האם יתכן

freearth10

New member
האם יתכן../images/Emo35.gif

שאדם עיוור צבעים יראה במהלך דמיון מודרך את אותם הצבעים אותם הוא בדרך כלל לא רואה ומה זה אומר? אשמח על כל כיוון למחשבה. מאיה

הממ.... שאלה מאוד מעניינת...

היי מאיה! אני חושבת שזה משהו שאותו אדם צריך לחוות בעצמו ואז לספר מה הוא ראה... עקרונית נראה לי שבדמיון כן יוכל להבחין בצבעים שאותם הוא לא רואה ביומיום מכיוון שלדמיון אין גבולות. הגבולות נוצרים אם המונחה עצמו מניח אותם. מה זה אומר שאדם לא מסוגל להבחין בצבעים מסויימים? קשה לי לענות לך. נראה לי שזה מסוג הדברים שלא ניתן לטפל בהם ולפתור אותם באמצעות דמיון מודרך משום שקשה לטפל בבעיות (או אולי יותר נכון לומר "מגבלות") פיזיות בעזרת הטכניקה הזו... האם יש מישהו מביניכם שהתנסה בטיפול כמנחה או כמונחה בבעיה דומה ויכול לשתף בחוויה או בניסיון שלו? הגר

freearth10

New member
האם זה לא אומר

שלאדם יש יכולת פיזית לראות. יכולת שנגדעה עקב חוויה רגשית קשה? מאיה

freearth10

New member
אני מנסה

חשבתי שכאן אוכל לקבל תשובה קלה. עד כמה שאני יודעת אין דבר כזה עיוור צבעים. או שאתה עיוור או שאתה לא. צבע שאתה לא רואה אתה לא רוצה לראות. במקרה שאני מטפלת זה באמת אדם שמה שחסר לו זה בדיוק האלמנטים שצבעים אלה מבטאים. מחזקת אותי הידיעה שבמקרה אחד הוא פתאום ראה משהו מאוד יפה בצבע שהוא בדרך כלל לא מזהה. אז כשאצליח לנטרל את המתח השלילי שגורם לו לרצות לא לראות את הצבע שמזכיר חוויה קשה, מבטיחה לספר. ואם לא אצליח, אז או שאני מטפלת לא טובה, או שהתזה שלי לא נכונה. מאיה

IC4

New member
אם כבר אז

האם אדם עיוור יכול בכלל "לראות" בדמיון דברים שלא ניתן להעלות על דמיוננו אלא אם יש להם ביסוס שראינו בניסיוננו? כלומר איך יכול להראות אדם או כלב או הים או בנין או אבן כשאני חולם חלום מעורפל, איני רואה בחלום ברטי פרטים כל דמות וחפץ, אך אני יודע מה הוא אמור להיות ומי זה אמור להיות גם אם אינו נראה כמו האמיתי האם לעיוור יש דמות של צורת אדם בדמיונו? __ ולציניות קלילה- עיוור צבעים לא יכול לדעת אם הוא כבר קרא את ההודעה הזאת או לא

עיוור "רואה" בעזרת הידיים

כלומר בעזרת חוש המישוש, כך נראה לי לפחות. אני מניחה שלעוורים יש דמיון מפותח, מכיוון שהם לא יכולים לראות, מה שנשאר להם זה לדמיין. זה כמו שכשאני קוראת ספר דמיוני למשל (אני מאוד אוהבת לקרוא מדע בדיוני ופנטזיה), אני יכולה מאוד להנות מהספר למרות שאני לא רואה ויזואלית את הדמויות. אני רואה אותן כפי שאני יוצרת אותן לעצמי בדמיון. גם לגבי עוורון צבעים, בהנחה שעיוור צבעים רואה רק שני צבעים (ככה אומרים) הוא לא יודע איך נראים הצבעים האחרים ואז הוא רואה אותם בדמיון שלו, אחרת מאיך שהם נראים במציאות. זה יכול להיות מאוד מעניין.

freearth10

New member
אני לא בטוחה שאני בפורום הנכון

אבל האם יש עיוורון צבעים נרכש כלומר לא מולד? האם יתכן שעיוור צבעים שעובר חוויה מסויימת לפתע יראה פיזית צבע אותו הוא בדרך כלל לא רואה? ותודה נטע על תשובתך. היא מאוד מתחברת לי ועזרה לי מאוד.
מאיה

דמיון א

New member
בבאדי

מנסיוני במדיטציות וריכוז בצ´אקרות, רואים צבעים שלא נראו מעולם .

למעלה