האם יש תפקיד לקושי

האם יש תפקיד לקושי../images/Emo35.gif

האם הקושי בא ללמד אותנו משהו? לבדוק אותנו? לפני כעשר שנים שמעתי לראשונה את הפתגם - "מה שווה הפסגה ללא הדרך, מה שווה הדרך ללא הפסגה". אפשר לראות גם בטבע את התפקיד של המעטפת של הגולם ששומרת עליו עד שהתפתח מספיק בשביל לפרוץ החוצה ולהפוך לפרפר. אותו דבר עם התינוק ברחם, הגוזל בביצתו, והנבט בקליפתו. כשרואים את המציאות הלא תמיד נעימה בחוץ, שואפים לשנות אותה, לחיות בהרמוניה עם עצמינו ועם העולם, בשלום, בשפע, בבריאות, בשמחה. האם קיים אדם בעולם שלא חווה סבל מימיו? האם יש משמעות לסבל, שברגע שנבין אותה הסבל יפסק (כמו שטוען הבודהיזם)? האם הסבל בוחן אותנו ומעורר אותנו (כפי שאולי מובא בספר איוב)? האם האתגר האמיתי הוא להיות בשמחה תמיד, למרות אי הנוחות הנגרמת לעתים (רבי נחמן)? זו היא שאלה עתיקת יומין, שההתעסקות ברעיונות של ה"סוד" מעוררת מחדש. מה דעתכם?

NNT1

New member
הקושי נועד כדי להעריך את הקלות

חייבים קושי כדי להבין שבשביל להצליח צריך הרבה מאמץ ואז לא מקבלים את האושר כמובן מאליו.

gils33

New member
גם אני אהבתי../images/Emo188.gif

הקושי באמת נועד להעריך את הקלות בכל דבר בחיים.

שאלה מצויינת

אני חושבת שסבל נגרם לאו דוווקא מתקופת החיים בה אנו נמצאים, ייתכן ואנו "סוחבים" את זה מגילגולים קודמים וסוגרים חשבונות בחיים נכחיים (צדיק ורע לו רשע וטוב לו..) ולכן לא תמיד נבין את שורש הסבל שלנו. וכאן נכנסת הגישה שאומרת שלמרות הקשי, צריך להודות על הכל, גם על הרע, וייתכן וההודיה על הרע, והקבלה שלו, (לא בכניעה והרמת ידיים, אלא בסלחנות ובכך שלא כועסים ומאשימים את שאר העולם במצבך..) תביא לישועה ולגאולה (העצמית), כי אם תשדר כל הזמן שהכל בסדר ותשמח בחלקך (רעיון הכרת התודה, כאורח חיים),מקור השפע כבר יגיע אלייך. מניסיונם של אחרים אני יודעת, כשהשעה מגיעה והמחסום נפרץ, הכל זורם ומתרחש בקצב אדיר.. אגב, לא חייבים להתחיל לפעול ממקום של סבל וקשי.. ייתכן והמצוקה תביא אותך לתור אחר פתרונות להיחלץ מהמצב אבל לא תמיד זה הטריגר להצלחה דרכי האל נסתרות, ואפשר להתפלסף עד מחר.. אהבתי את ניסוח השאלה, הגישות שהעלת מעוררות מחשבה.

למעלה