האם כדאי לבצע רוט ו/או לשדרג סאמסונג נוט 8 מאנדרואיד 9 ל 10/11?

haimgds

Member
התחדשתי בסאמסונג נוט 8 (משומש) בשבוע שעבר אך עדיין לא עברתי אילו, הייתי רוצה לנצל את הזמן הו הוא אינו בשימוש לשיפורים/שינויים.
-האם כדאי לבצע רוט באופן כללי בטלפון הזה? במבט מהיר לא ראיתי שם משהו מיוחד שאני רוצה להסיר (את ה"ביקסבי" אנסה לנטרל ואנסה להשתמש בכפתור שלו למשהו אחר), יש שימושים נוספים לרוט בדגם הספציפי הזה?
-ישנם יתרונות לאנדרואיד החדש ע"פ ה 9? הטלפון הנוכחי שלי שודרג (בעצמו) לאנדרואיד 11 וקשה לומר שזה שינה לי הרבה...
-יש משהו שכדאי להוסיף? בגדול, אני משתמש בטלפון יחסית מעט (שיחות, וואטצאפ וקריאת ספרים בחדר כושר)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
התחדשתי בסאמסונג נוט 8 (משומש) בשבוע שעבר אך עדיין לא עברתי אילו, הייתי רוצה לנצל את הזמן הו הוא אינו בשימוש לשיפורים/שינויים.
-האם כדאי לבצע רוט באופן כללי בטלפון הזה? במבט מהיר לא ראיתי שם משהו מיוחד שאני רוצה להסיר (את ה"ביקסבי" אנסה לנטרל ואנסה להשתמש בכפתור שלו למשהו אחר), יש שימושים נוספים לרוט בדגם הספציפי הזה?
-ישנם יתרונות לאנדרואיד החדש ע"פ ה 9? הטלפון הנוכחי שלי שודרג (בעצמו) לאנדרואיד 11 וקשה לומר שזה שינה לי הרבה...
-יש משהו שכדאי להוסיף? בגדול, אני משתמש בטלפון יחסית מעט (שיחות, וואטצאפ וקריאת ספרים בחדר כושר)
בגדול, אין ממש טעם, לא לשימושים שלך. המקור טוב האנדרואיד הזה לפון הזה מוצלח. לא הייתי נוגע. אם הייתי מוסף משהו זה אנטי וירוס כי האבטחה שלך של המערכת קצת ישנה..וזהו.

em28

Well-known member
הסיבות העיקריות לרוט הן: החלפת רום, חסימת פרסומות והתקנת אפליקציות מתקדמות.
ב-op6 קשישא מצאתי כי dns66 נותנת פתרון סביר לפרסומות ללא רוט, switch נותנת פתרון סביר לגיבוי ושחזור ואנדרואיד 11 הוא לא שוס גדול.
מעבר לכך, בסמסונג יש את הממשק החדש ui 3.1, שאני לא יודע אם הוא מגיע כהתקנה עצמאית או שדורש שדרוג רום.

אנטי וירוס כמו תוכנות ניקוי זכרון כמו clean master, Ccleaner ודומותיהן - הן דבר מיותר באנדרואיד ואפילו יותר מזיקות ממועילות.

haimgds

Member
תודה, אחת מהסיבות שחשבתי על רוט היא גישה לקבצים שלא מאופשרת לי כרגע (התיקייה של Play Book למשל). בנוגע לחסימת פרסומות אני לא מכיר את הנוט (זה הסמסונג הראשון שלי), האם הוא כולל פרסומות מובנות בתוכו?
אני לא חושב שאשתמש ב switch, כרגע אני מגבה את את השיאומי הנוכחי שלי עם ה MyPhoneExplorer וממה שראיתי אני יכול להעלות את הגיבוי לנוט.
הממשק הנוכחי שלי הוא 1.0, האם ה ui 3.1 טוב ממנו בהרבה? ממה שהבנתי ב XDA הוא מיועד לעבודה עם אנדרואיד 11 נכון להיום.

ד"א, עוד שאלה אחת. האם סאמסונג נוט 8 בחברת פלאפון יתמוך בVOLTE?

בד"כ רום מקוסטם עם רוט ומגי'סק עולה על רום סטוק, גם במקרה של סמסונג (פחות bloatware, חסימת פרסומות בעזרת adaway ועוד). מניסיון אישי: את A7 שדרגתי לרום מקוסטם עם Android 10, רץ כמו חדש.

Haim_Gds

Member
והשאלה היא באיזה לבחור, הסתכלתי ב XDA ולא הצלחתי להבין מה היציב/טוב ביותר ממה שקיים שם כרגע. זה ישמע מוזר אבל אני לא בטוח כי כדאי לי לשדרג וורסיית אנדרואיד, אאל"ט ה 10 לא מאפשר הקלטת שיחות וה 11 שעודכן בשיאומי הנוכחי שלי טוחן את הסוללה בצורה מטורפת.

ניסיתי בשבת להתקין רוט עם מגי'סק (בשימוש באודין) אבל לא הצלחתי אפילו להתקין את ה TWRP, הוא טוען שלא ניתן להתקין תוכנה לא מאושרת. כמובן, יש צורך בהתקנת DM-Verity and forced-encryption disabler כדי לפתור את הבעייה אך הבעייה היא שאני לא מצליח לטעון/להשתמש כשאני צורב דרך האודין....

אני מסתמך על תגובות הגולשים ב-xda ובפורום הרוסי 4pda. להקלטת שיחות יש מודול ב-magisk בשם Axet Call Recorder. במכשירי שיאומי רומים סולידיים כגון Pixel Experience או Lineage OS עובדים נהדר (יש לי ניסיון חיובי עם Redmi Note 4, 5 ו-7).

בסמסונג תנסה להתקין TWRP בהתאם להוראות כאן, באמצעות heimdall.

Haim_Gds

Member
תודה רבה.

ה Heimdall הוא סוג של אודין? והלינק שנתת מכיל עידכון LineageOS שהוא אנדרואיד 7...

ד"א, אולי לא הסברתי את עצמי. כרגע אני עם שיאומי A3 (עם מסך סדוק ומצלמה שבורה...), ואני רוצה לעבור לסמסונג. ממה שראיתי ה Axet Call Recorder מקליט בפורמט OGG, יש משהו דומה המקליט ב MP3?

אסתכל שוב ב XDA (בסופ"ש הקרוב) ואחפש רום מומלץ לאנדרואיד 10 (אני לא משתגע על האנדרואיד 11 אחרי השבועיים האחרונים), כנראה בסיגנון Pixel Experience.

למעלה