האם יש קלינאי תקשורת העובדים בABA?

דנה

בנוגע לתעריפים- היום כמעט כל בעל מקצוע טיפולי גובה תעריפים מכובדים. אכן. במידה ותלכי לפסיכולוג תשלמי לפגישה מינימום 300 שקלים, מקסימום- השמיים הם הגבול. כאן המקום באמת להחליט מהו סדר העדיפויות. מנתח בתעריפים של קלינאית תקשורת- לצערי כבר נאלצתי לחפש כזה- ולא ממש מצאתי. (ולמה בעצם מנתח יכול לקחת יותר מקלינאי תקשורת?) בדכ התעריפים בנויים על יכולת מקצועית ושנות וותק. לגבי שוד- פה לא ממש יש לך את זכות הבחירה. לגבי פנייה לגורמים פרטיים, כל צרכן כל אחד עושה לעצמו ולכיסו את החושבים..

נונינה1

New member
הבעיה אינה בתעריפים אלא בכך שהממסד

אינו מממן לילדים עם בעיה התפתחותית את הטיפול כמו שהיה צריך להיות בחברה מודרנית ומתוקנת. לגבי תעריפים של אנשי מקצוע. לדעתי לכל אדם זכות לקבוע את שכרו, והשוק, ז"א הלקוחות יקבעו לפי המוניטין והעלות למי הם פונים. ומי באמת אמר שמנתח צריך להרוויח יותר ?

תעריפים

קלינאי תקשורת עובדים בתעריפים שאינם שונים ממה שמקובל בענף הכולל מרפאים בעיסוק, מטפלים רגשיים וכדומה. במכונים וברפואה הציבורית המחירים יותר נגישים-ובשוק החופשי כמובן טווח המחירים גדול.זה עדיין יותר קל לעיכול מסדר גודל של רופאים ופסיכולוגים, ותודה לאל יש גם השתתפות של קופות החולים.

QuestionMark

New member
האם יש קלינאי תקשורת העובדים בABA?

שלום לכולם, אני סטודנטית לקלינאות תקשורת, ועובדת מזה כשנה וחצי בשיטת ABA. מעניין אותי האם ישנם קלינאי תקשורת בארץ העובדים בשיטת ABA? למיטב ידיעתי רובם המוחלט של קלינאי התקשורת בארץ עובדים בשיטה הנלמדת באוניברסיטה שהיא זורמת יותר עם הילד והתהגותו. כשאסיים את התואר, אני שוקלת לפתח את תחום העבודה ב-ABA כקלינאית תקשורת. האם לדעתכם כהורים יהיה לקלינאי תקשורת העובד בABA ביקוש גדול? האם להרגשתכם התחום באמת מוזנח באופן יחסי?

הי

אני קלינאית תקשורת העובדת גם בגישת ABA עם ילדים הסובלים מלקויות תקשורת. התחום אינו מוזנח ובכל זאת קלינאיות התקשורת, רובן לפחות, לא מאמצות את הגישה ההתנהגותית כגישה טיפולית. לנסיוני- (שנים רבות, אבל מי סופר..) כאשר העבודה עם צוות המטפלים אכן מתבצעת כגוף משותף (ופה טמונה נקודת התורפה..)יש הצלחות והתקדמות יפה. אשמח לשוחח איתך.. רונית

beezi

New member
קלינאות תקשורת ו- ABA

לפי דבריך , אם כך, הורים שעובדים עם ילדיהם בשיטת ABA , אינם זקוקים לקלינאית תקשורת, מאחר ולתוך העבודה מוכנסים אלמנטים של קלינאית תקשורת. יש סופרוויזרית ולעיתים גם פסיכולוגית שכותבות תוכניות ABA לילדים - האם הן יכולות להחליף בידע המקצועי שלהן קלינאית תקשורת?, האם ההורים יכולים להיות בטוחים כי ילדיהם מקבלים את הטיפול המתאים ברמתו לילדם והספציפי בתוך תוכנית ה- ABA ?

ערב טוב,

לשאלה שהעלית עניתי בהמשך כתשובה לנונינה. ושוב- אני חושבת שקלינאית תקשורת חייבת להיות בתמונה. עבודה עם הילד בעדיפות ראשונה. במידה וזה לא מתאפשר הרי שהקלינאית יכולה לתת את חלקה, בהדרכת הצוות בנושאי שפה ודבור. לא. אני לא חושבת שפסיכולוגית יכולה לתרום ידע מקצועי בנושאי התפתחות שפה ודבור כמו אותה קלינאית שזהו תחום הידע שלה. (לפעמים בעבודה צריך להצטייד במעט צניעות. למרות הותק שלי בעבודה עם ילדים לא אוכל להתיימר ולהציג עצמי במומחית בתחום הרגשי.. נכון?)

נונינה1

New member
אם אני לא טועה כל תוכנית הABA כוללת

בתוכה גם את האספקטים המטופלים ע"י קלינאית התקשורת. אולי לכן אין קלינאיות תקשורת העובדות ABA, מי שעושה ABA מלא מטפל גם בתחום הזה ללא קלינאי תקשורת...... זה לא אומר שההורים העובדים ABA עם ילדיהם לא היו רוצים בנוסף גם טיפולים של קלינאית תקשורת כחלק מסל הטיפולים ואז סביר שירצו שאופן העבודה יהיה דומה.........

ערב טוב נונינה

איך הצלחת לגעת בדיוק בנקודנה הכל כך משמעותית, וגם כל כך בעייתית. אכן בתוכנית ישנה עבודה על תחומי התקשורת השפה והדבור. הבעיה היא שלא בכל התכניות ישנה קלינאית תקשורת העובדת באופן פעיל או הנותנת הדרכה איך לעבוד על התחומים הללו. על מנת לעבוד בצורה אפקטיבית חייב להיות ידע מקיף ומקצועי גם בנושא התפתחות נורמלית וגם בנושא לקויות. כאן בדיוק נכנסת קלינאית התקשורת. לפעמים ממש בעבודה פרטנית ולפעמים בהדרכה לצוות. המלכוד הוא שלעיתים אנו נתקלים במנחה צוות שטוען שאין צורך בשיתוף קלינאי/ת תקשורת. לא פעם אני נתקלת בטעויות שנעשות בתכנית בגלל חוסר ידע מקצועי בתחומי התפתחות השפה או הדבור. (למשל ההחלטה מה סדר העיצורים הנכון ללמידה, מה בא קודם יחיד רבים או זכר ונקבה וכדומה.) הטעויות לעיתים קריטיות וגורמות לעיכוב בהתקדמות. כמובן שעם ילד העובד בגישה התנהגותית מומלץ שגם הקלינאית תעבוד באותה גישה. אגב- שילוב שיטות בנקודת התפתחות מסויימת יכול מאד להצליח. רונית

נונינה1

New member
עוד משהו - אם לילד אין שום בעיות שפ

ה.....לא הבנה, לא היגוי ולא שליפה, (אם יש ילד פדד כזה.....) אז אין צורך בקלינאית תקשורת שתנחה את תוכנית הABA בתחום השפה. אבל אם יש כאלו בעיות ובדרך כלל יש אז באמת עדיף לשלב בין מומחיות ה ABA בהקנית הידע והיכולת ומומחיות הקלינאית בתחום הקושי השפתי הרלוונטי. וזה נכון גם למרפאים בעיסוק כמובן........

למעלה