האם כדאי להשקיע על מקרן ביתי אלפי שקלים ? [פוסט אישי לכל מי שרוצה לקנות מקרן לבית!]

תוכן-מקודם

Member
מנהל
מקרן-JMGO-N1-ULTRA-11_1729027485966.jpg
קרדיט למקרן יוקרתי JMGO, יח"צ

1. רזולוציה של המקרן​

מקרנים זולים (במאות שקלים): בדרך כלל מציעים רזולוציות נמוכות יותר כמו 480p או 720p. זה עשוי להתאים לשימושים בסיסיים כמו הקרנה של תמונות או סרטים לא איכותיים במיוחד. התמונה המתקבלת יכולה להיראות מפוקסלת ולא חדה כשמקרינים על מסך הקרנה גדול של 100 אינצ' ומעלה... מקרנים אלו נפוצים מאוד באתרים כמו אליאקספרס ודומיו... חייב להגיד שהמחיר אכן מפתה מאוד..

מקרנים יקרים (באלפי שקלים): מציעים רזולוציות גבוהות יותר כמו 1080p (Full HD) ו-4K. מקרנים אלו מתאימים להקרנה של סרטים באיכות גבוהה, משחקי וידאו, ותכנים שדורשים חדות מרבית. איכות התמונה תהיה הרבה יותר טובה ותחווה את כל הפרטים הקטנים.

3. ניגודיות של מקרן​

מקרנים זולים: יחס ניגודיות נמוך (לדוגמה, 1000:1). זה יכול לגרום לכך שהתמונה תיראה "שטוחה" יותר, עם פחות הפרדה בין גוונים כהים ובהירים. [ שימו לב, כי גם פה מה שנקרא "משחקים" עם הנתונים והמספרים ]

מקרנים יקרים: יחס ניגודיות גבוה יותר (כמו 100,000:1 או יותר). ניגודיות גבוהה משמעותה יכולת להבחין בפרטים בתמונות כהות ובהירות, ויכולת לשחזר עומק צבע מדויק יותר.

890989_1729027378663.jpg
קרדיט לרזולוציית מקרן, יח"צ

4. טכנולוגיית הקרנה

מקרנים זולים: לרוב משתמשים בטכנולוגיות בסיסיות ומיושנות יותר כמו LCD . אלה יכולים להציע איכות בסיסית למדי, וסביר להניח כי תהיה ירידה ברווית הצבעים ובאחידות התמונה לאורך זמן.

מקרנים יקרים: משתמשים בטכנולוגיות מתקדמות יותר כמו DLP, LCoS או מקרני לייזר. אלה מציעים איכות תמונה מעולה, צבעים עשירים יותר, וביצועים יציבים לאורך זמן. מקרני לייזר מצטיינים גם בעמידות גבוהה ובאורך חיים ארוך של מקור האור.

5. אורך חיי הנורה

מקרנים זולים: לרוב מגיעים עם נורות קצרות חיים יחסית (כ-5,000 שעות הקרנה), מה שדורש החלפה תכופה יותר של הנורה ומייקר את העלות לאורך זמן.

מקרנים יקרים: רבים מהם משתמשים בנורות ארוכות חיים או בטכנולוגיות לייזר או DLP בשילוב נורת LED, המספקות אורך חיים של עד 50,000 שעות ויותר, מה שמקטין את הצורך בתחזוקה ומעניק יחס עלות-תועלת טוב יותר בטווח הארוך.

5677867_1729027417632.jpg
קרדיט ל ניגודיות מקרן , יח"צ

6. פונקציות נוספות ותכונות חכמות

מקרנים זולים: מציעים תכונות בסיסיות בלבד, כמו חיבורים מוגבלים (HDMI, USB). לעיתים קרובות, אין בהם פונקציות חכמות כמו אפשרות סטרימינג ישירה, חיבור Wi-Fi או Bluetooth. וגם כאשר יש, מערכת האנדרואיד שלהם נתקעת לעיתים קרובות.

מקרנים יקרים: כוללים מערכת אנדרואיד וחיבור Wi-Fi או Bluetooth , לרבות שלל תכונות חכמות כמו חיבור לרשת האינטרנט, תמיכה בסטרימינג ישיר משירותי תוכן כמו נטפליקס ו-YouTube, ושליטה דרך אפליקציות חכמות. בנוסף, הם לרוב יכללו מספר רב יותר של יציאות וכניסות, מה שמאפשר גמישות רבה יותר בחיבורי התקנים.

7. גודל פיזי וניידות​

מקרנים זולים: ניתן לומר כי פה יש למקרנים של המאות שקלים יתרון, כי לרוב הם קטנים וקלים יותר, מה שמקל על נשיאתם והתקנתם בחדרים קטנים. עם זאת, הגודל קטן שלהם כמובן מגיעעל חשבון יכולות טכנולוגיות ועוצמת הארה חלשה במיוחד כאמור.

מקרנים יקרים: מקרן מהסוג היקר יהיה גדול וכבד יותר (ברמה של 2-3 ק"ג לעמת כ-חצי ק"ג במקרנים הזולים), במיוחד אלה המיועדים לשימושים מקצועיים. עם זאת, ישנם דגמים ניידים יוקרתיים שמציעים ביצועים גבוהים עם עיצוב קומפקטי.

אז מה עושים ? איך לבחור את המקרן הנכון עבורי ?​

בבחירה בין מקרן של מאות שקלים למקרן של אלפי שקלים, השיקול המרכזי הוא השימוש המיועד והמקום בו הוא ישמש. אם המקרן מיועד כדי לסמן V שקניתם מקרן, ייתכן שמקרן זול יכול לספק את הצרכים שלך.

אך אם אתם מחפשים איכות תמונה גבוהה לצפייה בסרטים, גיימינג, או אפילו מקרן למצגות באירועים או למצגות משרדיות \ עסקיות בתנאי תאורה, השקעה על מקרן יקר יותר תספק חוויית צפייה איכותית יותר ועמידות לאורך זמן - כך שבאמת אלו מקרנים בשתי קטגוריות שונות שאינן ניתנות כלל להשוואה.
 
למעלה