האם כבר הגיע הזמן לחפש גן?

רותי ע

New member
האם כבר הגיע הזמן לחפש גן?

לתומי חשבתי שהבלגן מתחיל אחרי פסח. אבל אני שומעת פה שמחפשים. אז צריך להתחיל לחפש? הכוונה לגן פרטי ולא תת חובה.. ובעצם אם אני רוצה גן עירוני לגיל 3 אז עכשיו הזמן לחפש? (ותחזיקו לי אצבעות שהגננת בגן הנוכחי תפתח קבוצה לבני 3+ שנה הבאה כמו שעשתה השנה ואז אנחנו ממשיכים במשהו מוכר ואהוב..)

רותי ע

New member
../images/Emo41.gif ואפרופו גן - סקר חדש..

מתי הכנסתם את הילד/ה שלכם למסגרת חינוכית (משפחתון/מעון/גן) או מתי מתכננים ?

אז ככה אצלנו.......

אפרת - מעון בגיל 10 חודשים. רותם - מטפלת עד גיל שנה ואז המעון של אפרת. דפנה - תכנס כנראה למסגרת משהו סביב גיל שנה וחצי-שנתיים.

גן גני

תשובות: 1. הרבה דברים דפוקים במועצה המקומית שלנו, אבל דבר אחד יאמר לזכותם: ברגע שהילד מגיע לגיל שצריך לרשום אותו לגן של המועצה - הם שולחים מכתב הביתה ובו הם מודיעים לנו באיזה תאריכים צריך לעשות את הרישום לשנה הבאה. לפני כמה ימים קיבלתי מכתב לקראת שנה"ל הבאה בגן עבור ספיר (השנה היא כבר בגן טרום חובה של המועצה, ושנה הבאה היא תהיה בגן חובה. איך שהם גודלים מהר!!!!) 2. את ספיר הכנסתי למעון יום של אמונה בגיל שנה בדיוק. הרישום למעונות אמונה מתבצע בסביבות אפריל שנה קודם, אבל אם נשאר מקום מאפשרים להורים רישום מאוחר (זה מה שעשיתי). אני חושבת שמי שעושה רישום מוקדם מקבל הנחות מסויימות שמי שעושה רישום מאוחר לא מקבל. מעון היום שספיר היתה בו היה מבנה של ארבע כיתות: תינוקיה (בבני ברק מגיל 3 חודשים, ברוב הארץ מגיל 6 חודשים, ועד גיל שנה-שנה וחצי. ילד שחסרה לו מוכנות חברתית יכול להשאר גם עד גיל שנתיים), פעוטון (גיל שנה עד שנתיים), צעירים (גיל שנתיים עד שלוש) ובוגרים (גיל שלוש עד ארבע). ככה הילד מכוסה לארבע שנים (אצלנו שלוש כי הקפיצו את ספיר מהפעוטון לצעירים אחרי שבועיים, כי היא היתה מתקדמת מאוד). 3. את כפיר הכנסתי לאותו מעון בגיל 4 חודשים. הוא נדבק בכל מיני דברים, ונמאס לי והוצאתי אותו. עכשיו הוא במשפחתון והוא מאוד מאוד מרוצה שם. וגם אני. יש שם את הבת של המטפלת (בת שנה) וכפיר ועוד שני תינוקות, שלושתם בני 7 חודשים. וזה עולה רק 5 ש"ח לשעה שזה נס בפני עצמו (למרות שבמעון היום של אמונה היה יוצא לי יותר זול כי משרד העבודה נתן לי דרגה 2 והייתי אמורה לשלם רק קצת פחות מ-700 ש"ח לחודש, וזה כלל ימי שישי). אני אישית חושבת שלילדים טוב יותר להיות בחברת ילדים אחרים. גם ספיר וגם כפיר, אפילו בגילאים הצעירים, היו מטפסים על קירות בבית, ונהנו יותר בגן/פעוטון. (הייתי שם בין הצללים ועקבתי אחריהם)

אז ככה:

עידו היה איתי בבית עד גיל שנה וחודשיים ואז במשפחתון של חמישה ילדים. בשנתיים מאז (גיל שנתיים+ ושלוש+) הוא בגן פרטי מצויין. בשנה הבאה טרום חובה (אמאל´ה...!) יעלי תהיה איתי בבית לפחות עד גיל שנה ולגבי אח"כ עדיין לא החלטתי. בינתיים היא רשומה לאותו המשפחתון שבו עידו היה אבל אני ממש מתלבטת אם לא להמשיך איתה בבית עוד קצת.

anat30g

New member
רותי - בעיה בסקר

היה צריך להיות שנה פלוס מינוס.... שנתיים פלוס מינוס... או הגדרות של חודשים יותר מדוייקות. ילד שנכנס לגן בגיל שנה ועשרה חודשים שייך לאן????? הרי - יש הבדל מהותי בין ילד בן שנה - 12 חודשים לבין ילד בן 22 חודשים... זה כמעט שנה שלמה!!!! ומדובר בשלוש קפיצות התפתחותיות - אם לא יותר....

בגיל שנה

עידן היה איתי בבית עד גיל שנה. בערך בגיל 10-11 חודש הוא התחיל "לפרק את הבית" מרוב שיעמום, ובמקביל, כל פעם שלקחתי אותו לטייל מחוץ לבית, הוא היה "מתנפל" כמעט על כל ילד חולף. למרות מה שאומרים על חוסר היכולות החברתיות בגיל הזה, היה ברור לי שהוא צריך מסגרת קבועה עם ילדים.

את תקבלי בזמן הקרוב טופס הרשמה

מהמועצה... עם ספח למילוי בבנק עבור הוראת הקבע. אצלינו ההרשמה מתחילה ב-13 בפברואר ומסתיימת ב-4 במרץ. אם הגעתם לשלב גן המועצה, כנראה שלא יהיה לך כל-כך הרבה מה לחפש.. בד"כ אין הרבה גני טרום-טרום חובה (גן עירוני לבני 3+) וההרשמה היא בהתאם למקום המגורים. ברוכה הבאה לסירתי... אם את רוצה, אני אשאל מישהי מהפרובינציה שלך שיש לה ילד בן שלוש וחצי שנמצא השנה בגן מועצה. היא גם גרה לא רחוק ממך...

רותי ע

New member
בטח שאני רוצה..

שמעתי עליו דברים טובים מאבא שאחד הילדים שלו עם עידן. אבל תמיד טוב לשמוע חוות דעת נוספת..

אם זה גן פרטי אז התשובה היא כ ן

אני רשמתי את שקד היום לגן והייתי האחרונה שנרשמה. במודיעין הגנים הטובים נחטפים והרישום מתחיל ביום שהוא נפתח. אני לא יודעת איך זה בערים אחרות ובגנים עירוניים אכן הרישום הוא באפריל. בגנים הפרטיים זה בפברואר-מרץ תלוי בגן. בהצלחה.

רותי ע

New member
../images/Emo26.gif חדש בקישורים-אתרים בנושאי

חינוך. ביניהם האתר של משרד החינוך בנושא חינוך קדם יסודי ואתר המרכז מידע חשוב בנושאי גנים (איך לבחור גן ורשימה של גנים לפי אזורים).

רותי ע

New member
מיכל153-תודה על הלינק לאתר של

משרד החינוך. מצאתי שם את התשובה לשאלה-עכשיו הזמן להרשם לגן ממלכתי.

למעלה