האם יש פה עוד מישהי מטורללת כמוני?

משוש30

New member
האם יש פה עוד מישהי מטורללת כמוני?

אוף!! אני ממש ממש לא טובה בלאפשר לאנשים לעזור לי. קשה לי לסמוך על אנשים שיעשו את העבודה טוב כמוני, קשה לי לעשות עבודות משותפות עם סטודנטים אחרים קשה לי לתת לבעלי לעזור לי עם מתן
והכי טיפשי (אולי) קשה לי לקחת מבעלי כסף. נכון נכון נכון הכסף הוא "שלנו" אבל הוא מרוויח פי 3 ממני (ובנוסף האוטו והפלאפון על חשבון הצבא), אני עכשיו ירדתי לחצי משרה ואני מרוויחה 4000 ש"ח וכמובן לא מצליחה לחיות מזה (אחרי כל התשלומים של הבית,כולל הפלאפון והאוטו שלי, הקניות בסופר, דלק, קניות למתן והנה המשכורת נגמרה עוד לפני שהצלחתי לקנות סנדוויץ'). בעלי כועס עלי ואומר שהכסף בחשבון שלו (יש לנו חשבונות נפרדים) הוא שלנו ושאני אקח פסק זמן בשנה הזאת כדי לכתוב הצעת מחקר ולקבל מלגות טובות שנה הבאה. שזו השקעה לעתיד וכד'. אני יודעת שהוא צודק אבל זה ממש ממש קשה לי! נורא חשוב לי להיות עצמאית, להרגיש שגם אם לא הייתה לי שום עזרה מאף אחד הייתי יכולה להצליח להיות האישה המושלמת. הסטודנטית המצטיינת, העובדת המצטיינת, המפרנסת, ואמא מעולה והכל בכוחות עצמי בלי עזרה מאף אחד. נו זה לא דפוק?? ואני לא מצליחה לצאת מזה אני כל הזמן משכנעת את עצמי שאני צריכה להנות מזה שאמא שלי עוזרת לי עם מתן ושבעלי מרוויח משכורת טובה, אבל אני מרגישה שאני צריכה כל הזמן להוכיח לעצמי ולכולם שאני יכולה לבד. קצת ילדותי לא? מה עושים?? אני צודקת? אני טועה? מה??

וונדי1

New member
הייתי כמוך פעם מזמן ונגמלתי...

משהו שלא הבנתי... את משלמת את הכל??? תשלומי בית, קניות בסופר, קניות למתן... ומה בעלך משלם?

משוש30

New member
לא לא הוא גם קונה בסופר וקונה דברים

למתן פשוט פיזית יוצא לי יותר לעשות את זה כי הוא חוזר מאוחר ועובד גם בימי שישי ואז באופן טבעי זה יורד מהחשבון שלי. הוא גם משלם את הדירה, המטפלת והארנונה ואני את התשלומים השוטפים

cookie1

New member
הייתי במקום הזה ומה שעזר לי זה

טיפול פסיכולוגי. כן כן... אחת הנקודות הקשות ביותר שהיו לי בזוגיות היתה נקודת הכסף שלי - שלו. היו תקופות שהרווחתי יותר ממנו ואח"כ תקופות שלא ופתאום צריך "לבקש" כסף והחשבונות נפרדים וזו סיטואציה לא נעימה שפוגעת בדיוק בבטן הרכה של נשים עצמאיות ומרוויחות. למזלי יש לי חברה שנתנה לי בומבה עם מקל על הראש ויישרה לי קצת את העניינים, וכך חברה + פסיכולוגית עזרו לי להגיע למקום הנח והנעי ם של ה"שלנו". אין מה לעשות, כשנישאים הכל הופך להיות *ביחד*, וזה גם אומר ויתור מסויים על העצמאות. מה שכן בטוח זה שכשלומדים לקבל את זה הכל נראה טוב יותר. ה"טיפול בהלם" שעשיתי לעצמי היה פשוט לאחד חשבונות

וונדי1

New member
למה שלא תפתחו חשבון משותף ותעבירו

לשם כסף באופן יחסי לגובה המשכורת וממנו תשלמו את החשבונות המשותפים? עדיין תשמרו על החשבונות הפרטיים ויהיה לכם גם חשבון משפחתי.

lulyK

New member
זה בדיוק סוג הטירלול שנחסך ממני.

אין לי בעיה לבקש ולקבל עזרה מכל סוג מאנשים אחרים (ובטח ובטח מהאדם שאיתו בחרתי לחיות ולעשות איתו ילדים)

galiaS

New member
אני גם עברתי את השלב הזה

ועדין אצלי בראש אני תמיד מרגישה שאני חייבת שתהיה לי אפשרות לעצמאות כלכלית. אני מאד מבינה אותך אבל כמו שאת בעצמך יודעת, דוקטורנטים מרויחים מעט מאד ואם את רוצה שיהיה לך דוקטורט יום אחד, כדאי שתלמדי להרגיש נח עם העובדה שבשנים הקרובות לא תוכלי להתקיים מהמלגה בלבד (מה גם שהיא תמוסה בקרוב) וזה נהדר שהמשכורת של בעלך מאפשרת לך את הפריוילגיה הזאת.

ו שתי

New member
כן ולא.

מהאישה הכי עצמאית כלכלית שיש (גם כשהרווחתי משכורת סטודנטים עלובה), פיתאום גיליתי שעכשיו כל ההוצאות יוצאות מהחשבון שלי, והמשכורות נכנסות לחשבון שלו. לשמחתי, הוא מכיר את השריטה שלי ואת המצב הכלכלי, ובניגוד אלי ולא לא מאמין בגמד קטן שיכסה את המינוס, ומקפיד לשאול אותי כל חודש כמה כסף צריך להפקיד בחשבון שלי. אבל זה במישור המעשי (יש סיכוי?) והמישור הפילוסופי? לאן היית מגיעה בלי השאיפות שלך? הן חלק ממך, ממי שאת, מהאישיות שלך והעצמיות לך, והן נהדרות בעיני.

sipor

New member
למה אין לכם חשבון משותף.

זה כל כך לא בריא, הכסף שלי והכסף שלך ולא משנה כמה נדיבים אתם. אותו חשבון , 2 המשכורות נכנסות פנימה ויוצאות לשימוש משותף, גם התנאים בבנק יהיו יותר טובים לשניכם, יחסוך לכם הרבה מאוד כאבי ראש. ברור שאת תבצעי יותר קניות ויותר תבזבזי, כי זה בד"כ עלינו, אבל זה לא צריך לרדת על חשבון משהו מבין שניכם. לדעתי, תאחדו חשבונות, למה בכלל אתם בחשבונות נפרדים? למה את צריכה להגיע למצב שאת מבקשת כסף? זה באמת לא נעים, אם זה מה שקורה, לדעתי התחושה שלך ברוה. ובקשר לרצון להצליח לבד, ברור שאת לא צודקת, הרי לא היית שואלת על זה, אבל כנראה שהשליטה טובה לך ואת רוצה ככה, זה בסדר, אבל את היחידה גם שמשלמת את המחיר, תלמדי לשחרר קצת, להגיד תודה לעוזרים ולהנות מזה. זה יקל עליך את החיים .

עמית@

New member
אני כמוך..

(מזל שאני מרוויחה יותר ממנו
) אבל אני חושבת כמוהו, לפעמים אפשר לוותר, מה גם שזה לא ויתור, אתם זוג, אתם חיים יחד ומגדלים יחד משפחה וילד, כסף מועבר מכיס לכיס, אין "כיס שלו וכיס שלך" (כן, אני יודעת שיש, אבל בכל זאת כדאי לנסות לשנות קצת את דרך המחשבה) מה ה עזרה? זה לא שאת נתמכת סעד שלו, התחתנתם גם כדי לקיים יחד יחידה שהיא גם כלכלית.

dorlim

New member
את יודעת מתי זה עבר לי ????

ביום שהחלטתי שאנחנו צריכים לבטל את כל החשבונות הנפרדים, להפסיק לשלם מליון עמלות כפולות ולנהל כלכלה אחת.\ אני בחיים לא היתי מוכנה לשמוע על חשבון משותף ובסופו של דבר החלטתי הפוך, נכון המניעים היו כלכליים נטו אבל התוצאה מבורכת גם מבחינות אחרות . זה בנושא הכלכלי. בנושאים אחרים אני ממש מלמדת את עצמי שמיס פרפקט היא מנהלת טובה שלא עושה את הכל בעצמה....

orlyfu

New member
קשה לי מאד עם זה שאני לא מרוויחה

כסף כרגע, אני יותר משנתיים בבית, מתוכן שנה + 4 עם יובל. אני מנסה לשכנע את עצמי שעבור היקף "המשרה" שאני עושה אמורים לשלם הרבה כסף. חוץ מזה, אין לנו, ואף פעם לא היו לנו חשבונות נפרדים כך שזה פחות ממשי. מה שכן, יש לי כרטיס אשראי זהב, מתקופת הזוהר שלי שבה עבדתי בהיי טק. אז מצחיק אותי כל פעם שאני מוציאה אותו מהארנק, כמה שזה נראה מרשים, אבל אני יודעת שמטעם עצמי לא עומד כלום מאחורי הכרטיס הזה.

משוש30

New member
החשבון שלו הוא גם על שמי ואפילו יש

לי כרטיס אשראי רק אני כמעט לא משתמשת בו חשבנו לאחד חשבונות אבל אין לי מושג איך עושים את זה יש לי התחייבויות לויזה (הבנק) לעוד שנתיים בערך ויש הוראות קבע וברור לי שאם אני אתעסק בזה אז: א. יקח המון זמן שממש אין לי ב. אני אפספס איזו הוראת קבע או משהו וזה יפול עלי עוד כמה שנים עם חוב ענק או ינתקו לנו את החשמל או משהו בסגנון...בקיצור אין לי מושג איך עושים את זה
מישהו יכול לעזור?

sipor

New member
משוש החיים היום מאוד פשוטים בבנקים.

תכנסי לבנקאי שלך והוא יעשה הכל בשבילך. יעתיק לך את חיובי האשראי לחשבון החדש, יעביר הרשאות , הכל, גם אם את בבנק אחר מבעלך, לא יהיה מצב שתהיה חייבת למשהו בלי שהוא ישלח לך מכתב התראה, המאמץ שווה, היום הכל בלחיצת כפתור, חבל שאת מנהלת שתי חשבונות, את משלמת סתם יותר, עמלות, יותר כאבי ראש . אם את שותפה בחשבון של בעלך כבר, אז אין לך בכלל צורך שהוא יבוא איתך את יכולה לעשות הכל בבנק. הדבר היחיד שכנראה תצטרכי לעשות זה להודיע למקום ממנו את מקבלת משכורת על חשבון חדש שאליו יעבירו את המשכורת. את תתפלאי עד כמה זה קל.. אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות לך גם במסר.

dorlim

New member
צודקת ../images/Emo45.gif זה הרבה יותר פשוט ממה

שנדמה... ובכלל היום יש את החוק החדש שמחייב את הבנקים לסייע ללקוחות להעביר חשבונות. לפניו, הבעיה היתה הקשיים שהערימו פקידי הבנק על העברה (כל בנק רצה לשמר את הלקוחות שלו) אצלנו מאחר והיה מדובר בהעברה לחשבון באותו סניף זה היה עניין של כחצי שעה אצל הפקיד שבו הוא עבר על כל החשבון הישן שלי- עברנו סעיף סעיף, כל הוראת קבע אם צריך להעביר או לא (מצאנו כמה ישנות ולא פעילות...), עברנו על הכרטיס אשראי והעברנו הכל. כן היו איזה שתי הוראות קבע שלבנק לא היו הטפסים המתאימים (אצלנו בסניף יש להם את כל החשובים-חשמל, טלפון וכו') שהיתי צריכה לפנות בעצמי לחברות לבקש שישלחו לי טפסים להוראת קבע ולהחתים את הבנק. בסיכומו של התהליך השארנו איזה סכום פעוט בחשבון כדי לוודא שאין עוד משהו שפיספסנו חיכינו חודש נוסף ואח"כ סגרנו סופית את החשבון.

cookie1

New member
אני באמת ע/שיתי את כל ההעברות לבד

טוב לדעת שיצא חוק בעניין.

sharonmx

New member
למה לעשות לעצמך חיים קשים?

דבר ראשון- אין שום בעיה לאחד חשבונות חיובי ויזה ומה לא, עכשיו שאפשר לעקוב אחרי הכל באינטרנט אז זה ממש פשוט. בענין הכסף- אני מאוד מכירה את זה, מהצד השני.... לפני המון שנים, אני הייתי דוקטורנטית והרווחתי "המון" כסף- משהו כמו 4000 ש"ח. בעלי , לעומת זאת, היה בסדיר, והרוויח את הסכום המדהים של 300 ש"ח, ברור שהיה לו קשה עם זה אבלך ידענו שדי מהר המצב ישתנה והוא יקוויח יותר אז פשוט חיינו מזה בנחת בלי להתחשבן. לדעתי, אי אפשר לנהל מערכת זוגית עם התחשבנויות כאלה- איך אפשר לכמת את הזמן שאת מקדישה לבנך? (סתם דוגמה), וזה מפי אחת שדוגלת בעצמאות בכל תנאי.

ענתש

New member
אני חושבת שזה הזמן לפתוח חשבון

משותף. איך עושים את זה ? מאד פשוט.... הולכים לבנק בו אתם רוצים לפתוח חשבון משותף (אם אצלו בחשבון יש יותר כסף כדאי להשאר עם החשבון הזה כי שם תקבלו יחס ותנאים יותר טובים). ואז מבקשים מהבנקאי לעשות את זה בשבילכם... נותנים לו את כל הוראות הקבע והעניינים שצריך להעביר והכל מתגלגל לבד. בשביל זה יש בנקאים. ואני חושבת שאת צריכה חשבון משותף כדי שלא תוכלי יותר להפריד בין הכסף שלך לכסף שלכם. כי זה צודק ככה. מותר לשאול למה עברת לחצי משרה ? אולי זה כי יש לך ילד קטן ? ואולי יש לו גם אבא ? ואולי זה שווה כסף שאת מגדלת אותו בתור אמא שלו ? זה לא נאמר כהתקפה על בעלך או משהו, אלא כהתקפה על ההשקפה שלך בחיים שזה לא הכסף שלך. את תורמת מלאה לעובדה שבעלך יכול להמשיך לעבוד ולהשתכר מה שהוא משתכר ואת תורמת מלאה לעובדה שיהיה לכם ילד שיגדל עם אמא ולא עם אומנת עד 10 בלילה כל יום - זה שווה המון כסף. יכולה לבד ? תתאמני מול הראי - "אני יכולה לבד, אבל אני לא רוצה לבד". למה שתעשי הכל לבד ? אם יש דרך קלה יותר, קחי אותה. יש הרבה נשים שבחרו לעבור את זה לבד וקשה להן ואין להן אלטרנטיבה. למתן יש אבא, יש לו סבתא, לך יש אנשים שאוהבים אותך ורוצים לעזור ולקדם אותך בחיים תוך כדי. למה לא ? לרצות לבד זה בראש... הדבר הכי חשוב שלמדתי כאמא הוא לבקש עזרה לדעתי.

משוש30

New member
תודה לכולן על התשובות ../images/Emo24.gif

ענת את בטח צודקת ואני מבינה את כל זה אבל עדיין קשה לי. למרות שאני מניחה שזה שכתבתי את זה כאן וזה שאני חושבת על חשבון משותף כבר אומר שאני מוכנה להתגמש (כאילו יש לי ברירה...) מה שכן בבנק אמרו שאני חייבת לעשות הכל לבד בגלל זה אני לא עוברת...

ענתש

New member
בבנק שלך או שלו ?

בבנק ממנו את רוצה לעבור בוודאי שזה מה שיגידו לך. תשאלי בבנק אליו את רוצה לעבור... תשמעי מוסיקה אחרת.

למעלה