דעתי...
היי אינני מכיר את המדריך שבנה לך את התכנית ואת שיקוליו, אבל אני כן רואה הגיון במיעוט יחסי של אירובי, בניגוד לעצת הדיאטנית. ראשית, בהנחה (וזו הנחה בלבד) שלא עסקת בפעילות גופנית משמעותית בעבר, ייתכן שהניח המדריך שיהיה עבורך קשה מדי לבצע אימון אירובי ממושך. אליפטיקל הוא לא מכשיר "קל" ועל כן ההמלצה להתחיל בכ-10 דקות ולעלות בהדרגה בהחלט נשמעת סבירה והגיונית. אני מסכים עם הר-ניר שכתב לפניי שעדיפה פעילות מצטברת של כ-20 דקות, ואני מאמין שתגיעי לזה בקרוב, וכן שטווח חזרות של 25 נשמע לי גבוה מדי, עדיף טווח חזרות נמוך יותר עם משקל כבד יותר. שנית, בחשיבה ארוכת-טווח, כשיש לי מאומן לתקופה ממושכת אני מעדיף לעתים לא "לבזבז" את כל "כלי הנשק" שלי כבר בתחילת התהליך. לגוף יש יכולת הסתגלות למצב החדש שבו הוא נדרש להוציא קלוריות רבות ולצמצם את התזונה. מתאמנים לא מעטים מתחילים תהליך הרזיה, מתחילים לרוץ, לשרוף אלפי קלוריות, משפרים מאוד את כושרם, משפרים את מצב אחוזי-הנשומן בגופם, ואז לאחר כמה חודשים - עצירה/האטה משמעותית בהרזיה. הגוף הסתגל לעומס, הסתגל לתזונה המצומצמת יחסית, ולמד לתפקד וגם לצבור שומן גם כשנכנסות אליו פחות קלוריות בעבר (כתוצאה מהשינוי בתזונה ומהפעילות האירובית). אז מה עושים עכשיו באימונים? המאומן כבר רץ שעה במהירות 12-14 קמ"ש לאן עוד נקדם אותו בלי לפרק לו את הברכיים...? לכן, עצתי לך - לעשות הכל בצורה מתונה, איטית ובריאה. היצמדי להמלצות המאמנים הכלליות - 10-30 דקות בהדרגה של פעילות אירובית. לא לקפוץ גבוה מדי. גם אם לא תתאמני כעת בכלל - אני משוכנע שתתחילי לרזות ולו רק מהשינוי שהדיאטנית תתן לך בתזונה. הפעילות האירובית המתונה כרגע תפקידה העיקרי לסייע ע"י שריפת קלוריות נוספות, וכן להכין את הגוף לאימונים קשים יותר בהמשך. בעוד מספר שבועות/חודשים, ייתכן שתהיה האטה בתהליך ההרזיה שלך. אל תתייאשי - פשוט "זעזעי את המערכת" בסיוע הדיאטנית והמאמן: עשי שינויים בתזונה, והגבירי/שני את הפעילות האירובית (עד אז כבר תהיה לגופך היכולת לעמוד באימון אירובי עצים יותר, בניגוד למצב כיום). שיהיה המון בהצלחה. נמרוד