בריאותית - כדאי מאד; חברתית - אממ, לא במיוחד
שלום סיון,
כבן לעדה הרומנית, אני ממליץ מאד לאכול שום בכל צורה ובכל הזדמנות.
שום ידוע כמאכל בריא מאד (ראי הכתבה שצירף RSPA), ובנוסף הוא גם תמיד מאד.
אנחנו נוהגים להוסיף שום לכל תבשיל ומאכל, למעט קינוחים.
בהחלט אפשר לקצוץ, לכתוש או לגרוס כמות גדולה של שומים, ולהשתמש בהם גם כממרח על לחם.
סבתא של בת זוגי היתה מבשלת כל דבר עם הרבה שום, ואז בארוחה היתה מוציאה מהמקרר צנצנת ענקית מלאה בשום כתוש, ומוסיפה בנדיבות למאכל או מורחת על לחם.
כמו כן, אם תאפי ראשי שום בתנוא בחום נמוך, תקבלי ראשי שום נימוחים שכיף לנשנש עם או בלי לחם, עם או בלי ארוחה.
אזהרה - שום פוגע במידת האהדה / קרבה שאנשים אחרים חשים כלפיך.
בברכה,
אורי.