האם יש תואר המכיל את הנושאים הללו

thetinman

New member
האם יש תואר המכיל את הנושאים הללו

שלום, שמי עומר ואני מתעניין מאוד במיתולוגיות ופולקלורים. העניין שלי גדול מספיק עד שאני שוקל להוציא תואר בנושאים הללו. בדקתי במשך זמן מה וגיליתי שהתואר היחיד שמצאתי שמכיל את החקר בנושאים אלה הוא אנתרופולוגיה, אך גם גיליתי שהנושא רחב מאוד ורובו לא מעניין אותי. שאלתי היא זו: האם ישנו תואר כלשהו שבמסגרתו אפשר לחקור אך ורק דתות ותרבויות עתיקות, ללא כל הממבו ג'מבו הפסיכולוגי- סוציולוגי שנוטים לקשר אליו( כמובן שישנה מידה מסוימת שכדאי לשלב בה תחומים אחרים, אבל לא לשלם על כמות אדירה של קורסים שרק חלק מהם מעניינים אותי)? אני רוצה לחקור דימונולוגיה, התפתחות של מנהגים, שפות, ארכיטכטורה, ועד כה הנושא שאמור להכיל אותם הוא ארכיאולוגיה( שגם הוא ענף באנתרופולוגיה), אבל אני רוצה לשמוע על עוד אפשרויות. אם תוכלו לעזור לי, אודה לכם מאוד.

Y. Welis

New member
נדמה לי שקיים קורס דתות השוואתיות היכנשהו

אבל אני לא מכיר מספיק את המערכת האקדמית. אם תמצא כזה, נראה לי שהוא הדבר הקרוב ביותר למה ששאלת. המחקר שלך אגב יכול להיות גם חוצה תחומים ומשולב (ספרות, היסטוריה, דתות ועוד). הכל תלוי אם תצליח לשכנע את האנשים המופקדים (ועדות התארים) שיש לך די חומר מחקר שאפשר להוציא ממנו עבודה. יש גם הוצאות ספרים שעשויות לגלות עניין בעבודה כזו, כמובן אם היא תותאם לקהל הרחב.

Lakedaimon

New member
יש כמה אופציות...

אני אישית סטודנט לארכיאולוגיה, ובת"א זה ארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום. אותי תרבויות פחות מעניינות אבל יש לנו מרצים מעולים לזה. אתה יכול למקד את הלימודים שלך לכיוון הזה, ויהיו כמה מרצים שממש ישמחו לשמוע שיש מי שמתעניין בזה. לגבי ה "ממבו-ג'מבו" הפסיכולוגי- אי אפשר להתחמק מזה. הפסיכולוגים ההתנהגותיים והקוגניטיביים הם אלה שמסבירים לנו את התהוות המיתוסים אם נרצה או לא נרצה... ועוד דבר, ארכיאולוגיה היא לא ענף באנתרופולוגיה, לפחות לא לפי האסכולה הגרמנית, שלפיה בנויות הפקולטות בארץ. היא חלק ממדעי הרוח בארץ, בניגוד לאסכולה האמריקאית שלפיה ארכיאולוגיה היא חלק ממדעי החברה (ושוות ערך לאנתרופולוגיה, סוציולוגיה וכוליי...) ההמלצה שלי: אונ' ת"א, אבל אני לא קובע...

למעלה