האם יש פה משפחות אומנה?

האם יש פה משפחות אומנה?

אני עושה עבודה סמנריונית על ילדים ביולוגים במשפחות אומנה.
כלומר, על הילדים הביולוגים של הורי האומנה.
אם יש פה הורים במשפחות אומנה ויש להם ילדים ביולוגים בגילאי 12- 18 שיוכלו לענות על השאלון הבא?
זהו שאלון אנונימי!
אני ממש זקוקה לעזרתכם! בבקשה!

[URL]https://docs.google.com/forms/d/1B5gYxWNHfPz7fPYyevV3YzKcZzXDxYzW9sQk4nHcycA/viewform?c=0&w=1[/URL]
 
כן, יש כאן כמה משפחות אומנה

ואני בינהן.
וגם יש לי ילדים ביולגים (גם) בגילאים בציינת.
אז באמת מתוך רצון לעזור לך ומכיוון שלא כתבת מה את מעוניינת לבדוק, נכנסתי לשאלון.
צר לי! לילדים שלי השאלון הזה לא מתאים. לא מכירה נערים מתבגרים שיענו ברצינות על שאלון כזה "רגשי" (ואנחנו דווקא משפחה שמדברת רגשות). השאלות הנוגעות לאח האומנה יוצרות ריחוק בינו לבין האחים האחרים וכן הן מתאימות למשפחות בהן ילד האומנה קרוב בגילו לילדים הבילוגים.
לצערי, לא אוכל לבקש מילדיי לענות לשאלון זה.

רק אספר לך סיפור שקרה באמת, במשפחתנו (וזאת כדי להבהיר שאצלינו עניין האומנה בכלל לא רלבנטי לקשר בין הילדים):
שני ילדי (גילאי 10, 14) שוחחו בינהם על ילד מהישוב שעבר להתגורר עם דודיו בישוב אחר.
ש: אני חושב שהוא עבר לדודים כי כאן לא היה לו טוב ססית הספר
ת: זו לא סיבה! ההורים שלו לא מצליחים לחנך אותו ולא אוהבים אותו ולכן שלחו אותו לדודים
אני: אני דווקא חושבת שבגלל שההורים שלו מאד אוהבים אותו הם אפשרו לו לעבור למקום אחר כדי שיהיה לו יותר טוב כי כאן לא היה לו טוב. אתם מכירים עוד מישהו שלא גדל עם ההורים הבילוגים שלו????
שניהם בדממה מוחלטת. אין להם שמץ של מושג ואז ש נזכר: אה כן...ל (ילדה מהישוב) היא ילדה מאומצת אבל היום ההורים שמגדלים אותה הם ההורים שלה.
אני: אולי עוד מישהו???
ת: ש (ילדה מהישוב) היא ילדת אומנה. ההורים שלה לא יכלו לגדל אותה.
אני: נכון. ואולי עוד מישהו?
הם עושים סימנים של "אמא, תפסיקי לחפור!!!" ואומרים שממש לא מכירים עוד מישהו שלא גדל אצל הוריו הבילוגים.
אני: ע שלנו...?
שניהם יחד: אבל זה ממש לא אותו הדבר! אותו מאד אוהבים. גם אנחנו וגם ההורים והאחים הבילוגים (מכירים אותם) אבל פשוט אצלינו יותר טוב לו. הוא לא נחשב...!
והלכו לשחק בעניינהם.

(גם) מכאן אני מסיקה שאצלינו אין ממש הבדל בקשרים בין הילדים הבילוגים לבין עצמם ובינם לבין ילד האומנה המדהים שאיתנו. הוא חלק מלא מהמשפחה ולא שום דבר חריג מבחינתם.
 
תודה!


 
למעלה