האם יתכן שמישהו שכח

question22

New member
האם יתכן שמישהו שכח

שלום
לפני עשר שנים הייתי בקשר עם גבר במשך חצי שנה. אני יזמתי את הפרידה והוא לקח את זה קשה. מאז כל אחד פנה לחייו והתחתן והקים משפחה. לאחרונה פגשתי בו במסגרת העבודה החדשה אליה עברתי. אנחנו עובדים בשתי מחלקות מקבילות אך באינטרקציה יומית. בפעם הראשונה נגשתי ואמרתי בחיוך ' הי מה קורה', והוא הסתכל בפליאה ושאל "אני מכיר אותך?"
זה היה מאוד פוגע. אחרי כמה ימים שאלתי אותו האם הוא באמת לא זוכר והוא התנצל ואמר שלא זוכר ושזה לא פעם ראשונה שזה קורה לו. אמרתי לו שיצאנו יחד ואיך יתכן שלא זוכר. אמר לי שלפני חמש שנים עבר בחו"ל טיפול למחיקת זכרונות טראומטיים ומאז לא זוכר חלק מהאנשים מהעבר שלו. האם זה באמת יתכן ושהוא באמת לא זוכר?
תודה

סיגלית 2014

New member
מנהל
יכול להיות שהוא לא זוכר

אולי הוא סתם מנפח את החזה כדי להראות שהוא עבר הלאה והרבה מים עברו מאז.
או, מה שיותר הגיוני, שאולי הוא לא מעוניין להיכנס לעניין שוב.
האם יש טיפול למחיקת זכרונות טראומטיים??? בחיים לא שמעתי על הדבר הזה. נשמע מעניין.

ommerl

New member
יש דבר כזה

אפשר למחוק לכאורה זיכרונות באמצעות היפנוזה (אני אומר לכאורה כי הזיכרון לא נמחק אלא מאבד את החיבור שלו למודעות. אבל אפשר להציף אותו חזרה שוב באמצעות היפנוזה). היפנוזה מאוד נפוצה בחו"ל.
&nbsp
שמעתי בחצי אוזן פה ושם לפני כמה שנים על תגליות לגבי טיפולים אחרים למחיקת זיכרונות טראומטיים בעזר כימיקלים שונים. אם תחשוב על זה כששותים יותר מידיי אלכוהול הרבה פעמים מאבדים את הזיכרון לטווח הקצר. אז אם אלכוהול יכול להשפיע על זיכרון באופן ספציפי יכול להיות שחומר אחר יכול למחוק באופן סלקטיבי זיכרון טראומטי.
&nbsp
אני לא אומר שהוא בהכרח דובר אמת, אבל זה בהחלט אפשרי.

ommerl

New member
לדעתך

אני עוד לא ניחנתי ביכולת לדעת דברים שאי אפשר לדעת על סמך מעט המידע שניתן לי.
&nbsp
אם הוא עבר טיפול תרופתי שהיה אמור למחוק לו טראומות לא מן הנמנע שנפגעו לו תפקודי זיכרון אחרים. תרופות פסיכיאטריות זה דבר מאוד לא מדויק ויש המון תופעות לוואי מוזרות ואף מסוכנות.
&nbsp
כמה שאמרת, את לא מאמינה לזה. את לא חייבת. אני לא ממהר לשפוט אנשים בחומרה.

ommerl

New member
יותר מוזר מזה:

למה תקנתי ללשון נקבה רגע לפני ששלחתי??
&nbsp
בתגובה למטה כתבת "מאמינה לזה?!" וזה כנראה בלבל אותי.

orig429

New member
אני מסכים איתו מאד

בחורות שפגעו בי בעבר, אכחיש שאני מכיר, או זוכר אותן, בעיקר במקום עבודה.
לפחות הוא נחמד אלייך אחרי שנפגע. יש אנשים שהיו מגיבים פחות יפה ממנו.
תנהלי איתו יחסי עבודה ותנסי להמנע מפרובוקציה כלשהי בעניין כדי להמנע מפגיעה
ממשית בעבודה. סיימת איתו את הקשר. הוא נפגע.
היום הוא המשיך הלאה והוא לא רוצה לזכור אותך ובצדק.

וואו!

נשמע לי לא-בלתי-אפשרי.
הוא נראה ומרגיש לך דומה לאיך שהיה אז?
הכל אצלו נורמלי?

Shamy

New member
נשמע לי מאוד לא אמין בעליל

מחיקת זכרונות טראומתיים בחול? מה זה שמש נצחית בראש צלול?!...בטח סתם לא רצה לדבר איתך או רצה להחזיר לך על מה שהיה אז.....לא הייתי מתרגשת מבן אדם כזה , פשוט להבין שהוא ממש לא רוצה להיות בשום קשר איתך ולהניח ולהמשיך הלאה

סינבד

New member
בהחלט יכול להיות

במיוחד אם עבר טיפול למחיקת זכרונות טראומטיים. למיטב הבנתי מדובר כנראה על טיפול בנזעי חשמל, ידוע שטיפול כזה עלול לפגוע בזכרון. למיטב ידיעתי זה לא טיפול מקובל, למרות שיש מקומות שונים בעולם בהם השימוש בטכניקה הזו יותר נפוץ.
&nbsp
(את יכולה לקרוא, בין השורות בספר "זן ואמנות אחזקת האופנוע" מתואר גם כיצד משפיע טיפול כזה על אדם שעבר אותו)
&nbsp
האם הוא היה אדם דיכאוני אם עם נטיה לדיכאון?

למה זה מפריע לך?

כל אחד המשיך בחייו, והסיבה, אם היא אמת או שקר לא אמורה לעניין אותך. אז למה זה כן?

רואה 6 6

New member
שמש נצחית בראש צלול

זה היה סרט .
אבל במציאות נראה לי שהוא אומר לך בעצם, "לא רוצה עסק איתך".

למעלה