האם יש קייס להגשת תביעת לשון הרע?

stamtam10

New member
האם יש קייס להגשת תביעת לשון הרע?

חברה שנגדה התלוננתי לגוף המטפל בבעיות צרכניות. הגישה תשובה לפנייתי על נייר רשמי שלה(בפקס)לאותו גוף לשני גורמים נפרדים בו. הם דחו את טענתי (זכותם). אבל, במכתב הציעו לגוף הציבורי לבדוק האם "אני לא מטריד סדרתי המתעשר על חשבון אחרים". זה פוגעני,מעליב,וכמובן משולל כל בסיס(כמובן שאין הם מכירים אותי). שאלותי: 1.האם יש לי קייס? 2.אם כ,ן את מי לתבוע? את החברה,את החתום על המסמך מטעמה,את שניהם. 3.האם תוכלו להמליץ על מי שיכול לטפל בתביעה(מעולם לא תבעתי אדם עד היום). תודה

תגובה

על פניו תשובתי תהיה שאין לך קייס או לכל הפחות - אין לך קייס חזק. סעיף 15 לחוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 מעניק שלל הגנות לפרסומי החברה בעניינך, כל עוד נכתבו בתום לב. אתה מוזמן לעיין בסעיף זה. עו"ד יוסי מאוטנר

stamtam10

New member
עיינתי,אבל

אני לא חושב שתגובתם לתלונתי נעשתה בתום לב,להפך. כל התגובה מנוסחת בגסות ובהשתלכות והתוספת המשמיצה והפוגענית היא השיא. הם נוקבים בשמי מפורשות בניסוח. איזה מתת-הסעיפים יכול לשמש להם הגנה לדעתך?

giusseppe

New member
מקובל

בחינת תום ליבם מצריכה עיון מדוקדק במכתב עצמו ובחינה עמוקה של הנסיבות שהובילו לכתיבתו. במידה ובמכתב מועלות טענות משמיצות שלא היו ולא נבראו, אזי שהן נגועות בחוסר תום לב ואכן ייתכן שקיימת עילה לפי חוק איסור לשון הרע. הפורום נועד לתת מידע ראשוני בלבד. אני מציע לך לפנות לעו"ד לשיחת ייעוץ בה תציג בפניו את החומר שברשותך. לעיתים קרובות פגישות אלה אינן כרוכות בתשלום. עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה