האם כדאי להגיש תביעה קטנה? (אוטובוס פספס תחנה)

gamer888

New member
האם כדאי להגיש תביעה קטנה? (אוטובוס פספס תחנה)

שלום,
נהג אוטובוס של חברת תחבורה שכח שיש לו תחנה במקום מסויים, נסע בנתיב הכי רחוק ממנה (4 נתיבים בכביש זה) ונעצר במקרה כי היה רמזור אדום בצומת אחרי התחנה (מרחק של כ100 מטרים מהתחנה). רצתי דרך הכביש המהיר והוא העלה אותי. בנוסף שאל אותי אם יש עוד נוסעים בתחנה. אמרתי שיכול להיות והצעתי שימצא מקום להסתובב ויחזור לתחנה. בתגובה הוא אמר שאין מה לעשות והמשיך בנסיעה. האם כדאי להגיש תביעה קטנה? ומה לטעון בה? אני באמת חושב שמגיע לחברה קנס על כך.
תודה

מור893

New member
תגובה

הם יטענו שלא נגרם לך נזק כי הספקת לאוטובוס ממליץ לך לפנות אלייהם , ובמידה וזה לא עובד לפנות למשרד התחבורה .

gamer888

New member
ומה עם עוגמת נפש מכל זה?

היי מור, תודה על התגובה.נניח שהם יטענו באמת שלא נגרם נזק, האם עוגמת נפש וחוסר האמון שלי בחברה זה לא מספיק?
השופט יחליט בתיק כזה שאגד "זכאים" ויבטל את התביעה?

gamer888

New member
מבחינתי הגיעו מים עד נפש

מדובר באירוע האחרון מתוך לפחות עשרה שעליהם הבלגתי (על אחד מהם התלוננתי לחברה בזמנו). מבחינתי אני מרגיש שהחברה מזלזלת בלקוחות שלה ומדובר באירוע חמור (יכלתי להדרס בדרך לאוטובוס, מדובר ב-3-4 נתיבים שהייתי צריך לעבור). אחרי שלל האירועים שחוויתי לפני אני באמת מרגיש צורך לתבוע. גם אם לא יצא לי שקל מזה, שלפחות יקבלו קנס. אני באמת מרגיש שאם לא אעשה כלום זה יהיה בין היתר עוול כלפי הלקוחות (חברת התחבורה תמשיך להתנהג איך שבא להם, והלקוחות לא יעשו עם זה כלום וימשיכו לסבול).

מור893

New member
תראה אני מבין ללבך ....

אך אני מציע לך תנשום עמוק תקרא את הכתבה הבאה ותראה כיצד הרגש פועל ובית המשפט לא , http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4164059,00.html

אם היית מתעד 10 איחורים ועקב כך הפסדת ימי עבודה / טיסות / וגם תיעדת את האירועים אז אתה לא משאיר לשופט ברירות .
בכל אופן אני מציע לך לפנות לחברה להמתין 21 ימים אולי אף לפרסם בפייסבוק בדרך כלל זה ישתלם לך מכל העצבים והכל , חוץ מזה אתה רוצה שיקנסו אותם
תפנה למשרד התחבורה ואם לא למבקר המדינה.
אם תצליח לתעד כ10 איחורים כאלה ותצליח גם להביא איתך גם מבוגרים שאינם יכולים להתלונן אז לא תשאיר לשופט/רשם הרבה ברירות , אבל
תחשוב לעצמך אם זה שווה לך .

למעלה