האם כדאי להשתמש בעזרה של שירותי הרווחה למימוש זכויות?

האם כדאי להשתמש בעזרה של שירותי הרווחה למימוש זכויות?

בוקר טוב לכולן/ם
הציעו לי לפנות לרווחה, על מנת לבדוק מהן הזכויות של אם יחידנית, מיד לאחר הלידה ואחר כך.
מתלבטת אם לפנות. אין לי כל כך רצון שיתחילו לבצע אצלי ביקורי בית, ואין לי מושג אם זה כרוך בכך.
בנוסף, לא ברורה לי המשמעות של להיות בעלת תיק ברווחה, ולמי זה מדווח. האם יש לכך השלכות על נושאים אחרים? למשל, על תעסוקה עתידית?
תודה רבה

אמאנחל

Member
מנהל
את יכולה לקרוא באתר "כל זכות"

על הזכויות והטבות שיחידניות יכולות לקבל.
&nbsp
לרוב אלה הטבות במס הכנסה, סבסוד במעונות וצהרונים, והנחה בארנונה.
&nbsp
למי שמשתכרת מעט יש גם מס הכנסה שלילי.
&nbsp
מתחת לסך הכנסה מאוד נמוך יש גם הבטחת הכנסה וסיוע בשכר דירה.

תודה
נאמר לי באחת העמותות, שרישום ברווחה יכול לאפשר לי

קישור לעמותות נוספות, שיכולות להעניק סיוע.

מרגנית2

New member
מציעה לך מאד להזהר עם הרווחה

תיק ברווחה זה אומר שיפלשו לך הביתה. אחרי הלידה אם תבכי ינסו להוציא ממך את הילד לאימוץ. העמותות הקשורות ברווחה הן עמותות שלכאורה עוזרות כמו עמותת אפרת. בפועל הן יעשו הכל כדי להחזיר אותך בתשובה או להמנע מהפלה. זו המטרה של העמותות האלה.
אם אין לך מה לאכול כרגע ואת צריכה עזרה בדיור ואוכל ניתן לפנות עצמאית לביטוח לאומי ולבקש סיוע. ולמשרד השיכון לבקש עזרה בשכר דירה.

בשביל תיק ברווחה את צריכה תקציב של אלפי שקלים לעורך דין.. והרבה עוגמת נפש לכל החיים.
תיק ברווחה מדווח לגנים לבית ספר לכל החיים זה איתך. שמעת ברדיו: האשה היתה מוכרת לרווחה.. זה התיק הזה הנפלא.

תאמיני לי את לא רוצה את זה לעשרים שנה הבאות.

שיהיה בהצלחה. לידה קלה והרבה אושר.

אד י

New member
גם אם זה לא מדווח לשום מקום ואין לזה השלכות לעתיד

בשביל מה את צריכה את הרווחה ?
&nbsp
אגף הרווחה לא נועד להיות מודיעין הוא נועד למתן עזרה לאוכלוסיות חלשות, וכן לפעמים העזרה הזאת מסתכמת ברשימת עמותות.
&nbsp
אם את מרגישה שאת זקוקה לעזרה דחופה ומיידית ואין לך את הכוחות הנדרשים על מנת לעזור לעצמך (ונראה שיש לך, עובדה שמצאת אותנו והתחלת לברר מה שרצית לדעת), אז אגף הרווחה יכול לתת לך מענה כל שהוא למצוקה (זה לא בהכרח יהיה המענה שאת מדמיינת או רוצה, אלא מה שהם מוסמכים לעשות לפי החוק וחושבים שיעזור לך).
&nbsp
אבל, אם את בסך הכל יחידנית מהשורה, שכמו רובנו מצליחה להסתדר ואם לא מצליחה יש לה את הכלים לחפש עזרה. אז את לא צריכה את הרווחה. וחבל להעמיס עליהם את עצמך, יש להם מספיק עבודה.
&nbsp
ואם את רוצה לדעת מה מגיע לך כיחידנית אז זה בעיקר- נקודות במס הכנסה, הנחה בארנונה, ומענק פעם בשנה בגילאי בית ספר.
כמו כן, במעונות התמ"ת (וויצו, נעמת וכדומה), תשלמי פחות מזוג הורים כי נוסחאת המחיר לוקחת בחשבון גם את מספר ההורים.
וגם מומלץ בכל מוסד עירוני/ממשלתי לנסות לבקש הנחה על רקע היחידנות, לפעמים זה מצליח.
&nbsp
שיהיה בהצלחה !
&nbsp
&nbsp

תודה לעונות. דיברתי בעילום שם עם עובדת סוציאלית ברווחה, כדי.

להבין יותר על העניין.
אני בעצמי בעלת הכשרה בעבודה סוציאלית, והסברתי לה זאת. יכול להיות שעל בסיס זה קיבלתי יחס יאחר. דבר ראשון, היא אמרה, שאין לי צורך לפתוח תיק, ויש להם מי שעוסק במיצוי זכויות, ונותן מידע בלבד.
לגבי ביצוע ביקורי בית, היא אמרה שלא יהיה צורך בכך, שכיום הם נוקטים בסוג אחר של התערבויות, וגם מעומס תיקים, אין להם זמן לכך.
לגבי התיק ברווחה, היא אמרה שזה תיק שנסגר. לאחר סיום הטיפול, הוא נשאר שנה, ואז עובר לגניזה. שאלתי אותה בצורה ישירה, על ההשלכות, כיוון שמדאיג אותי בתור מי שעובדת סוציאלית בעצמי, והיא אמרה שאין לך השלכות.
בקיצור, מבחינת השירות עצמו, כמעט התחלנו שתינו לחשוב שלא יכול לצאת מהעניין שום דבר, אבל מה שכן, אם אישה היא בעלת הכנסה נמוכה, אין לי מושג מה התקרה, אבל למשל, מקבלת קיצבה מביטוח לאומי, יש אפשרות שתמורת קבלות על רכישה של ריהוט/מוצרים, ישיבו את הכסף על הקניות.
אני, אישית, במצב עכשיו של חוסר תפקוד פיזי, כלומר, לא בנויה לעבוד, ולא ברור כמה זמן זה יימשך, אבל כן משלמת חובות, לכן, לאור המצב, מחפשת עזרות למיניהן.

אני מוכרחה להגיד שעבדתי במשך שנה, בהכשרה המעשית מהלימודים, עם משפחות רב בעייתיות, המוכרות לרווחה, שהוציאו מהן את הילדים, ומה שאני ראיתי, זה שהוציאו את הילדים לאחר שנים רבות, של הזנחה, אלימות והתעללות מינית, כך שאני לא בטוחה, שההוצאה מהבית מתרחשת בכזו קלות, כפי שלעיתים מתואר בתקשורת, אבל, שוב, לא בחנתי את כל הלשכות בארץ, אלא ניתקלתי בגישה בלישכה האזורית אליה הייתי קשורה בעבודתי.

יש כל מיני עבודות שאפשר לעשות מהבית

הדפסות / מילויי סקרים - אומרים שאפשר לקבל תלושי קניה,
שווה לגגל ולחפש, אולי תמצאי משהו שקצת יעזור לך.
&nbsp
אם את במצב כזה של חוסר תפקוד פיזי, אולי את צריכה לבדוק פניה לביטוח לאומי דווקא,
לקבל קצבה ?
&nbsp
החלמה טובה ותרגישי טוב

מרגנית2

New member
תרגישי טוב קודם כל!

אשמח לעזור ולהיות בקשר. שולחת לך טלפון במסר אישי.

הוצאה מהבית זו לא הצרה היחידה שם

יש צרות אחרות יומיומיות יותר.
כמו להתערב לך בויכוחים עם הגננת על דברים מהותיים מבחינתך 0במידה והגננת מדווחת לרווחה למשל שאת מתעקשת לא לחסן או מאחרת כרונית או משגעת אותם עם בקשות מוזרות).
הם עורכים ביקורי בית. לא יודתע מה עם הבית שלך, ל אנעים להיות מבוקר על ידי מי שלא קרוב שלך.

לפי מה שאת מתארת אין לך כל כך במה להעזר שם. גם אני הלכתי לפגישה אחת עם מישהי והסברתי לה את כל החששות שלי והיא אמרה לי את כל מה שכתבתי לך. שהם מתערבים ומסייעים ומצד שני בהחלט דורשים מעורבות בחיים שלך ושל הילדים.

לגבי סיוע, כל מה שאתא מורה לקבל הנחות וכו' אפשר בלעדיהם. מלבד במצב מאוד מאוד חריג שאת יכולה לקבל עוד הנחה של 100 או 150 שח על המעון כל חודש כמשפחת רווחה. ורק אם תימצאי זכאית.
יכולים לארגן לך משלוח של מזון בחגים או פעם בכמה זמן שזה בדרכ קופסאות שימורים וכאלה, שאת יכולה לקבל גם מעמותות אם את צריכה - ובלעדיהם.

מעב רלזה הם יכולים לתת לך מכתב שמתאר שאת מטופלת רווח האם תרצי לקבל סיוע ממקומות נוספים, אבל כמו שכתבו לך את לא צריכה מכתבים כאלה אם במילא הנתונים מזכים אותך.

דבר אחרון, אם את משלמת שכר דירה ואל מרוויחה מעל 7,000 שח את זכאית לסיוע בשכד של 1200 שח. כדאי שתבדקי (דרך עמידר או מילגם). זה מאוד עוזר.

מעב רלזה המון בהצלחה, יש תקופות לא פשוטות, זה עובר.

jiminit2

New member
רק תיקון קטן

ילדים של "משפחות רווחה" מתקבלים למעונות התמ"ת באופן אוטומטי. גם אם האמא לא עובדת. לפעמים זה נדרש כדי לצאת ממעגל קסמים ולחזור לשוק העבודה.
אבל באופן אישי? הייתי נמנעת מלערב אנשים זרים בחיים הפרטיים שלי ובוודאי כאלה שיכולים לתת חוות דעת שישפיעו על מהלך החיים שלנו בהמשך.

יחידה2

New member
להתרחק מהרווחה כמו מאש

יש לי בפייסבוק חברות פעילות חברתיות,שעוסקות בנושא של רווחה והוצאת ילדים מהבית.תיזהרי

למעלה