דוקא יש. לשוביניזם, בעצם
יש את הצד שמגביל את האישה ומפלה אותה לרעה - אישה צריכה לגדל את הילדים ולעשות כביסה (אם היא מחליטה להשקיע בקריירה במקום ולהפיל על הגבר את כל המלאכות ה"נשיות" אז נו-נו-נו), אישה ששוכבת עם כמה גברים ללא מחויבות או קשר רגשי היא זונה (בעוד שגבר שעושה אותו דבר הוא גבר-גבר), אישה שמקללת בחופשיות והורגת ג'וקים בידיה החשופות היא גסה או בחורילה, אישה עם שלושה ילדים תתקשה להתקבל למשרה בכירה יותר מגבר עם אותם שלושה ילדים, וכו' וכו'.
ויש את הצד שכביכול מפלה את האישה לטובה: כמו למשל זה שהערה תמימה על ציצים של מישהי יכולה להיחשב להטרדה מינית ולעלות לגבר במשרתו, כמו למשל זה שגברים משלמים מזונות לנשים שהתגרשו מהן (אני חושבת, לא?) למרות שהיום נשים יכולות לפרנס את עצמן יפה מאוד ואף יפה יותר, כמו זה שאישה תהיה בד"כ זו שתקבל את המשמורת על ילדים בגירושים (אני צופה שיתנפלו עלי כאן - אז שימו לב, אמרתי בד"כ), כמו זה שכמעט תמיד אישה שתתלונן על הטרדה מינית או אוזן לא תצא מהסיפור שקרנית ומוציאת דיבה, בעוד רוב הגברים אפילו לא יעזו להתלונן על הטרדה מינית (שלא לדבר על זה שכולם יחשבו שהוא מגה-לוזר במקום אדם שנעשה לו עוול.)
זאת טעות לחשוב שהחלק הזה נובע מפמיניזם. הוא נובע מאותה תפיסה מיושנת ומוטעית שאישה היא יצור ענוג, חלש ואימהי שיש להן עליו בכל מחיר מגברים חרמנים/גברים שמסרבים לפרנס אותה ואת תאוות השופינג שלה. שזה בולשיט. אם אני יכולה להגיד למישהו שהביצים שלו בולטות בג'ינס החדש שלו והוא לא ילך להתלונן עלי לבוס, הוא גם אמור להיות מסוגל לשאול בחורה אם היא לובשת פושאפ היום בלי שיסקלו אותו בכיכר העיר. (זאת בניגוד להטרדה או אונס אמיתיים שיערבו אלימות, פיזית או מילולית (במילולית אני מתכוונת לאיומים, סחיטות וכו'. שבזה נשים מתמחות אגב. האם גברים מקבלים פיצויים מכל אישה שתחמנה אותם עם הריון לא מתכונן? לאא חושבת, למרות שהיא פאקינג הורסת להם את החיים ככה.)
זה כמובן לא קשור לחלוטין לדיון שלכם. אבל כשמישו אומר 'פמיניזם' אני אומרת 'מיאו'. ככה.