האם יש פועל למילה "שואה"?
S shellyland New member 20/4/04 #3 כי למילה חורבן, נניח, יש פועל אם אני רוצה להגיד שמישהו עשה למישהו אחר שואה - באיזה פועל אני משתמשת?
מ מוגג New member 20/4/04 #4 יש במקורות ישעיה לז/כו הֲלוֹא שָׁמַעְתָּ לְמֵרָחוֹק אוֹתָהּ עָשִׂיתִי מִימֵי קֶדֶם וִיצַרְתִּיהָ עַתָּה הֲבֵאתִיהָ וּתְהִי לְהַשְׁאוֹת גַּלִּים נִצִּים עָרִים בְּצֻרוֹת. להשאות - להחריב, להפוך לשממה.
יש במקורות ישעיה לז/כו הֲלוֹא שָׁמַעְתָּ לְמֵרָחוֹק אוֹתָהּ עָשִׂיתִי מִימֵי קֶדֶם וִיצַרְתִּיהָ עַתָּה הֲבֵאתִיהָ וּתְהִי לְהַשְׁאוֹת גַּלִּים נִצִּים עָרִים בְּצֻרוֹת. להשאות - להחריב, להפוך לשממה.
S sailor New member 21/4/04 #7 הפועל של חורבן הזכיר לי בדיחה ביידיש. אדם הולך ברחוב ופתאום נפלט לו נאד והוא אומר א - חורבן עוד כמאה מטר וזה חוזר על עצמו. פתאום הוא מרגיש שמישהו הולך אחריו ושואל: ממתי אתה הולך אחרי? מאז החורבן הראשון.
הפועל של חורבן הזכיר לי בדיחה ביידיש. אדם הולך ברחוב ופתאום נפלט לו נאד והוא אומר א - חורבן עוד כמאה מטר וזה חוזר על עצמו. פתאום הוא מרגיש שמישהו הולך אחריו ושואל: ממתי אתה הולך אחרי? מאז החורבן הראשון.
י ירחמיאל פגע רע New member 20/4/04 #5 צריך לזכור שזה מהמילה "שאון" יש על זה שיר (נדמה לי של עמיחי) שאם אני לא טועה אז הוא מדבר על המשמעויות שהיו לזה לפני כן.
צריך לזכור שזה מהמילה "שאון" יש על זה שיר (נדמה לי של עמיחי) שאם אני לא טועה אז הוא מדבר על המשמעויות שהיו לזה לפני כן.
S shellyland New member 20/4/04 #6 של ויזלטיר "לפני שהשואה היתה שואה לא היה לה שם..." אני אנסה למצוא את הנוסח המלא.