האם יתכן לנטרל את כוח המשיכה?

LucidGuess

New member
האם יתכן לנטרל את כוח המשיכה?

בסירטי מדע בדיוני קיים רעיון של חלליות המשיטות בקלות באוויר באמצעות מיכשור מיוחד המבטל את כוח המשיכה של כדור הארץ, האם באופן תאורתי דבר כזה בכלל אפשרי? כלומר, מה זה בכלל כוח משיכה? כשאני עוזב כדור מכף ידי מה גורם לו בעצם להימשך כלפי הקרקע?? הרי אין יד פיסית שיוצאת מהאדמה ומושכת אותו, אז מה בכל זאת גורם לו לרדת? כששמים שני מגנטים באותה קוטביות זה מול זה הם דוחים אחד את השני ומרחפים אחד מעל השני, האם יתכן משהו באותו סיגנון שיפעיל כוח נגדי לכוח המשיכה וכך בעצם לבטל אותו? תאורטית זה אפשרי? תודה, לוסי ( מפורום חלומות צלולים )
 

Henryf

New member
כח המשיכה

השאלה שלך מתחלקת ל2, חלק פילוסופי וחלק פיסיקלי. מה גורם לכח המשיכה לפיסיקה אין תשובות על שאלות למה ואיך? הפיסיקה יודעת למדוד כוחות, לנבא מה יהיה גודל של כוחות במצבים מסוימים. הפיסיקה אינה יודעת לענות "למה יש כח משיכה?" גם אם בעתיד תורת השדה הגראוויטאציוני תשתכלל, הגרביטון יוכח חד משמעית, עדיין הפיסיקה לא תדע לענות מדוע זה כך? הפיסיקה, ככל מדע, בונה מודלים ומשווה אותם למציאות. ביטול כח המשיכה כח המשיכה הינו כח הפועל על גוף, גם אם הוא במנוחה. גוף בתאוצה, פועל עליו כח (כאשר אתה "נידבק" לכיסא כשמכונית מזנקת). כאשר על גוף (או אדם) מופעל כח, אי אפשר לדעת אם הגוף הינו כתוצאה מתאוצה או מתוצאה של כח משיכה (הרעיון המפורסם של איינשטיין). לכן, כדי לבטל כח משיכה, עלינו להפעיל כח תאוצה, בכוון הפוך לכח המשיכה. למשל: נאס"א עורך ניסויים במצב חוסר משקל, במטוס הצולל זמן מסוים (כ- 11 דקות) מרום רב כלפי מטה, בתאוצת כדה"א, המבטלת בדיוק את כח המשיכה). כח נוסף שאפשר להשתמש בו הינו כח הציפה. בוודאי שמתה לב שבמים משקלך כמעט אפס (איפוס מדויק עושים צוללנים עם משקלות ברזל קטנות, או הכנסת מעט אויר לחגורת ההצלה).
 
באוניברסיטת קמברידג´

בנו מגנט ענק עם חור, שבתוחו כח המשיכה = 0. הם שמו בפנים צפרדעה, והצפרדעה התעופפה לה בכיף בתוח החור.
 

LucidGuess

New member
תודה למנהל וכולם! ../images/Emo13.gif

תודה לכם על התשובות
כן גם אני ראיתי בטלוויזיה את הניסוי הזה עם הצפרדע, ראו אותה מרחפת לה באמצע שם ועושה גילגולים
אבל ממש לא הבנתי על איזה עיקרון זה עובד?? האם זה באמת נחשב לביטול של כוח המשיכה?? כי אם כן אז איך זה שהניסוי לא עשה הדים בכל כלי התיקשורת וכמעט לא שמעו עליו? האם יתכן שהיא ריחפה כי השדה המגנטי היה פשוט כל כך חזק שהוא גרם לפרודות מיקרוסקופיות בגוף הצפרדע להתמגנט ולימשוך את הצפרדע כלפי למעלה?? מה בעצם גרם לריחוף הזה?? מעניין בכל מקרה... לוסי(ד) ( ואני לא בת...
)
 

2_be

New member
מתנצלת על הטעות...../images/Emo9.gif לילה טוב../images/Emo13.gif

 

MerlinTheWizard

New member
טוב זה די פשוט...

אם היא עפה באוויר אז כוח המשיכה לא פועל עליה לכן זהו בעצם ביטול כוח המשיכה לא משנה איך!!! ----------------------------- מרלין ראש מסדר המכשפים
 

LucidGuess

New member
המממ.... אני לא ממש בטוח....

כי לפי ההגיון הזה גם כדור פורח מבטל את כוח המשיכה.... השאלה היא מה בדיוק גרם לצפרדע לרחף? אז או-קיי שמו אותה באמצע שדה מגנטי מאד חזק, אבל הרי היא לא עשוייה ממתכת נכון? או למה בכל זאת זה גרם לה לרחף? האם מישהו יכול להסביר במילים פשוטות מה זה בדיוק כוח המשיכה?? הבנתי שזה "עיקום" של המרחב סביב גוף בעל מסה גדולה, כמו כדור מתכת כבד ששמים על מיטה והיא יגרום לשקע בסדין סביבו, אבל מה בדיוק מושך גופים לכדור הארץ?? מה זו היד המיסתורית הזו הבילתי נראיית שמושכת את החפצים? תודה
 

voguemaster

New member
מיגנוט

צפרדעים זה חומר אנמגנטי עד כמה שזכור לי, מה לעשות... בתור שכאלה, הן לא מתמגנטות משום עוצמה של שדה מגנטי. זה פשוט לא קורה.. כנראה יש משהו אחר, עיקרון פיסיקלי אחר שמשתמשים בו בניסוי הזה.
 

LucidGuess

New member
בדיוק כמו ההסבר שנתתי קודם...

לפי מה שהבנתי ההסבר שלהם הוא בדיוק ההשערה שרשמתי לפני כמה שורות בשירשור זה, ההשערה שלי היתה שבעצם בכל יצור חיי יש פרודות זעירות הניתנות למיגנוט אך כוחן כל כך חלש שבחיי היום יום הוא כלל לא מורגש, אך כשמפעילים סביב יצור חיי שדה מגנטי כה חזק ( כמו בניסוי ) הפרודות האלו יוצרות כוח מגנטי בעוצמה שווה ואפילו חזקה יותר מזו של כוח המשיכה של כדור הארץ ולכן היצור מרחף או נוסק מעלה!
הנה הציטוט מהאתר -
In fact, it is possible to levitate magnetically every material and every living creature on the earth due to the always present molecular magnetism. The molecular magnetism is very weak (millions times weaker than ferromagnetism) and usually remains unnoticed in everyday life, thereby producing the wrong impression that materials around us are mainly nonmagnetic. But they are all magnetic​
לוסי(ד)
 

ליליxx

New member
רק ע"י כח נגדי חזק יותר

לדוגמה, כוח הצנטריפוגה, כאשר מסובבים דלי מלא מים ואלה לא נופלים, ז"א כוח המשיכה של כדור הארץ לא משפיע עליהם. לדעתי אי אפשר לנטרל כח משיכה. כל גוף ימשוך ביחס ישר לכמות המסה שלו. אין כח משיכה חיובי ושלילי כמו שיש במטענים חשמלים ואי אפשר לבנות גוף בעל מסה אבל נייטרלי מבחינת כח המשיכה. אי אפשר גם "למסך" את הכוח הזה כי אין איזה חומר המחזיר או בולע גלי כוח בשדה גרביטציוני.
 

Henryf

New member
מעלית בנפילה

כאשר אתה נמצא במעלית (או במטוס) בנפילה חופשית, כח המשיכה, לזמן מוגבל כמובן, מנוטרל לחלוטין.
 

ליליxx

New member
לא הבנתי

אם כח המשיכה מנוטרל, מה גורם לה "ליפול חופשי", ועוד בתאוצה? אם המעלית היתה מרחפת באויר היתי אומרת שהכוח מנוטרל.
 

Henryf

New member
את מרחפת?

כאשר את מרחפת באויר, את מבינה שלא פועל עליך כח משיכה. איך את יודעת? את מרגישה שלא פועל עליך שום כח, אז כניראה גם לא כח משיכה. אבל איך את יודעת שאת מרחפת? אה, כן, אני מסתכללת סביבי, ואני רואה את מצבי ייחסית לסביבתי. כן, ייחסית אליהם, כאן העוקץ. כאשר את יורדת (נופלת) במעלית בנפילה חופשית, את מסתכלת סביבך, ונידמה לך שמצבך ייחסית לסביבה הקרובה (התא) לא משתנה, את נמצאת במצב דומה להיותך בתוך תא על פני כדוה"א, ואף אל פי כן לא מופעל עליך שום כח. אנו מדברים פה על ייחסיות. מצבך במעלית צונחת (חוסר כח כלשהוא, וסביבה נייחת) דומה למצב על האדמה ללא כח כובד ( חוסר כח כלשהוא, וסביבה נייחת). במעלית כח הכובד לא נעלם, אלא נוצר כח חדש, כח תאוצתי, המבטל בדיוק את כח הכובד. הכח התאוצתי הזה נמצא בתא שנותן לך תחושה של נייחות (בניגוד לתאוצת מכונית למשל בו את הרגשת הכח התאוצתי מלווה הרגשה של תזוזה). זה השילוב בין ניוטון לפרויד, בין המערכת האנרצילית של ניוטון, לתפישה הפסיכולוגית הפרוידיסטית שלך של מהירות לפי נסיונות העבר שלך. לא הבהרתי יותר בפשטות, גם לא ניסיתי.
 

Motti18

New member
מה זה כוח משיכה? ובכן...

קיימות כמה תיאוריות למושג "כוח משיכה"... התאוריה הראשונה שהוצגה למדע נקראת "חוק הכבידה האונברסלי". תאוריה זאת נוסחה ע"י אייזק ניוטון, מדען אנגלי, בלשהי במאה ה-16. ניוטון ערך תצפיות עם הטלסקופ שהוא בנה וגילה שבעצם הכוכבים נעים בצורה אילפטית וניתן לנסח את תנועתם בצורה מתימטית. הכל טוב ויפה עד כאן, אבל הייתה בעיה קטנטנה - הוא לא ידע מה מכתיב את תנועתם של הכוכבים - יענו מה גורם לכוח המשיכה בניהם. הוא הניח כי מסותיהם של הכוכבים גורמים לכוח המשיכה בניהם וניסח את החוק הכבידה המפורסם שלו על סמך העיקרון הזה... החוק הכבידה של ניוטון התאים לפליא לתנועת הכוכבים עד כדי כך שהפיסיקאים התייחסו אליו ביראת קודש... עד שלילה אחד הבחינו בכוכב שנקרא "מרקורי" והוא משום מה לא מקיים את משוואתו של ניוטון ונתגלו סטיות בתנועתו... הפיסיקאים ניסו לעצום עיניים ולהתעלם מבעיית הכוכב מרקורי עד לפרסום "תורת היחסות הכללית" של איינשטיין. איינשטיין, מדען גרמני יהודי, ביקש למצוא את הסיבה למשיכתם של הכוכבים. לאחר 10 שנים שבהם עמל לפיתוח התאוריה של הכבידה היחסותית שלו הוא הגיע למסקנה שהמרחב והזמן הם בעצם יישות אחת שנקראת מרחב-זמן (לפני כן היא גם הוזכרה בתורת היחסות הפרטית שלו)... עכשיו, מה קורה למרחב-זמן בחלל? הוא מתעקם בגלל נוכחות המסה של הכוכבים ויוצר מין "שקע" בחלל שכופה על הכוכבים לנוע במסלולים מעוקמים. בקיצור, כוח המשיכה לא קיים במציאות - זה למעשה אחיזת עיניים שנגרמת בגלל העיוות הגיאומטרי של המרחב-זמן כתוצאה מנוכחות המסה של הכוכבים. הוא, על סמך הגיאומטריה של המרחב-זמן הארבע מימדי הזאת חיבר את תורת היחסות הכללית שהיא אחת התאוריות היפות והמבריקות של מוח האדם. המשוואה של תורת היחסות אומרת (בצורה מילולית): "החומר אומר למרחב איך להתעקם והמרחב אומר לחומר איך לנוע". למרות שהמשוואה של היחסות הכללית נראת כל כך פשוטה היא מסבירה תופעות רבות כמו: "חור שחור" , חורי תולעת, המפץ הגדול, נקודה סינגולרית, עדשיות גרוויטציוניות, כוח משיכה, כוח דחיה ועוד... התאוריה הזאת הפכה לתאוריה השלטת של חקר היקום. משוואת ניוטון ומשוואת איינשטיין יפות כאחת להבנת כוח כבידה חלש. אך כאשר יש כוח כבידה חזק התאוריה של ניוטון לא מצליחה להסביר את התופעות שנגרמות הגלל כוח כזה, בעוד שהתאוריה של איינשטיין מעניקה להן פירוש מדויק ומלא - היא אפילו הצליחה להסביר את הסטיות במסלולו של כוכב מרקורי (בגלל עיוות מחרב זמן) - קושייה שהמשוואה של ניוטון לא עמדה בה. קיימת עוד תאוריה, והיא תאורית הקוואנטים. לפי תאורית הקוואנטים מסות מושכות זו את זו בגלל העברת חפיסות קטנות של אנרגיה (קוואנטים) הנקראות "גרוויטונים". עד היום איך הוכחה חד משמעית לקיומם של הגרוויטונים למרות המכשירים הרגישים לפליא שפותחו לשם כך... אלה התאוריות העיקריות המפרשות את כוח המשיכה... יש עוד תאוריות קטנות אך לא אפרט עליהן כאן... מקווה שעזרתי לך... יום טוב... ולהתראות!
 

Henryf

New member
תודה על התימצות

אך אף אחת מהתאוריות הללו לא מפרשת את כח המשיכה. יותר מכך, אף אחת מהתאוריות הללו גם לא מנסה לפרש את כח המשיכה. מכבר לכך, אף תאוריה מדעית לא מנסה לפרש את הטבע. התאוריות המדעיות הינם מודלים בלבד, שאיכות כאיכות קירובן למדידות ולתצפיות. התאוריות יכולות לנבא את הכוחות, לצפות את ההתנהגות של הטבע, אך לא לפרשם.
 
למעלה