האם יש תקווה??

veredpili

New member
האם יש תקווה??

כותבת בפעם השלישית, עם שינוי בנסיבות... תאומים בני 8 שבועות, נולדו בשבוע 31, מזה שבועיים שניהם בבית. נשקלו לפני שבוע וחצי, 2.250 ו 2.530, מאז לא נשקלו אבל עלייה במשקל מורגשת.
בעצת יועצת הנקה התחלתי רוטינה של הנקה 15 דקות, השלמה בבקבוק ואז שאיבה. כמובן שאני לא מצליחה לעשות הכל כל פעם, כך שיוצא שבחלק מהארוחות אני לא מניקה או לא שואבת או שניהם... כמויות החלב שלי לא משהו אז ההשלמה היא בדרך כלל חלב שאוב ותמ״ל.
כשייועצת ההנקה היתה פה שקלנו את התאומים לפני ואחרי ההנקה ונראה היה שהקטן ינק 20cc והגדול 35cc בערך בעשר דקות כל אחד, כשאת שניהם הערנו בשביל האוכל ולא שיתפו יותר מדי פעולה. מצד שני בכל זמן ההנקה לחצתי על השד כדי שהחלב יצא בקלות. בארוחה שלאחר מכן הקטן רק ינק והגדול קיבל השלמה של 15cc ושניהם ישנו שלוש וחצי שעות שלאחריהם הערתי אותם לארוחה הבאה. אבל - מאז, סיפור ההצלחה הסתיים...
העניין הוא ששניהם אוכלים כמויות מאוד גדולות. אני יודעת שזה לא טוב, אבל אחרת הם פשוט בוכים וגם אם מצליחים להרדים אותם מתעוררים אחרי רבע שעה בבכי. רק אחרי האכלות גדולות הם נרדמים וישנים ברציפות שלוש שעות או קצת יותר. אז עכשיו כל אחד מהם יונק ואחכ אוכל עוד 40-80cc השלמה.. אנחנו משתדלים לעשות את זה לאט ועם הפסקות אבל זה לא כל כך פשוט.
בנוסף, אני מתחילה לאבד תקווה מכל עניין ההנקה. מתיש אותי מאוד לשאוב אחרי ההנקות וההשלמות (הסבב כולו של שניהם יכול לקחת בקלות שעה וחצי-שעתיים), ואני מרגישה שההנקה לא מועילה, כי הם בכל מקרה צריכים להשלים אחכ מלא, והרוב מטרנה כי אין לי מספיק חלב שאוב... אציין שאני מרגישה שהם כן יונקים משהו, והם גם עושים גרעפס אחרי ההנקה ולפעמים פולטים.
ועוד דבר, בשאיבה שאחרי ההנקה אני מצליחה לשאוב כ-50cc (אם זו אכן שאיבה אחרי כל ארוחה, קרי אחרי שלוש שעות בערך מהשאיבה הקודמת). אני לא יודעת אם זה אומר שיש לי יותר חלב מקודם או שהם בכלל לא הצליחו לינוק כמות משמעותיות.
השאלה שלי היא האם אפשר לוותר באיזשהו אופן על השאיבות, האם אופן ההאכלה עכשיו נראה לכן טוב. וכהי חשוב, יש תקווה? יש מצב שהדברים ישתפרו?? האם אני יכולה לצפות לשיפור אחרי שהם יעלו עוד קצת במשקל ויהיה להם יותר כוח ואולי כדאי לדחות את ההנקות לאחרי שהם ישקלו למעלה מ3?
אני מאוד מקווה לקבל מכן תשובות.. תודה!!!
 

ellabd

New member
מניסיוני

מצבי היה קצת שונה כי מתוקים שלי נולדו בשבוע 37+ 5 במשקלים בערך כמו המשקלים שאת ציינת.
גם לי אחיות של טיפת חלב אמרו לתת תמ"ל/שאוב לפני כל הנקה אך זה לא הרגיש לי נכון. בהמלצת יועצת הנקה פרטית שהזמנתי הביתה המשכתי עם הנקה בלבד. הנקות בהתחלה לקחו ים זמן- לפעמים היו רצפים של כמה שעות שהנקתי אותם לסירוגין. השתדלתי לשאוב כמה שיותר אבל כמו שניתן לצפות אחרי שעות של הנקה כמעט ולא נשאר לי זמן/כוח/סובלנות/רצון לשאוב. ה יו לי גם פצעים (עד לפני שבועיים - הילדים היום בני חודשיים) שגם זה הקשה עלי וגם יש לי בת בת שנתיים וחצי שגם דורשת תשומת הלב שלה. בקיצור לא יודעת אם זה תירוצים או לא אבל בסוף השאיבות מתבצעות רק בלילה אחרי הנקות שקצרות יחסית. יועצת בטיפת חלב המליצה גם על שאיבה תוך כדי הנקה, אם מניקים רק אחד מהם. לי אישית זה היה מסורבל מידי... ודבר נוסף שהמליצו לי זה מכשיר הזנה משלימה של מדלה (קניתי בבית מרקחת של כללית 120 ש"ח) - מין בקבוק שממלאים בחלב שאוב או תמ"ל, תולים על הצוואר, מהבקבוק יוצאות צינוריות דקות שמדביקים לחזה ואז התנינוק בזמן יניקה שואב גם מהבקבוק. גם כן היה לי מסורבל מידי אז ויתרתי אבל אולי תנסי.
כדי להגביר חלב אני לוקחת 9 חילבה ו-4 מורינגה - גם כן בהמלצת יועצת הנקה כמובן.
היום, חודשיים אחרי, אני בהנקה מלאה. הנושא קצת נהיה יותר מאורגן - בלילות כבר קמים פעם/פעמיים בלבד, אני מניקה בו זמנית, וגם במהלך היום ההנקות קצרות יותר. עדיין יש ימים שיונקים רצוף כמה שעות עם הפסקות בין לבין. חייבת לציין שהם גדלים יחסית לאט ונמצאים באחוזונים נמוכים ביותר כך שאני דואגת לשקות אותם לעיתים יותר קרובות וכל הזמן במעקב של טיפת חלב.

לסיכום - אמור להיות שיפור! לדעתי אם זה חשוב לך מספיק אל תתיאשי. זו אכן עבודה מאוד קשה אבל לדעתי זה שווה את ההשקעה. אומרים שזה מאוד מחזק את מערכת החיסון, הילדים הרבה יותר רגועים (בסופו של דבר). ציינת שהם פולטים אחד התאומים שלי גם פולט ויועצת של טיפת חלב אמרה שזה ממש טוב שהוא בהנקה כי עם בקבוק התופעה הייתה הרבה יותר חריפה. דבר הכי חשוב - אני לא יודעת איזו יועצת הנקה הזמנת אבל, לדעתי, חשוב שתהיה בעלת הסמכה ורצוי בעלת ניסיון אישי עם תאומים (קרי: אמא לתאומים).

בהצלחה
 
מה שהיה אצלי

התחלתי בהנקה לא אפקטיבית, שאיבות קצרות ובלבול גדול בשבועיים הראשונים. אחרי זה יצאתי למלחמת חורמה ובסופו של דבר הגעתי להנקה מלאה של הקטנה וכמויות משמעותיות של חלב שאוב לקטן. איך אמרה לי יועצת ההנקה (השנייה) - הגוף הוא דבר מופלא. תקווה? יש, אבל הבטחות אין, זה יכול גם לא להסתדר.
יכולה להגיד לך שמה שהכי עזר לי היה כשהקטנה למדה לינוק כמו שצריך. עברתי לשתי שאיבות די ארוכות ביום (בוקר ולילה) ולמיטב הבנתי הנקה הרבה יותר מועילה לייצור חלב מאשר שאיבה. זה לקח הרבה מאוד זמן עד שהתבססה ההנקה, כל כך הרבה שהרגשתי כאילו את התקופה החשובה כבר פספסתי. עד היום אני לא יודעת להגיד מה בדיוק קרה שם, בדרך היו לנו שביתות רעב שאילצו אותי רק להניק, ניסיונות לעשות סדר יום, עבודה מאוד אינטנסיבית עם יועצת הנקה שעשתה עבודת קודש בלנסות לגרום לקטנים לינוק אפקטיבי. אני לא חושבת שיש לי עצות, רק להגיד שזה יכול לקחת המון זמן ועדיין להגיע לאנשהו.

בהצלחה ורק בריאות!
 
מנסיוני

זה אכן משתפר עם העליה במשקל, וגם עם הגיל כי בהתחלה ההנקות יכולות להיות מאוד ארוכות ובפערים קצרים.
אני גם השתמשתי בהשלמות אבל לא ננתי השלמות אחרי הנקה, הנקתי ואם היה צורך או שהנקתי שוב או שנתתי בבקבוק.
בהתחלה היו שתי הנקות ביום כל השאר היה שאוב טרי או קפוא (יצאתי מהפגיה עם מאגר קפוא גדול, "יתרון" של לידה בשבוע מאד מוקדם) לאחר מכן עליתי לארבע הנקות והשאר שאוב (הקפוא כבר נגמר)
לאורך כל התקופה עקבתי באדיקות אחרי החיתולים והמשקל (בהשאלה מעזר מציון ).
אני לא יועצת הנקה וכל מה שאני כותבת זה מנסיון ונשמע שזה ממש מתיש ומייאש כל הסבב ונשמע שיש עליך הרבה לחץ וחבל.
אולי תחלקי את העומס חלק מהארוחות תניקי, חלק תשאבי, וחלק תתני השלמה של תמ"ל במקום לעשות את הכל לאורך כל היום, ותשני את כמות ההנקה/השלמה בהתאם להתקדמות.
את צריכה למצוא איזון שיתאים לך ולא יכלה את כל כוחותייך.
חשוב להקפיד על אופן האכלה ובקבוק מתאים כדי שהם לא יתרגלו רק לבקבוק ויסרבו לינוק.
בסופו של דבר את יכולה להגיע למצב של הנקה מלאה או הנקה חלקית עם השלמות וזה יהיה מעולה גם בשבילם וגם בשבילך.

מקווה שעזרתי
והמון בהצלחה
 
הנקה ותוספות

הי ורד

מתנצלת שאני לא זוכרת את הפעמים הקודמות שכתבת..

אני מאוד מבינה את הקושי שאת נמצאת בו, את נשמעת לי קצת מיואשת ואני מאוד מבינה.
אנסה לעזור לעשות סדר.

ראשית - אינני שופטת כמובן, אבל האם יועצת ההנקה שראית ממשיכה ללוות אותך ? כדאי מאוד שתמשיכי להיעזר בה כי זה תהליך וכמו שהבנות כתבו - זה לוקח זמן ובזמן הזה חשוב שאשת מקצוע תלווה אותך.
דבר שני - הקטנים שלך ממש פיציים.. כלומר - בעצם - הם יכלו עכשיו עוד להיות בתוך הבטן שלך.. והם גם מאוד קטנים מבחינת המשקל - אז אמנם יש לך בובונים בני חודשיים, אבל אם תחשבי שזה בערך הזמן שהיו אמורים להיוולד בו, ושהם גם קטנים מבחינת המשקל - אולי זה יעזור קצת לקבל קנה מידה..
כמו שהבנות כתבו - זה תהליך וזה לוקח זמן ואת צריכה סבלנות ואורך רוח כי זה ישתפר.
אני ממש לא חושבת שכדאי לחכות עד שיגיעו ל3 קילו ואז להתחיל עם ההנקה. אל תפסיקי להניק. גם אם תמשיכי בינתיים בהנקה חלקית - זה יותר טוב מכלום וחבל להפסיק.
אני לא אוהבת להתערב בעבודה של יועצת אחרת, או בתהליך ליווי שלה.
לכן אני שואלת אם היא מלווה אותך ומציעה שתמשיכי איתה בליווי צמוד.
אני חושבת שכדאי לבנות תכנית עבודה קצת יותר מאורגנת שתעזור לך לעבור את השבועות הקרובים עם פחות באלאגן.
להחליט איפה משקיעים את המאמצים - האם בהנקה / בשאיבות על מנת להגביר את כמות החלב וכדו', או בשילוב שלהם.

אם את רוצה בכל זאת, אשמח לעזור ולכתוב פה כמה עצות. זה אמנם לא מחליף ליווי פיזי, אבל יכול בהחלט לעזור.

כיתבי בבקשה עוד קצת פרטים - כמו באיזה משקלים הם נולדו ואיך כמויות הפיפי והקיי שלהם כיום.

מחכה לשמוע
 

veredpili

New member
עוד פרטים

היי הדר, יועצת ההנקה ממשיכה ללוות אותי, אבל אשמח אם תוכלי לעזור בכל מקרה, אני זוכרת שהיו לך טיפים מאוד טובים כשנפגשנו בסדנת ההנקה אצל גל ואני בטוחה שיעזור לי לשמוע גם מה דעתך....
התאומים נולדו במשקלים של 1450 ו- 1143, בינתיים נשקלו שוב ביום ראשון ועכשיו כבר שוקלים 3.1 ו- 2.7.
הם עושים הרבה פיפי אבל סובלים מעצירות כבר מימי הפגייה, קקי כל יומיים ואפילו שלושה. הם גם סובלים מגזים אבל לא ברמות קשות.
בגלל שהסתבכתי עם הכמויות שהםאמורים לאכול וגם רציתי לדעת מה מצב החלב שלי, עשיתי אתמול יום ללא הנקה וניסיתי לשאוב בתדירות גבוהה ככל האפשר במקום, ראיתי שאני שואבת כל שעה וחצי בערך 40cc.
אני חושבת שהם מצליחים לינוק יותר טוב אבל בגלל כמויות החלב ברור שהם לא מצליחים לשבוע. לשניהם יש תאבון בריא כך שלא משנה מה הכמות שהם ינקו, הם יסכימו לשתות כמעט כל כמות, ואני לא יכולה להסיק מזה על כמות היניקה.... יחד עם זאת, אני חושבת שהתחלתי לקלוט מהם מתי הם באמת רוצים עוד אוכל ומתי הם אוכלים רק כי זה זמין להם.
יועצת ההנקה שלי המליצה להניק רוב היום אבל שתי ארוחות ביום לתת להם בקבוק בלבד ובמקום ההנקה לשאוב, כדי לוודא שלפחות פעמיים ביום השד מתרוקן. שלשום גם ניסיתי בכל זאת לשאוב אחרי ההנקה, במקום לשאוב דוצ שאבתי מכל שד לאחר שינקו ממנו, ואז יצאו כמויות קטנות של כ- 5-10cc מכל צד. שוב, אני לא יודעת אם זה אומר שהם ינקו ב או שהשד היה די ריק...
אשמח לכל עצה.. תודה!
 
אני לא יועצת הנקה אבל נראה לי...

שאין קשר בין כמות שתשאבי ביום לבין הכמות שאת יכולה להניק. הנקה נכונה גורמת לייצור חלב ולא רק לריקון, לפחות זו התיאוריה.

אני לא הייתי שואבת אחרי הנקה, ולמען האמת שאיבות מאוד שוחקות ומכבידות, בייחוד מבחינת זמן ברגע שהם ערים יותר כשגדלים טיפה. התקופה שבה אני שאבתי הרבה הייתה עד שמישהו למד לינוק כמו שצריך, ומאז באמת שתיים ביום (שלוש כשהתחלתי מוצקים, אבל את עוד רחוקה...).

בהצלחה!
 
המשך

הי ורד,

לא יודעת אם אחדש משהו, אבל אנסה לתת כמה רעיונות.

ראשית-לגבי העצירות. מה הם אוכלים? חוץ מהשאוב הכוונה. יכול להיות שכדאי להחליף את התמ״ל למשהו שפחות יכביד עליהם.
הם באמת נולדו קטנטנים וגדלו יפה מאוד, אבל צריך להיות סבלניים איתם.. כנראה שלוקח להם קצת זמן והם עוד צריכים להתחזק.
נשמע לי יפה מאוד מה שהצלחת לשאוב. חשוב לזכור שהמשאבה לא יעילה כמו התינוקות ויכול להיות שהם מצליחים אפילו להוציא יותר.
אולי תנסי לערוך שקילת נסיון שוב? (הכוונה לשקול לפני ואחרי ההנקה) . גם זה יכול לתת קצת כיוון.

לגבי זה שהם רוצים לאכול-תינוקות רוצים למצוץ/לינוק. זה יצר שלהם... זה לא תמיד אומר שהם רעבים..
אני לא בטוחה שאני מסכימה עם שתי ארוחות ביום בקבוק, אבל לא מתערבת במה שאמרה היועצת שלך.

נסי לערוך שוב שקילת נסיון.
ונסי לרשום כמה תוספות ביממה הם מקבלים-שאוב ותמ״ל.
כיתבי את המספרים ונראה מה עוד אפשר לשפר.
 

veredpili

New member
המשך

היי הדר, ממשיכה... השבוע היינו בטיפת חלב, הם שוקלים 3.7 ו 3.2. אני מרגישה שהיניקה שלהם מאוד השתפרה. הם כמעט לא נרדמים במהלך ההנקה ואני שומעת בליעות חזקות. העניין הוא שברבע שעה שאני ״מקציבה״ להם הם לא מספיקים לסיים. כשנתתי להם יותר זמן הם די רוקנו את השד אבל זה מאוד קש. עם שניהם. בלילה אני לא מניקה, גם כי זה מאוד מאריך את התהליך (הם נרדמים בסוף היניקה ולוקח זמן עד שמתחילים לאכול את התמל), וגם כי הרבה פעמים הם כל כך עייפים שכשהם רק נוגעים עם הפה בשד הם נרדמים בחזרה, רעבים. אז בבוקר השדיים מלאים וקשים ואז בדרך כלל גם ההנקה מאוד מוצלחת ואפילו לפעמים ממלאת לפחות אחד מהם (הקטן). בהנקות הבאות זה חוזר למצב הרגיל. ההשלמות שלהם נעות בין אפס (כאמור, נדיר) ויכולות להגיע גם ל100. לא עשיתי שוב שקילה לפני ואחרי, אני צריכה להשיג משקל.
עוד כמה נקודות: הקטן הרבה פעמים נרדם ישר אחרי הציצי ופשוט לא מוכן לפתוח את הפה לא לפטמה ולא לבקבוק. בגלל שהוא קטן אני כל הזמן חוששת שהוא נרדם כי הוא עייף אבל רעב ומפחדת שההנקה בעצם מונעת ממנו לאכול מה שהוא צריך. זה גורם לי בדרך כלל לוותר על ההנקה - שתיים הבאות כדי להיות בטוחה שהוא אוכל כמויות סבירות. הוא ילד שמתעורר ובוכה כשהוא רעב אבל לפעמים זה יכול להיות בקלות 4-4.5 שעות אחרי ההנקה וזה מדאיג אותי.
בנוסף- שניהם פולטים כמות גדולה כשהם יונקים. לא קורה עם חלב שאוב, אבל בהנקה כשאני מרימה לגרעפס הם פשוט פולטים זרם של חלב חם... אחכ ממשיכים לאכול כרגיל (גם ביניקה וגם מבקבוק). אולי זה קשור לזה שבדקות הראשונות של ההנקה עושה רושם שהם יונקים מהר אולי מדי. שניהם יונקים ואז ממש זורקים את הפטמה, נושמים כמה שניות ומחזירים אותה לפה וממשיכים.
השאלה שלי מה אני יכולה לעשות???
דרך אגב, יועצת ההנקה שלי לא מתמחה בתאומים ואני חושבת שאולי זה קריטי. מה דעתך?
 
עליה במשקל

הי ורד

איזה יופי של עליה במשקל.
לא הצלחתי להבין לאן היית רוצה להגיע ? איך להתקדם מפה..
מדוע זה קשה אם את ממשיכה להניק אותם יותר מרבע שעה ?
זה בהחלט סביר שזה לא יספיק להם מבחינת הזמן. ואם הם צריכים עוד - אז למה לתת בקבוק במקום לחבר שוב לשד ? אשמח שתסבירי.
אני מבינה שבבוקר השדיים מלאים וקשים - אבל זה קצת "עבודה בעיניים.." כי זה בגלל שאת עושה הפסקה ארוכה בלילה וחלב לא מוצא מהשדיים.. לאורך זמן - זה יגרום לירידה בכמות החלב וחבל.
נסי לפחות לשאוב לפני שאת הולכת לישון, כדי לרוקן ולתת לגוף למלא שוב את השדיים.
גם לגבי ההשלמות - אם את נותנת 100 בבקבוק והם שותים את זה, אז אני כבר לא יודעת כמה נכנס בהנקה..
תינוק ששוקל 3.5 קילו - אמור לאכול ביממה (3.5 *170 ) = 595 ביממה.. תחשבי ש- 100 - זה חמישית ממה שהוא אמור לאכול ביממה.. וזה קצת הרבה לארוחה אחת.
האם חשבת אולי להניק בכל ארוחה אחד מהם, ולשני לתת בקבוק ? אולי זה יקל קצת ?

אני אשמח לשמוע מה הכיון שאליו את רוצה להגיע ואז אוכל להמשיך משם..
ולגבי השאלה על יועצת ההנקה - אני חושבת שזה חשוב שיהיה לה נסיון עם תאומים.. כי זה בכל זאת שונה מהנקת תינוק אחד..
 
למעלה