האם יש קשר בין עתידנות מדעית

האם יש קשר בין עתידנות מדעית

כמו זו של פרופ' דויד פסיג, לבין רעיונות פנטזיה, בכל מה שקשור למתן מענה לשאלות שקשורות בזוגיות כמו האם חיים לבן/בת זוג אחד ייתחזקו או שכל גבר יהיה במקביל עם מספר נשים כמו בעבר ושאלות כמו האם גם הדור הבא יזלזל בכבוד של המבוגר או שדווקא הצעירים ייכבדו את המבוגרים... (שאלות מהסוג הזה על אנשים)..

מיכאל ג

New member
אני יכול להבטיח לך שהדור הבא יזלזל במבוגרים

היות שכל הדורות לפחות מתקופת סוקרטס עד היום (לפני זה אין לנו עדויות כתובות שזה נכון) עושים את זה, אין הרבה סיבה להניח שזה ישתנה.

clouds11

New member
לא מדוייק..ובטח לא בתרבות האיסלמית

המבוגרים באופן טבעי שולטים באמצעים הכלכליים והצעירים תלויים בהם
במאה ה-19 ככל שהיית זקן יותר היית יותר מכובד
זו הסיבה שהאופנה במאה ה-19 היתה לגדל זקנים כדי להראות מבוגרים יותר
ראה הרצל וזקנו המפורסם

אני רוצה להוסיף כיוון נוסף למחשבה הזאת

שהעולם הוא במגמה שאנשים מביאים פחות ילדים ואז יש יותר מבוגרים מאוד, ואפילו סיעודיים יותר, ומעט אנשים צעירים. וכיוון שיש מעט צעירים אז מעט ידיים עובדות, ויותר מבוגרים מאוד במצב סיעודי ומכאן כל הדאגה של קרנות הפנסיה והביטוח הלאומי שדואגים שלא יהיו מספיק ידיים עובדות בגלל הזדקנות האוכלוסיה. ומכאן השאלה במצב כזה שבו יש יותר זקנים מאשר צעירים, האם ייכבדו יותר את המבוגרים (כי מרגע שהזקנים רבים יותר אז גם יש להם יותר כוח פוליטי רב יותר להצביע בעד מפלגות פוליטיות שמשרתות את האינטרסים שלהם) ?

clouds11

New member
אף אחד לא יודע מה יקרה בעתיד

לפי הספר המומלץ "הפיזיקה של העתיד"
תוחלת החיים בעוד 30 שנה תגיע ל-150
ואת העבודה כולל אפילו עבודת מומחים כמו רופאים וטכנאים יבצעו מחשבים ורובוטים
להערכתי האנושות הולכת למהפכה בכל התחומים

מיכאל ג

New member
ואני אוהב פירות ים ואינדי-רוק

אבל אני לא הולך ומסיט כל דיון בפורום הזה לפירות ים או אינדי רוק.

לא ברור לי מדוע אתה חושב

שאני מעוניין באיסלאם. ובכלל לא ברור לי מדוע אתה חושב שכל מי ששואל שאלה מה יהיה, אז הוא רוצה שזה יהיה כמו שהתחזיות יהיו. אם כתבתי שלא יהיו מספיק ילדים, אז פתאום תחשוב שאני לא רוצה ילדים ?! אם אגיד לך שיהיו יותר הגירות ממדינה למדינה, אז תגיד לי "למה אתה רוצה שתהיה הגירות בין מדינות למדינות?!"
ואם הייתי כותב לך ששתיים ועוד שתיים שווה ארבע, אז לא ברור לי למה אתה תשאל אותי "למה אתה רוצה ששתיים ועוד שתיים יהיו שווים ארבע?!"
השאלות האלה שבהן אתה מייחס לתחזיות שאני מחפש כאילו שבאופן אישי אני מעוניין שהן ייתרחשו, הן שאלות מוזרות וקו מחשבה מוזר ולא ברור לי.
זה כמו נבואה שמגשימה את עצמה, שאני רושם נבואה, ואתה פתאום רוצה בהתממשותה ואז שואל אותי "למה אתה רוצה שהנבועה תתממש?".

זה מזכיר לי שאם ייצא לך פעם ללמוד באוניברסיטה, פתאום אתה תתחיל לפתח מחשבה שמא למרצה יש עניין אישי במה שהוא מלמד. אם תלמד דיני חוזים, והמרצה ידבר על רכישת מפעל, פתאום אתה תשאל את עצמך "למה המרצה רוצה שיקנו את המפעל? אולי זה המפעל שלו והוא רוצה להיפטר ממנו?..."

חחח אתה מצחיק אותי

Arthur Dent

New member
יש עדויות עקיפות

אם ניקח את התנ"ך (ואולי גם חוקי חמורבי), אז אם יש חוק למשהו, זה אומר שהוא נחקק כי אנשים עשו את ההיפך.

אם מישהו כתב משפט הזוי במיוחד כמו "לא לבשל גדי בחלב אמו" אז מישהו בישל גדי בחלב אמו (והיום כבר אנחנו יודעים מי בישל את הדיסה הזאת בדיוק).

אז הנה לך עדות קדומה, ואני בטוח שאם תלך למיתולוגיות השונות תראה בנים מורדים בהורים שלהם בכל מקום.

Arthur Dent

New member
למי שלא הבין, אני מתכוון ל"כבד את אמא ואבא"

שזה לכאורה נכתב לפני סוקרטס, אבל אני לא סגור על זה

מיכאל ג

New member
ולגבי זה שכל גבר יחיה עם מספר נשים

אתה בטח יודע שמספר הגברים שווה למספר הנשים, פחות או יותר (יש קצת יורת נשים אבל באחוזים מינימליים) כך שלא יתכן - ואף פעם לא היה אפשרי - ש*כל* גבר יחיה עם מספר נשים (אלא אם כן הורגים הרבה תינוקות זכרים בילדות, או חולקים נשים). בעבר, בתרבויות פוליגמיות, מספר לא גדול גברים עשירים לקחו להם נשים מרובות. מספר מסוים של גברים היו עניים והיתה להם אישה אחת. והרבה גברים אחרים היו עבדים ולא היו להם נשים כלל.

clouds11

New member
הערה קטנה לגבי הענין

כל שנה מתאסלמים באפריקה 3 מליון שחורים
הסיבה העיקרית להתאסלמות היא שהאסלם מאפשר להתחתן עם יותר מאישה אחת
(כך אומרים המתאסלמים)
דיכוי הנשים בדת המוסלמית זה הצופר שהדת הזו נותנת למאמינים החדשים
(להתחתן עם יותר מאישה אחת היכולת לגרש את האישה ללא בעיות ואפילו הכאת האישה "בסתר")
משום כך אני לא רואה אפשרות שהאסלם ישנה את יחסו לנשים גם בעוד אלף שנה

האם גם הסיבות להאתסלמות יכולות להיות

מהסיבות שבתרבות שלנו המערבית, יותר מידי מקשים את החיים של הגברים ויותר מידי מציירים אותם כמרושעים והופכים אותם למושא של שעיר לעזאזל וחלשים וקורבן של תלונות שווא בכסות של שליטה, תקיפה ואלימות (מצב ששם את הגברים בעמדת חולשה שבה הם סובלים מאוד) ?
לא פעם רואים תופעות לוואי של תרבות מערבים שבה הפמניזם מביא את הגברים לכך שבקרב הגברים הצעירים שמחפשים להם בת זוג, פתאום פערי גילאים שנחשבו זניחים עד לפני 20 שנה, פתאום לא אופנתיים, פתאום מוציאים שם רע לגבר. למשל בדייט בחשיכה בחורה בת 27 שמכירה בחור בן 33, אומרת שהוא מבוגר מידי בשבילה ופוסלת אותו בגלל הסיבה הזאת. בעבר, פער של 6 שנה לא היווה סיבה מכרעת לפסול גברים. או תופעת לוואי נוספת של הפמניזם היא שגברים סובלים מנשים אלימות שהאלימותן מבוססת על צביעות שבה הם מפחידות את בני זוגם בתלונות שווא על סמך המציאות שיאמינו להן לכל דבר רע שהן יגידו על גברים. פעם קראתי שגברים יורדים מאנגליה ומארה"ב מהסיבות האלה. האם הסיבות האלה עשויות בעתיד, אולי כבר בהווה, להיות בסיס להתאסלמות של נוצרים או אפילו נראה יהודים רגילים, "נורמטיבים" מאיזור המרכז שפשוט מתאסלמים כתוצאה מכך שהם נפלו קורבן של הפמניזם בתרבות המערבית ?

גם אני בעד נשים חזקות ואסרטיביות

אבל מטרת השאלה שלי היא לגבי מדע בדיוני והשילוב של זה עם עתידנות. אתה מנית סיבות להתאסלמות, ורציתי לדעת האם ייצטרפו לסיבות שמנית גם הסיבות עליהן כתבתי.

דוקא יש. לשוביניזם, בעצם

יש את הצד שמגביל את האישה ומפלה אותה לרעה - אישה צריכה לגדל את הילדים ולעשות כביסה (אם היא מחליטה להשקיע בקריירה במקום ולהפיל על הגבר את כל המלאכות ה"נשיות" אז נו-נו-נו), אישה ששוכבת עם כמה גברים ללא מחויבות או קשר רגשי היא זונה (בעוד שגבר שעושה אותו דבר הוא גבר-גבר), אישה שמקללת בחופשיות והורגת ג'וקים בידיה החשופות היא גסה או בחורילה, אישה עם שלושה ילדים תתקשה להתקבל למשרה בכירה יותר מגבר עם אותם שלושה ילדים, וכו' וכו'.
ויש את הצד שכביכול מפלה את האישה לטובה: כמו למשל זה שהערה תמימה על ציצים של מישהי יכולה להיחשב להטרדה מינית ולעלות לגבר במשרתו, כמו למשל זה שגברים משלמים מזונות לנשים שהתגרשו מהן (אני חושבת, לא?) למרות שהיום נשים יכולות לפרנס את עצמן יפה מאוד ואף יפה יותר, כמו זה שאישה תהיה בד"כ זו שתקבל את המשמורת על ילדים בגירושים (אני צופה שיתנפלו עלי כאן - אז שימו לב, אמרתי בד"כ), כמו זה שכמעט תמיד אישה שתתלונן על הטרדה מינית או אוזן לא תצא מהסיפור שקרנית ומוציאת דיבה, בעוד רוב הגברים אפילו לא יעזו להתלונן על הטרדה מינית (שלא לדבר על זה שכולם יחשבו שהוא מגה-לוזר במקום אדם שנעשה לו עוול.)
זאת טעות לחשוב שהחלק הזה נובע מפמיניזם. הוא נובע מאותה תפיסה מיושנת ומוטעית שאישה היא יצור ענוג, חלש ואימהי שיש להן עליו בכל מחיר מגברים חרמנים/גברים שמסרבים לפרנס אותה ואת תאוות השופינג שלה. שזה בולשיט. אם אני יכולה להגיד למישהו שהביצים שלו בולטות בג'ינס החדש שלו והוא לא ילך להתלונן עלי לבוס, הוא גם אמור להיות מסוגל לשאול בחורה אם היא לובשת פושאפ היום בלי שיסקלו אותו בכיכר העיר. (זאת בניגוד להטרדה או אונס אמיתיים שיערבו אלימות, פיזית או מילולית (במילולית אני מתכוונת לאיומים, סחיטות וכו'. שבזה נשים מתמחות אגב. האם גברים מקבלים פיצויים מכל אישה שתחמנה אותם עם הריון לא מתכונן? לאא חושבת, למרות שהיא פאקינג הורסת להם את החיים ככה.)

זה כמובן לא קשור לחלוטין לדיון שלכם. אבל כשמישו אומר 'פמיניזם' אני אומרת 'מיאו'. ככה.

אוזן!

אישה שתתלונן על הטרדה מינית או אוזן!
אני מצטערת, הכוונה היתה לאונס, כמובן. אין לי מושג איך האוזן הזאת הגיעה לכאן. אולי כי יש לי שפעת וכואבות לי האוזניים ואני מתלוננת. אם כי אני חתול, לא אישה. זה לא הגיוני בכלל.

למעלה