שאלות מקדימות חשובות הן
1. באיזה יום תהיו (אמצע שבוע/ סוף שבוע)
2. באיזה אזור של העיר תהיו? בשוק? בעיר העתיקה? מקום אחר?
 
אם תהיו באמצע שבוע בשוק ואמליץ על האופציות הבאות:
בורקס מ"בורקס רמלה", פיתה ב"דוויני פיתה בר", רוגלעכים ממרציפן, חצ'פורי בחצ'פוריה, שמבורק באישטבח, גבינות בבאשר, מיני המבורגר או כנפיים מטוגנות בקרייב (אני גם מאד אוהבת את הסלט שלהם) אמפנדס בארחנטו (בשוק העיראקי). סנדוויץ' רוסטביף במיצ'י.
 
ועוד כמה אופציות ראויות מאד בירושלים בעייני:
la piedra פיצריה מעולה ברחוב אגרון (כשרה)
mian noodles אסייתית קטנה ומקסימה מול ממילא
פורטונה - מכל השיפודיות היא בסוף הכי מוצלחת בעייני (קרובה מאד לשוק מחנה יהודה).
קדוש- הייתי קונה מאפה אחד או שניים TO GO (אפשר גם לשבת שם תכלס). בעייני האוכל שלהם הוא מאד ממוצע, המאפים בדר"כ טובים.
 
ובעיר העתיקה:
קבב שעעב (אנחנו לקחנו פיתה ב10 שקלים שיש בה קבב, עגבניות ובצל על הגריל. היה מעולה)
המוטאבק של זלטימו - מאפה ממולא בגבינה או אגוזים. הוא מכין אותו במקום וברגע שיש בן אדם לפנייך זה כבר "תור" כי כל הכנה לוקחת זמן. אבל לפעמים שווה לחכות ואפילו בינתיים לעמוד ולהסתכל עליו עובד. תענוג.
כנאפה אצל ג'עפר (יש לו גם כנאפה מסולת וגם מקדאיף. הסולת מיוחדת מאד וטעימה)
קרוב לקבב שעעב וחומוס נזמי יש דוכן קטן שעושה פיתות עם איברי פנים: ריאות, טחול, כבדים, מוח... אם אתם הרפתקנים - טעים מאד ומיוחד. הבעיה: קשה לתפוס אותם פתוחים. בדר"כ הם סגורים בזמן התפילה (סביב 1 בצהריים עד 2) ואחריה יש התנפלות מטורפת שבסופה כנראה לא תצליחו למצוא כלום.
קבב ושישליק אצל שאהין - נמצא בשוק הקצבים אם אני זוכרת נכון. בעייני תכלס זה קבב יותר טוב משעעב. לא זול, עולה משהו כמו 70 שקל לאדם, אבל מקבלים צלחת יפה ומכובדת של קבב ושישליק עם בצלים ועגבניות צלויות.
 
מקווה שנתתי כמה רעיונות.