האם יש תולעי עץ במסגרת?

Norma Desmond

New member
האם יש תולעי עץ במסגרת?

שלום לכם קניתי אתמול תמונה קטנה עם מסגרת עץ בשוק הפשפשים. בבית שמתי לב לחורים קטנים בחזית המסגרת. האם אלו תולעי עץ? כיצד אוכל לדעת? האם ציפוי המסגרת בלכה יעזור? אולי חיטוי כלשהו? האם יש סכנה לרהיטי העץ האחרים בבית? (שלא לדבר על בני אדם ובעלי חיים החיים בבית) תודה!

מהצצה במסגרת התמונה,יש מצב ל"תולעים"

"תולעת עצים" מחוררת את העץ ומותירה בו פתחי חורים בשני גדלים: הגדול 4-5 מ"מ נוצר ע"י זחלים של "יקרונית"(חיפושית פעילה על עץ יבש ועץ חי) ו"קפנודיס"(פעילה על עץ חי) ואלה נוברים בעץ בעומקו,רוחבו ואורכו ,אוכלים את העצה(מזונם הבלעדי) בתיאבון רב ומותירים חללים של עד 120 מ"מ. הקטן ,1-2 מ"מ ,נוצר ע"י זחלים של "יקרונית" אחרת(יש 80 סוגים)וניתן לראות את תוצאות פעילותם על פני העץ ,המון חורים קטנים. ניתן לזהות המצאות תולעים הן על ידי החורים,הן ע"י רעש כרסום בתוך העץ והן ע"י נסורת-אבקה מתחת לעץ. ציפוי העץ בלכה ממש לא יעזור. הפתרון הוא הדברה בחומרי הדברה ,או עישון העץ ע"י מדבירים מוסמכים(העלות בהתאם) יש סכנה לרהיטי העץ האחרים בבית,בעיקר לאלה הבנויים מעץ מלא. אין סכנה לאדם או לבעלי חיים. מומלץ להיפטר מעץ נגוע. מצורף קישור לתמונות מעניינות ולא מעודדות. http://www.google.co.il/search?hl=i...urce=og&sa=N&tab=wi&ei=UP4zT4_EDIfBtAb0lIzUDA

EdnaH10

New member
תודה על ההסבר

אמנם לא אני שאלתי, אבל יש לי שאלה: עם איזה חומר/ים ניתן להדביר באופן עצמאי ? עדנה

artagel

New member
באחת הפעמים שניתקלתי בתולעים האלה

טיפטפתי מעט חומר נוזלי בשם סנדיג סילר (טמבור) התולעים ממש לא אהבו אותו אך שתו ומתו.

eli adamit

New member
הסנדיג סילר נועד במקור לאטימה ולא מוכר ב....

ולא מוכר באופן רשמי כקוטל חרקים. אולי במקרה גילית יתרון נוסף של החומר, כמו שקרה עם הויאגרה שנועדה לטפל בבעיות לב ובמקרה התברר שהיא גם פותרת בעיות זיקפה.

artagel

New member
וטוב שכך,התולעת הציצה החוצה

ואז נתתי לה את השתיה מסכנה עבדה קשה וזהו החזירה את נשמתה.

artagel

New member
שמע אני כחרט החומר הקרוב ביותר אלי הוא

הסנדיג סילר

igal1albag

New member
יש אפשרות להכניס את המסנרת לתנור אפיה

בטמפרטורה מעל 50 מעלות למשך חצי שעה ולהשמיד את המזיקים יש לבדוק שלא נגרם נזק אל תשכח לפרק את התמונה .

Norma Desmond

New member
תודה רבה על ההסבר

מדובר בחורים קטנטנים 1-2 מ"מ. ניסיתי להקשיב ולא שמעתי רעשי כרסום בעץ (בשעות הלילה כשיש שקט בבית כמובן) ואני ידועה בתור מישהי עם שמיעה חדה במיוחד בינתיים לא נצפתה גם נסורת מתחת למסגרת האם יכול להיות שהתולעים כבר לא שם/ מתו/ הומתו? האם קיימת דרך לוודא זאת?

Norma Desmond

New member
המסגרת נקנתה רק לפני יומיים...

ולמען האמת, אין הרבה רהיטים בבית (ואין בכלל רהיטי עץ מלא. יותר סגנון איקאה) אני לא ממש יודעת אם יש להן מה לחפש כאן

artagel

New member
אם כך מציע שתתחילי להינות מהתמונה והמסגרת

ההנחה שהתמונה/מסגרת הייתה תמיד תלויה ולתולעים אין כנפיים ובדרך כלל הם פוגעים ברהיט המונח על הרצפה.

למעלה