האם יתכן שמישהו שכח

question22

New member
האם יתכן שמישהו שכח

שלום
לפני עשר שנים הייתי בקשר עם גבר במשך חצי שנה. אני יזמתי את הפרידה והוא לקח את זה קשה. מאז כל אחד פנה לחייו והתחתן והקים משפחה. לאחרונה פגשתי בו במסגרת העבודה החדשה אליה עברתי. אנחנו עובדים בשתי מחלקות מקבילות אך באינטרקציה יומית. בפעם הראשונה נגשתי ואמרתי בחיוך ' הי מה קורה', והוא הסתכל בפליאה ושאל "אני מכיר אותך?"
זה היה מאוד פוגע. אחרי כמה ימים שאלתי אותו האם הוא באמת לא זוכר והוא התנצל ואמר שלא זוכר ושזה לא פעם ראשונה שזה קורה לו. אמרתי לו שיצאנו יחד ואיך יתכן שלא זוכר. אמר לי שלפני חמש שנים עבר בחו"ל טיפול למחיקת זכרונות טראומטיים ומאז לא זוכר חלק מהאנשים מהעבר שלו. האם זה באמת יתכן ושהוא באמת לא זוכר?
תודה

Ginger L Honey

New member
נשמע קצת כמו "שמש נצחית בראש צלול"

לא שמעתי על טיפול שכזה, אז אין לי מושג. אולי סוג של הפנוזה.
אבל אני מודה, שיש לי כמה אקסים שכנראה לא אזהה אם אפגוש אותם, ואת רוב הפרטים שקשורים בהם אני לא זוכרת.

לא משנה אם זה נכון או לא

הוא אמר לך שזה לא אישי וזה קורה לו הרבה.
למה את צריכה להעלב?
&nbsp
אמא שלי פגשה לפני מספר שנים את בעלה הראשון איתו חיה שנה (!!!) לפני הגירושים. היא לא זיהתה אותו..
זה לא בגלל שהוא לא היה משמעותי- זה בגלל הצורה שהזיכרון שלה עובד בו.

נשמע קצת מוזר...

אבל אני חושבת שזה מהדברים שצריך להשאיר בגדר "מוזר" ולא להתעסק עם זה יותר מידי.
&nbsp
שניכם נשואים, מה זה משנה מה היה בינכם בעבר.

shoosh2607

Member
מנהל
קרה לי מלא

ולא עברתי שום טיפול. פשוט זיכרון דפוק

מכירה את אלה שאת אומרת "הוא נראה לי מוכר אבל אני לא זוכרת מאיפה"? אז לי הוא גם לא נראה מוכר.

elena20

New member
למה זה בכלל רלוונטי לך אחרי עשור?

חוץ מזה שלדעתי אנשים משתנים במראה תוך עשור, אז אולי הוא שיקר ואולי לא
&nbsp
השאלה מה איכפת לך?

גם לבעלי יש זכרון מהסוג הזה

כלומר- הוא זוכר פרטים אבל לא זוכר אנשים בכלל, כבר קרה המון שפגשנו אנשים שאמרו לו שלום וקשקשו איתו ואחר כך שאלתי... מי זה? והוא ענה שאין לו מושג... הוא פשוט מצא את הדרך לקשקש עם זרים גמורים מבחינתו בלי שהם יבחינו שהוא בכלל לא זוכר אותם כי הוא מודע לבעיה שלו. פעם אחת הוא כן אמר שהוא לא זוכר והסתבר שזו היתה מישהי שבמשך 3 שנות אוניברסיטה (לא כ״כ מזמן!) ישבה על ידו קבוע ועשתה איתו עבודות, הוא פשוט לא זכר.

גם את חיה בסרט ? נראה לך שבאמת יש טיפול כזה?

יש את זה בסדרות הבידיוניות לא במציאות

כמהאפשר

New member
אני אומרת שלא נעים להיפגע, אבל זה לא הדבר החשוב כאן

הבן אדם אמר לך שהוא עבר טיפול. ועוד בחו"ל.
לזכרונות עבר טראומטיים.
זה דבר שקורה גם ללא טיפול, ניתוק וכיו"ב.
&nbsp
אם עדיין לא הזכרת לו, אל תכנסי איתו למי את ומה את ומה היה ביניכם.
הנקודה היא שחלק ממה שקרה ביניכם כנראה פגע בו. כנראה היה טראומתי עבורו.
&nbsp
אז אין לך מושג לאן זה יוביל אותו, להזכיר לו.
&nbsp
ההצעה שלי, אל תחפרי בזה.

למעלה