האם כדאי לדעתכן לקחת חופש שבוע

ס ו ל ה

New member
האם כדאי לדעתכן לקחת חופש שבוע

שבועיים לפני התאריך המשוער? אני עובדת במקום תובעני ריגשית ופיזית. אבל לא יודעת מתי לקחת את החופש אם אלד בסוף באיחור? או אולי אקדים? ואז אפספס איך לכן עם העניין אשמח לשמוע

mise

New member
כן.

ע"פ חוקי ביטוח לאומי את רשאית לקחת חופש חודש לפני התאריך המשוער. את מגיעה לביטוח לאומי עם הטפסים הרלוונטים + אישור הריון ותל"מ ויוצאת לחופשת הלידה שלך. לדעתי כדאי לקחת את החופש הזה.

טלימה

New member
מצד שני:

אם לוקחים חופש לפני הלידה זה יורד, מבחינת התשלום של בטח"ל, מהחופש שאפשר לקחת אח"כ. כלומר, למשל - אם לוקחים חופש שבועיים לפני הלידה, אז התשלום של ביטוח לאומי מותיר חודשיים וחצי לחופשה אחרי הלידה. כלומר - למי שיכולה להרשות לעצמה רק את שלושת החודשים המשולמים אולי עדיף שתבלה אותם עם הילוד. (לא רלוונטי עבורי, אבל בכל זאת - עוד נקודה לחשוב עליה)

ס ו ל ה

New member
מצד שלישי אם יש לי המון ימי מחלה

למה שלא אקח לי כמה? זה לא על חשבון ימי חופשת הלידה! אבל מתי לקחת אותם?

אשכר ש

New member
לדעתי מתי שאת מרגישה

שאת זקוקה להם. קשה לך עכשיו? קחי מבלי להסס! כל רופא יתן לך מיד כמה ימי מחלה עם כמה תלונות מצידך. מספיק להגיד "אוי הגב- כ"כ קשה לי לסחוב..." או "מרוב שאני לא ישנה בלילה כל הזמן כואב לי הראש ויש לי סחרחורות" בצירוף פרצוף פולני וסובל זה אמור לעשות את העבודה. <כך אמרה מי שמעולם לא הוציאה יום מחלה מפוברק בחייה, אבל אצלך זה לא באמת פיברוק-את צריכה מנוחה ומרגוע...>

אורניקי

New member
אם שבוע שבועיים יוצא סוף חודש עגול

אז זה מתאים. אני עשיתי את זה בסוף חודש כי ראיתי שהבוס שלי לחוץ שאין לו תאריך מדוייק. ואז הייתי בבית שבוע, והיה כיף. קניתי מה שצריך, פינקתי את עצמי, נחתי וכו'. האמת, היו הריונות שכבר בשבוע 37 הרגשתי לחצים במפשעה וכל מיני תופעות (לרוץ כל רגע לשירותים בהליכה ברווזית...) שהעדפתי לא להיות איתן במשרד אלא בבית...

למעלה