האם כדאי לאכול שיני שום?

sivan120

New member
האם כדאי לאכול שיני שום?

אני גורסת שיני שום למאכלים או סתם שמה על לחם (זה טעים לי ואחרי זה אני שוטפת שיניים)- האם זה בריא
וכמה מומלץ ליום? (שמעתי גם שזה עוזר לטפילים במעיים- זה נכון?)- מה דעתכם?
 

sivan120

New member
תודה, מה הכוונה מגדירה את עצמה כמדענית...

לא ראיתי שום התייחסות למה שהיא, האם היא מקור מהימן?
 

marx04

New member
בריאותית - כדאי מאד; חברתית - אממ, לא במיוחד

שלום סיון,

כבן לעדה הרומנית, אני ממליץ מאד לאכול שום בכל צורה ובכל הזדמנות.
שום ידוע כמאכל בריא מאד (ראי הכתבה שצירף RSPA), ובנוסף הוא גם תמיד מאד.
אנחנו נוהגים להוסיף שום לכל תבשיל ומאכל, למעט קינוחים.
בהחלט אפשר לקצוץ, לכתוש או לגרוס כמות גדולה של שומים, ולהשתמש בהם גם כממרח על לחם.
סבתא של בת זוגי היתה מבשלת כל דבר עם הרבה שום, ואז בארוחה היתה מוציאה מהמקרר צנצנת ענקית מלאה בשום כתוש, ומוסיפה בנדיבות למאכל או מורחת על לחם.
כמו כן, אם תאפי ראשי שום בתנוא בחום נמוך, תקבלי ראשי שום נימוחים שכיף לנשנש עם או בלי לחם, עם או בלי ארוחה.

אזהרה - שום פוגע במידת האהדה / קרבה שאנשים אחרים חשים כלפיך.


בברכה,

אורי.
 

ימימה

New member
אמא של הגיס שלי

הייתה נוהגת להביא כל יום לילד היקר סלט עמוס בשום "כי זה בריא". גם כשהילד כבר היה בן 50...
אומרים שהריח של השום נספג בדם ויוצא דרך העור ובזיעה, כך שלא בטוח שצחצוח שיניים יעזור (לא בדקתי בעצמי...)
 

מרב נוב

New member
בכדי לקלף שיני שום

הנכסתי אותן למיקרו
אך היה זה יותר מדי זמן.
מה שהרווחתי בנוסף לקילוף קל מאוד
לאכול אותם כמו נישנושים.
 

marx04

New member
חבל, לא צריך מיקרו

שלום מרב,

כדי לקלף שן שום, קוטמים את שני הקצוות שלה, מניחים עליה את החלק הרחב של סכין השף ומכים בעדינות על הסכין עם היד.
המעיכה משחררת מעט את קליפת השום, ואז די קל להפריד את הקליפה.
תוך כדי כך השום נמעך ומתכווצ'ץ' מעט, אבל זה רצוי.

בברכה,

אורי.
 

מרב נוב

New member
סכין שף

בכדי להכות עם סכין שף יש לרכוש אחת כזו.
בכדי להכות אחת אחת יש להקדיש יותר זמן מאשר חימום קל במיקרו.
מה היתרון, אורי, של הצעתך על שלי?
 

marx04

New member
כל אחד יעשה מה שנוח לו

שלום מרב,

כמובן, כל אחד ינהג כפי שנוח ומתאים לו.
אני אינני משתמש במיקרו לשם הכנת מזון, אלא אך ורק לחימום מזון שבושל כבר (וגם מזה אני משתדל להימנע).
סכין שף היא כלי בסיס בכל מטבח. לא חייבים סכין ב-300 ש"ח.
אפשר לקנות סכין שף ב-13 ש"ח בסופר, והיא תחזיק חצי שנה בלי בעיות (בדיוק קניתי כזו לחברים שלא היתה להם סכין שף, והם מרוצים מאד ממנה. זה שדרוג עבורם לעומת הסכינים הקטנות שאיתן הם חתכו סלט עד היום).

בשומים הטריים אני מטפל תמיד אחד אחד.
אגב, מי שממהר מאד יכול לוותר על שומים טריים, ולקנות צנצנת שום כתוש בסופר, בלי חומרים משמרים.
למשל צנצנת "שום כתוש של רומיה" 250 גרם של "שום נקי וטהור" ללא חומרים משמרים (7.90 ש"ח בסופר יוחננוף).
אני תמיד מחזיק כזו בבית, בדיוק לאותם מקרים בהם אני ממהר וזקוק להרבה שום באופן מיידי.

בברכה,

אורי.
 
שאלה לגבי שום

כפי שאתם יודעים אני לא מרבה להשתמש בשום (בלי שבאמת תהיה לזה סיבה מיוחדת, סתם "חינוך" ארוך שנים מהיוגה). בכל זאת יש לי במקרר חבילה כמעט שלמה של שום שבקושי השתמשתי בה ונמצאת שם די הרבה זמן. (להערכתי בערך חודש וחצי-חודשיים). מה הסיכוי שהוא עדיין ראוי לשימוש ואיך יודעים בכלל שהוא אכן טרי או טוב עדיין לשימוש?
 

marx04

New member
שום שומרים מחוץ למקרר, לא ?

שלום נטע,

אינני יודע למה, אבל אצלנו במשפחה שומרים את השום מחוץ למקרר.
בד"כ הוא מחזיק מעמד כמה חודשים.
כאשר מפרקים את ראש השום, אפשר לראות גם במראה וגם במישוש עם שיני השום עדיין טריות או שהן התייבשו מבפנים.
שן שום טריה וטובה היא קשה ועסיסית, ובהירה.
שן שום שהתייבשה משנה את צבעה לחום, והיא מאבדת נפח, כך שהקליפה מלאה בחלקה באוויר (השן מתכווצת מבפנים).
שן שום שבתוכה יש גבעול ירוק היא כבר פחות טובה, אבל בהחלט ניתן להשתמש בה.

בברכה,

אורי.
 
תודה

אז לפי מה שאתה מתאר, עד כמה שזה נשמע מוזר (כי בכל זאת כאמור מדובר בלא יותר מחודשיים) השום כבר מתחיל להירקב או להתקלקל כי שיני השום כבר לא ממש בהירות ויש להן מעין צבע וורדרד נוטה לחום..
 

marx04

New member
בבקשה. קחי שן שום ותבדקי.

שלום נטע,

הצבע החיצוני של הקליפה עלול להטעות. מה שחשוב זו השן עצמה מתחת לקליפה שלה.
פשוט תקלפי שן שום מהקליפה שלה ותבדקי מה יש בפנים.
אם השן מוצקה ובהירה - הכל בסדר.
אם השן רכה או מצומקת וצבעה אינו בהיר - כנראה שצריך לזרוק אותה.
אגב, בראש שום אחד - חלק מהשיניים יכולות להישאר טריות יחסית בזמן שאת האחרות צריך לזרוק.

בתמונה המצורפת:
השום הימני תקין לחלוטין (הוא עם הקליפה, אך על פי מראהו ועל פי המגע בו - הוא מוצק ועסיסי)
השום האמצעי התחיל להתייבש, להתכווץ ולהתיישן, אבל אפשר להשתמש בו.
השום השמאלי מיובש ומקולקל לחלוטין.

בברכה,

אורי.
 
למעלה