האם יש צורך בקביעת אימון אישי?

yatusha

New member
האם יש צורך בקביעת אימון אישי?

אני בתחילתו של תהליך הרזיה עם דיאטנית (1.67 על 90 קילו) ונרשמתי השבוע לחדר כושר. התוכנית שבנו לי בניגוד לעצתה של הדיאטנית (המון אירובי) המאמן בנה לי תוכנית שבעיקרה אימוני כח עם מעט מאוד אירובי. האם לדעתכם יש צורך לקחת מאמן אישי? {אם כן, איך מומלץ לחפש ומה כדאי לבדוק) או שכדאי לגשת למכון ולהגיד שאני מרגישה שהתוכנית אינה מתאימה למטרותי (הרזיה)

yatusha

New member
ככה

סידרה של תרגילי כוח במספר מכשירים (נראה לי 8) בערך 25 פעמים בכל אחד. התמקדות בשרירי הידיים, גב, כתפיים ורגליים. שימוש במכשיר האליפטי 10 דקות (פעם ראשונה) וכל אימון להעלות בדקה- שתיים

הר ניר29

New member
יש לך ניסיון באימון קודם?

גם באופן עצמאי.. כמות התרגילים הגיונית, מספר החזרות לכל תרגיל גבוהה לטעמי. למרות שאם אינך מאומת כלל, עצימות כזו יכולה להיות רלוונטית לתקופה קצרה. כדאי שמאמן הכושר ימצא ל פעילות אירובית בעצימות שאת יכולה להתמיד 20 דקות. אם ישנם קשיים בהתמדה גם בעצימות נמוכה, אנא פצלי את האימון האירובי ובצעי מקטע של פעילות אירובי פעמיים ביום, כך שהזמן המצטבר המינימלי בשלבים ראשוניים אלו יהיו לפחות 20 דקות. למשל 2X10 דקות, או 2X 15. בכל מקרה, כדאי שהתרגילים יערבו מספר מפרקים בו זמנית. קצב הגברת נפח האימון האירובי צריך להיות בין 10%-20% בשבוע. בהצלחה

supernimer

New member
דעתי...

היי אינני מכיר את המדריך שבנה לך את התכנית ואת שיקוליו, אבל אני כן רואה הגיון במיעוט יחסי של אירובי, בניגוד לעצת הדיאטנית. ראשית, בהנחה (וזו הנחה בלבד) שלא עסקת בפעילות גופנית משמעותית בעבר, ייתכן שהניח המדריך שיהיה עבורך קשה מדי לבצע אימון אירובי ממושך. אליפטיקל הוא לא מכשיר "קל" ועל כן ההמלצה להתחיל בכ-10 דקות ולעלות בהדרגה בהחלט נשמעת סבירה והגיונית. אני מסכים עם הר-ניר שכתב לפניי שעדיפה פעילות מצטברת של כ-20 דקות, ואני מאמין שתגיעי לזה בקרוב, וכן שטווח חזרות של 25 נשמע לי גבוה מדי, עדיף טווח חזרות נמוך יותר עם משקל כבד יותר. שנית, בחשיבה ארוכת-טווח, כשיש לי מאומן לתקופה ממושכת אני מעדיף לעתים לא "לבזבז" את כל "כלי הנשק" שלי כבר בתחילת התהליך. לגוף יש יכולת הסתגלות למצב החדש שבו הוא נדרש להוציא קלוריות רבות ולצמצם את התזונה. מתאמנים לא מעטים מתחילים תהליך הרזיה, מתחילים לרוץ, לשרוף אלפי קלוריות, משפרים מאוד את כושרם, משפרים את מצב אחוזי-הנשומן בגופם, ואז לאחר כמה חודשים - עצירה/האטה משמעותית בהרזיה. הגוף הסתגל לעומס, הסתגל לתזונה המצומצמת יחסית, ולמד לתפקד וגם לצבור שומן גם כשנכנסות אליו פחות קלוריות בעבר (כתוצאה מהשינוי בתזונה ומהפעילות האירובית). אז מה עושים עכשיו באימונים? המאומן כבר רץ שעה במהירות 12-14 קמ"ש לאן עוד נקדם אותו בלי לפרק לו את הברכיים...? לכן, עצתי לך - לעשות הכל בצורה מתונה, איטית ובריאה. היצמדי להמלצות המאמנים הכלליות - 10-30 דקות בהדרגה של פעילות אירובית. לא לקפוץ גבוה מדי. גם אם לא תתאמני כעת בכלל - אני משוכנע שתתחילי לרזות ולו רק מהשינוי שהדיאטנית תתן לך בתזונה. הפעילות האירובית המתונה כרגע תפקידה העיקרי לסייע ע"י שריפת קלוריות נוספות, וכן להכין את הגוף לאימונים קשים יותר בהמשך. בעוד מספר שבועות/חודשים, ייתכן שתהיה האטה בתהליך ההרזיה שלך. אל תתייאשי - פשוט "זעזעי את המערכת" בסיוע הדיאטנית והמאמן: עשי שינויים בתזונה, והגבירי/שני את הפעילות האירובית (עד אז כבר תהיה לגופך היכולת לעמוד באימון אירובי עצים יותר, בניגוד למצב כיום). שיהיה המון בהצלחה. נמרוד

oridoron77

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo26.gif

ראשית אני רוצה לציין שהתרשמתי מהתגובה שלך, ואהבתי את צורת היחס שלך לגבי שלבי התהליך, וההדרגתיות בו נכנסים אליו. לגבי הפסקה השנייה, אני כן רואה את ההיגיון לא לתת למתאמן בתחילת האימונים תרגילים משתנים מתוכנית לתוכנית. עם זאת, התיאור שנתת לגבי התייעלות הגוף למשאבי האנרגיה נראה לי קצת קיצוני. מניסיוני, לרוב שלבי ה"תקיעה" קוראים עקב תפריט שלא שונה בהתאם להרכב גוף החדש של המתאמן העובר את השינוי. חוצמזה שתמיד אפשר לשנות את הרכב התפריט, מה שיגרום לזעזוע מחדש לגוף אשר לא התרגל לייעל את עצמו ביחס למזון (המחמירים מחליפים תפריט כל שבוע). בכל אופן גם רמת הפעילות והתובענות האנרגטית שלה מתייעלת עד לשלב מסויים (איאפשר לצפות ממישהו שרץ שעה לשרוף רבע מהכמות הקלורית פחות כיוון שהוא התייעל). אגב גם את זה אפשר לשנות עם סוג אימון שונה (ויש 1001 ואריציות) אשר "יעלה" את אותה כמות קלורית אשר אנו מכוונים אליה. חוצמזה שלהגיע למצב שבנאדם לא מאומן רץ על 12-14 קמ"ש לא כ"כ ישנה אם רצת איתו מהיום הראשון, זה הישג שלרוב האוכלוסיה הלא מאומנת, יקח יותר מכמה חודשים כדי להגיע אליו. בסה"כ אהבתי את התגובה שלך, ואת כיוון החשיבה שלך.
אורי

supernimer

New member
תודה אורי

אין ויכוח. ה"קיצוניות" בהסברים שלי ידועה, ולקוחה מעולם פיתוח-הגוף, שם החבר'ה (גם החובבים ה"רציניים") מגיעים לרמות גבוהות הן של משמעת תזונתית והן באימונים לסוגיהם. שם הרמה מספיק גבוהה כדי שיהיה צורך כל פעם ממש "לזעזע" בקיצוניות כי אחרת אין תזוזה, וראיתי את זה קורה (אחרת בין השאר לא היה צורך בתרופות "שורפות שומן"...). בכל אופן, ברור שאצל האוכלוסיה הכללית - מאזן קלורי שלילי הוא שלילי הוא שלילי. אבל גם כאן - לקוחה (לא במסגרת אימון אישי אלא במסגרת משמרות) הגיעה לרמת כושר גבוהה מאוד (ריצות ממושכות, אינטרוואלים, אליפטיקל, אימוני כח במחזורים מהירים וכו'). בכ"ז, היא נתקעת על כ-25 אחוז שומן ולא מצליחה לרדת יותר ואף עלתה טיפה לאחרונה, ואין שינוי משמעותי בתזונה שלה (שאינה מונחית תזונאית לצערי וצערה...). המסקנה מהמעט מידע שיש לי? היא צריכה זעזוע ותכנית תזונה ולאו דווקא שינויים באימון או עליה ברמה, היות והיא כבר מתקדמת מאוד. לכן צריך דירוג ותיעדוף פעילות גופנית מול תזונה באיזונים משתנים לאורך התקופה עד להשגת המטרות. לא רק "להוציא ולהוציא קלוריות".

למעלה