האם יש שיפור באימוץ IPv6 בישראל?

rafid1

Active member
מנהל
הבנתי. בקיצור,הם מרמים כשמפרסמים שכל לקוח מקבל אוטומטי IPV6!

 

SysAdmin1

New member
לא רק 018 , גם בזק בינלאומי...

לא רק 018 , גם בזק בינלאומי , כבר בשנת 2013 תתחיל לספק קישוריות IPv6 ואפילו ללקוחות הפרטיים
:
https://www.bezeqint.net/business/products-and-services/internet/ipv6
וקצת יותר ברצינות, היום בישראל אין שום ספקית אינטרנט, שמספקת קישוריות תקינה של IPv6 וטווחי כתובות IPv6 . וגם אין שום צפי לזה. במשך שנים היו לנו כאן הרבה סיפורים, הבטחות ריקות מתוכן וכו', אבל תוצאות אין.
 

eladts

New member
האם יש שיפור באימוץ IPv6 בישראל?

לפני שנתיים המצב לא היה משהו ולפי מה שאני רואה לא חל שיפור ממשי. רוב האתרים המובילים בעולם כבר תומכים בפרוטוקול, הרבה ספקי אינטרנט ( כולל בסלולארי) גם תומכים, רוב הנתבים החדשים כבר תומכים בברירת מחדל אבל בישראל נראה שכולם לוקחים את הזמן.
 

eladts

New member
בדיוק

אין פרוקול של אינטרנט ע״ג הודעות לעיתונות. נסו את הדף הבא:
&nbsp
http://test-ipv6.com
&nbsp
אצל ספק שתומך ב-IPv6 (ועם נתב שיש בו תמיכה), אמורים לקבל ציון 10/10.
 

SysAdmin1

New member
למשל, משהוא בסיגנון כזה...

צילום מסך של מהדפדפן של סמארטפון:



 

nox120

New member
כשהספק שלי היה אקספון קיבלתי ipv6 בלי לבקש

הוא לא התבטל כאשר עברתי מתחום כתובות אחד לאחר. קיבלתי טווח כתובות /64. קיבלתי ציון מלא בכל אחד מאתרי הבדיקה שניסיתי.
&nbsp
מה שהפריע לי הוא שנראה לי שהניתוב היה פחות טוב. לכתובות מסוימות הדרך היתה יותר ארוכה, וקצב התקשורת היה נמוך יותר.
 

rafid1

Active member
מנהל
זה ניתן לשליטה? אתה יכול לעבור לIPV4 (בלי סיוע של 018)?

ניטרול DHCP6 בנתב?
 

nox120

New member
כן. קיבלתי ipv4 ו-ipv6

כל אחד מהם ניתן לביטול בנתב (תלוי בנתב, מן הסתם, אך קשה לי להאמין שיש כאלו שזה לא אפשרי), או בכל אחד מהמחשבים (שוב, תלוי במערכת ההפעלה).
 

rafid1

Active member
מנהל
מסתבר שבתשתית שלי (unlimited) הם לא בשליטה על זה...

ביקשו מהתשתית, ובינתיים לא זז כלום... מוזר.
 

rafid1

Active member
מנהל
פרט לנושא המחסור בכתובות יש עוד סיבות מדוע זה חשוב?

כי אולי הספקיות כאן הצטידו במלאי כתובות עד שנת 3000 וזה הפתרון שלהן לשוק הקטן כאן...
אני מניח שכל האתרים התומכים תמיד יתנו גם תמיכה בגישה מתועלת לבעלי IPV4.... פלוס, הנתבים התומכים זמינים גם עבורנו..
&nbsp
 

SysAdmin1

New member
פרט לנושא של המחסור בכתובות יש עוד היבטים שונים, כמו...

פרט לנושא של המחסור בכתובות IPv4יש עוד היבטים שונים, כמו נושא של מנגנוני אבטחת מידע משופרים וחדשים שייושמו ב IPV6 , מנגנוני ניתוב חדשים, מנגנוני הקצאת כתובות ועוד ועוד היבטים רבים וטובים אחרים לטובת שימוש ב IPV6 . אפילו גם בהקשר של המחסור בכתובות IPv4 הבעיה בישראל יותר גדולה מזו שקיימת בחו''ל. כי, אם בחו''ל ספקיות אינטרנט השכילו מבעוד מועד להצטייד במאגרי כתובות ליום סגריר שיבוא ושלא יהיה כבר אפשרות להשיג טווחים נוספים של כתובות IPv4, אז בישראל הספקיות החסכוניות, לא רק שלא שהצטיידו במאגרים כאלה, אלה שכבר מספר שנים הם נמצאים במחסור חמור של כתובות, שגורם להם לנייד כתובות ממקום למקום ולבצע כל מיני טריקים מלוחלחים, שממררים להם וללקוחות שלהם את החיים, טריקים, כמו לשים את הלקוחות מאחורי NAT , דבר שלא יעלה על הדעת, מבחינת ספק אינטרנט שמכבד את עצמו ואת הלקוחותיו. כל יום שעובר הבעיות האלה מחריפות יותר ויותר. במיוחד שקיימים יותר ויותר יישומים ומערכות שלא סובלות את NAT , דוגמה אחת מהיישומים כאלה, זה טלפוניית SIP , שרוב הספקיות אינטרנט גם מנסות ללא הצלחה יתרה להטמיע לצורך תחרות בבזק והוט.
חייבים להבין שבמצב של שימוש בכתובות IPv6 , הלקוח הפרטי לא מקבל כתובת IP אחת אמתית, אלה, לפחות תת רשת של \64 , שזה 18,446,744,073,709,551,616 כתובות חוקיות מנותבות שמשמשות לגישה ישירה להתקנים שנמצאים ברשת של הלקוח וחייבים גישה כזו. התקנים כאלה יכולים להיות טלפוני SIP , סמארטפונים, מצלמות אבטחה, רכיבים של בית חכם, IOT , חיישנים של מערכות בקרה שונות וכוי . רוב המערכות מהסוגים האלה חייבות גישה ישירה מצד הרשת הציבורית לצורך עבודה תקינה של הפרוטוקולים שבשימוש בהן. גם יישומים יומיומיים אחרים שהלקוחות הפרטיים משתמשים בהם עובדים טוב יותר ברשת IPv6 . דוגמה אחת מין הרבות, היא BitTorrent , שברשת IPv6 נותן ביצועים טובים יותר. גם כל הנושא של שימוש בכתובות מנותבות מוריד עומס מהנתב של הלקוח, שלא צריך להחזיק טבלאות NAT גדולות, דבר שמעלה את הביצועים של כל הרשת הביתית.
גם ללקוחות העסקיים שימוש מלא ב IPv6 , הוא תנאי סף לעבודה בחברות שרשת IntraNet או ExtraNet שלהם מחברת גם סניפים, ספקים , לקוחות או גופים אחרים בחו''ל.
ואם כל זה, כעשור אחרי שהשימוש ב IPv6 הוא לא אופציה, אלה חובה ברורה וכלל עולמית, ספקיות אינטרנט ישראליות אחרי כל השנים האלה עוד לא השכילו אפילו להיערך לפריסה ולהספקה של קישוריות IPv6 תקינה.
אני יכול לספר, שכבר במשך שנים רבות חלק ניכר מהתעבורת רשת שלי, גם בבית, היא IPv6 בכל השימושים וכל הציוד ביתי ממכשירי טלפון ועד NVR עובד כבר רק דרך קישוריות IPv6 . רק שאת הקישוריות IPv6 ואת כל הטווח כתובות שלי אני מקבל מחו''ל וגם, אם אני מתחבר מחוץ לבית לאינטרנט דרך סמארטפון או דרך מחשב נייד, אני עובר דרך ה VPN שלי, לצורך קבלת כתובת וקישוריות של IPv6 בנייד לחיבור אינטרנט.
צירפתי צילום מסך לדוגמה איך נראה היום חיבור של BitTorent .

 

eladts

New member
הכל נכון, רק הערה קטנה

בצילום המסך שהבאת הכתובות הן כולן כתובות של Teredo, מנגנון המנהור שהומצא ע״י מיקרוספט ולא כתובות IPv6 אמיתיות.
 

SysAdmin1

New member
ברגע שאני מחובר עם כתובת IPv6 אמיתית...

ברגע שאני מחובר עם כתובת IPv6 אמיתית, יש לי אפשרות להגיע לכל הכתובות IPv6 גם ל"אמיתיות" וגם לכתובות שמתקבלות דרך מנגנונים כמו Teredo או Miredo .
למשל מצורף ניתוב שלי ל Google . ולאפליקציות שרצות במחשב זה לא משנה איך חולקו הכתובות בצד השני, מה שחשוב, זה שיהיה ניתוב ישיר ותקין.

 

eladts

New member
ככה זה בתיאוריה

במציאות, כיוון ששירותי מנהור לא מנוהלים כמו 6to4 ו-Teredo תלויים בשרתים של צדדים שלישיים שמבצעים את המעבר בין הרשתות, האמינות של הניתובים בין כתובות IPV6 אמיתיות לכתובות לא מנוהלות רחוקה מלהיות מושלמת. הדבר שונה במנהרות מנוהלות, למשל בפרוטוקול 6in4, כיוון שאז יש גוף שאחראי על תפעול המנהרה והניתוב. כמובן שהאפשרות העדיפה מבחינת ביצועים, פשטות הגדרות ואמינות החיבור היא קבלת קישוריות IPv6 ישירות מספק האינטרנט. עד כמה שידוע לי, אין בישראל אף ספק שתומך בזה ללקוחות ביתים.
 

SysAdmin1

New member
גם בתיאורייה וגם במציאות, החלק החשוב ביותר של התקשורת, זה...

גם בתיאורייה וגם במציאות, החלק החשוב ביותר של התקשורת, זה איכות החיבור הפיזי, כי, אם קיימת קישוריות תקינה ואין בעיות של עומסים, כבר פחות משנה, איזה אינקפסולציות עוברות בתוכה ומה עטוף במה. למשל אני מקבל מחו''ל את כל התקשורת IPv6 ואת כל הטווחי כתובות שלי דרך ערוץ 6in4 או דרך GIF בנקודות חשובות יותר, ובכל המקומות שקיימת קישוריות תקינה לאינטרנט, החיבור ורוחב פס לתקשורת IPv6 הוא מצויין ללא תקלות. מצד שני בתוך הארץ, במיוחד בחיבורים שמבוססים UMTS או LTE , אפילו שאני מעביר את IPv6 לצד IPv4 באותו הערוץ של OpenVPN על גבי פורט TCP 443 , בגלל שאותו ספקי סללולר לא משנים, גם בפורט הזה, אני יכול להרגיש בעיות של קישוריות בגלל רשתות סלולריות לא אמינות.
אבל זו אפשרות יחידה בישראל של היום לקבל קישוריות אמיתית עם כתובות סטטיות אמיתיות של IPv6 והמצב הזה לא הולך להשתנות במשך שנים הקרובות.



 

SysAdmin1

New member
תשובה רטורית...

תשובה רטורית, מן הסתם שזה VPN שנמצא בשרת שהתקנתי בעצמי, שרת בידיוק מהסוג כמו שאני מתכנן לרשתות של הארגונים שבהם אני מנהל את המערכות מידע שלהם.
וכל זה רק בגלל שהיום אין בישראל ספק אינטרנט שיודע לספק פתרון אמיתי של IPv6 לרשת תקשורת פרטית או ארגונית.
 

rafid1

Active member
מנהל
אגב, 018 הפנו אותי לאתר הבדיקה החביב בא ...

ipv6-test.com
 

SysAdmin1

New member
ומה האתר הזה חידש, שהאתרים האחרים לא ?

ומה האתר הזה חידש, שהאתרים האחרים לא ?
בגדול מדובר על עוד אתר, כמו כל השאר, שנועד למי שנמצא במוקד תמיכת לקוחות הפרטיים ורוצה שהלקוח הביתי יגיד לו האם יש לו חיבור ל IPv6 בין היתר או לא.
במצב שאין לך חיבור IPv6 תקין, כלקוח ביתי אין לאתר הזה או אתרים דומים יותר מדי כלים לאבחון של הבעיה.
מי שצריך לפתור את הבעיות של קישוריות IPv6 למשל, אתרי בדיקות למינהם לא יכולים לתת לו כלים לזה ונדרש לכלי תוכנה ייעודיים מקצועיים.
 
למעלה