לחתוך את החזה עוף לרצועות, ולהוסיף למחבת לתבל באבקת מרק בצל /פיטריות, להוסיף את האיטריות כשהירקות רכים ולערבב היטב ולהגיש
 
עוד כמה טיפים

ותודה רבה לבעלול אחראי על ההקפצות בבית 1. רצוי שמן שומשום או שמן בוטנים. אפשר גם שמן רגיל אבל בטח לא זית.
2. את הירקות להקפיץ כל סוג בנפרד- או לפחות לחלק לקבוצות של קשים / רכים. פלפלים צריכים הרבה זמן (יחסית) נבטים פחות מחצי דקה. 3. אם אוהבים, אפשר להוסיף חלב קוקוס (אומנם יותר תאילנדי מסיני אבל גם טעים). 4. להקפיץ חופן בוטנים או שומשום. גם פקאן סיני אפשרי. הפריכות משפרת את המנה.
 
למעלה