גן גני
תשובות: 1. הרבה דברים דפוקים במועצה המקומית שלנו, אבל דבר אחד יאמר לזכותם: ברגע שהילד מגיע לגיל שצריך לרשום אותו לגן של המועצה - הם שולחים מכתב הביתה ובו הם מודיעים לנו באיזה תאריכים צריך לעשות את הרישום לשנה הבאה. לפני כמה ימים קיבלתי מכתב לקראת שנה"ל הבאה בגן עבור ספיר (השנה היא כבר בגן טרום חובה של המועצה, ושנה הבאה היא תהיה בגן חובה. איך שהם גודלים מהר!!!!) 2. את ספיר הכנסתי למעון יום של אמונה בגיל שנה בדיוק. הרישום למעונות אמונה מתבצע בסביבות אפריל שנה קודם, אבל אם נשאר מקום מאפשרים להורים רישום מאוחר (זה מה שעשיתי). אני חושבת שמי שעושה רישום מוקדם מקבל הנחות מסויימות שמי שעושה רישום מאוחר לא מקבל. מעון היום שספיר היתה בו היה מבנה של ארבע כיתות: תינוקיה (בבני ברק מגיל 3 חודשים, ברוב הארץ מגיל 6 חודשים, ועד גיל שנה-שנה וחצי. ילד שחסרה לו מוכנות חברתית יכול להשאר גם עד גיל שנתיים), פעוטון (גיל שנה עד שנתיים), צעירים (גיל שנתיים עד שלוש) ובוגרים (גיל שלוש עד ארבע). ככה הילד מכוסה לארבע שנים (אצלנו שלוש כי הקפיצו את ספיר מהפעוטון לצעירים אחרי שבועיים, כי היא היתה מתקדמת מאוד). 3. את כפיר הכנסתי לאותו מעון בגיל 4 חודשים. הוא נדבק בכל מיני דברים, ונמאס לי והוצאתי אותו. עכשיו הוא במשפחתון והוא מאוד מאוד מרוצה שם. וגם אני. יש שם את הבת של המטפלת (בת שנה) וכפיר ועוד שני תינוקות, שלושתם בני 7 חודשים. וזה עולה רק 5 ש"ח לשעה שזה נס בפני עצמו (למרות שבמעון היום של אמונה היה יוצא לי יותר זול כי משרד העבודה נתן לי דרגה 2 והייתי אמורה לשלם רק קצת פחות מ-700 ש"ח לחודש, וזה כלל ימי שישי). אני אישית חושבת שלילדים טוב יותר להיות בחברת ילדים אחרים. גם ספיר וגם כפיר, אפילו בגילאים הצעירים, היו מטפסים על קירות בבית, ונהנו יותר בגן/פעוטון. (הייתי שם בין הצללים ועקבתי אחריהם)