האם יש קשר בין צרידות לחומציות?

papya7

New member
האם יש קשר בין צרידות לחומציות?

שלום היום נקלעתי לשיחה בפארם אחת הפצינטיות שואלת את הרוקחת מה עוזר לצרידות? אז היא אמרה לה שצרידות הרבה פעמים נגרמת מחומציות יתר בקיבה. או מחוסר אני לא זוכרת. והיא המליצה לה אם שמעתי טוב על אומפרדקס. רציתי לוודא שבאמת זה נכון ולהבין מה הקשר בין צרידות לחומציות? למה שחומציות תעשה מישהו צרוד?

shahaful

New member
זה נכון מאוד

עודף חומציות בקיבה, גורמת ל REFLUX, עליית חומציות במעלה הגרון, דבר הגורם להרגשת כאב ושריפה באזור החזה וטעם חומצי בפה. המיצים החומציים אשר עוברים בגרון, גם פוגעים במיתרי הקול, ומכאן הצרידות.

papya7

New member
ריפלוקס הוא בקע סרעפתי?

ד"א איך בודקים בקע סרעפתי?

בקע סרעפתי

הי פפאיה, בקע סרעפתי זה מרווח לא תקין בין שכבות השריר של הסרעפת. מרווח זה יכול לגרום לכל מיני תופעות בינהן גם ריפלוקס (חלקה העליון של הקיבה עלול לעלות דרך מרווח זה והעקבות זאת נגרם רפלוקס). ריפלוקס יכול לנבוע ממגוון רחב של סיבות ולא רק בקע סרעפתי. בקע סרעפתי מאובחן באולטרסאונד. בכל מקרה, במה מדובר במקרה שלך? האם את סובלת מצרידות? האם מריפלוקס? האם אובחנת עם בקע סרעפתי?

papya7

New member
אם עשיתי אולטרסאונד ולא אמרו כלום אז זה אומר

שאין? אני סובלת לפעמים מריפלוקוס לא תמיד, אני מרגישה כמו תינוק שלא מעקל ופולט את האוכל. אם יש לי הליקובקטר זה יכול להיות שהריפלוקס מזה? ד"א הליקובקטר אפשר לחסל בדרך טיבעית? ולא ע"י אנטיביוטיקה?

הליקובקטר

כן. זה אומר שאין בקע. הליקובקטר זה חיידק שמחייב טיפול, הוא אמנם לא אלים במיוחד אבל יכול להוות מקור למספר בעיות במערכת העיכול - החל אי נוחות בטנית דרך אולקוס וכלה במחלות חמורות של הקיבה. לא הייתי ניגש לטפל בזה רק באמצעים טבעיים אבל בהחלט הייתי מלווה את התהליך בטיפול סיני תומך שעוזר בין השאר בסילוק אותם הרעלים מהטיפול הנטיביוטי וגם על מנת לסייע בתופעות הריפלוקס - טיפול סיני הוא קלאסי במקרה הזה. תרגישי טוב, ותרגישי חפשי להמשיך ולשאול, אבי.

papya7

New member
אבי למה אתה מתכוון לא רק באמצעים טיבעיים?

אתה מתכוון גם לכדורים שהרופא נותן בדר"כ לחיידק?

אנטיביוטיקה

כן, הכוונה היא לאנטיביוטיקה שהיא האמצעי היחיד היעיל על מנת להתגבר לחלוטין על החיידק.

למעלה