האם כדאי להתחיל?

flamenko

New member
האם כדאי להתחיל?

היי, אני בת 43. עבדתי בהנה"ח מעל 9 שנים והגעתי להחלטה, שאני לא אוהבת את זה....זה לא אנ'! עזבתי את המקום העבודה שלי בחלום, שאני רוצה לעשות מה שאני אוהבת. אחרי מחשבות רבות בחרתי את המקצוע משאבי אנוש. אפילו התחלתי לבדוק בקשר לימודים.יש לי תואר ראשון בכלכלה, אבל לא ישראלי. אחרי התייעצות עם חברים וחששות רבות (כן, אני כבר לא בחורה אחרי צבא) כשה לי להחליט האם .,כמו שאומרים, אף פעם לא מאוחר?! או כבר לא כדאי להתחיל משהו חדש? חשבתי על איבחון אישי, מישהו יכול להמליץ מקום טוב ולא יקר? יש כל כך הרבה,ואני לא בטוחה האם להוציא מעל 1000 ש"ח זה באמת יעזור לי למצוא את עצמי? בתודה מראש

אבחון

הי, קראתי את הודעתך ולמען האמת לא ממש הבנתי את הסיבה שהחלטת לפנות לאבחון אישי. מדברייך, אני מבינה שהחלטת לשנות תחום עיסוק מאחר ואינך אוהבת את התחום ושלמרות שהינך יודעת מה מעניין אותך ומה את רוצה, את מעוניינת לפנות לייעוץ. הבנתי שהקדשת מחשבה רבה לבחירה החדשה ועם זאת, אינך שלמה איתה? מה הסיבה שאת מעוניינת לפנות לאבחון? מה היית רוצה שיקרה שם? בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

flamenko

New member
איבחון אישי

היי איילת, כן, אני בחרתי את התחום, שאני חושבת, אני אוהבת. רק לא בטוחה,שאני מכירה את המקצוע טוב, אולי אני לא מתאימה לזה. כי עד שלא תתחיל לעבוד בזה, לא תדע בעומק. יש עוד דבר אחד, ש"קצת" מפריע לי. אני מוכנה להשקיע כסף בלימודים וגם זמן, אפילו שזה לא כל כך קל. אבל הייתי רוצה להיות בטוחה, שזה שווה את ההשקעה. קראתי בפורום על אנשים צעירים עם תארים שקשה להם למצוא עבודה. חוץ מזה, השכר התחילתי הוא הרבה פחות נמוך ממה שאני מקבל עכשיו. ואני,כמו שכתבתי, כבר לא בת 20... תודה על תגובתך

שינוי מקצועי

הי, במקביל לפניה לאבחון תעסוקתי או אפילו לפני פנייה לאבחון כדאי שתעשי דבר נוסף: קבלת החלטה על בחירה/ שינוי מקצועי חשוב שתכלול איסוף מידע מהשטח. כפי שכתבת, את חושבת שאת מכירה את התחום אך אינך יודעת בוודאות האם מה שאת יודעת נכון ולכן, מומלץ בחום, לברר בסביבתך הקרובה, האם יש אנשים שעוסקים בתחום משאבי אנוש. הכיני רשימת שאלות חשובות על נושאים חשובים לך לשם קבלת ההחלטה ובקשי מהאנשים שאיתם תדברי דוגמאות מהיומיום שלהם ולא רק אמירות כלליות. שאלות כמו: תנאי קבלה למקצוע,תנאי שכר, דברים שהם אוהבים במקצוע, קשיים, מהם החלקים הפחות נעימים, איזה כישורים נדרשים מאדם שעובד בתחום, מהם התחומים השונים בתוך משאבי אנוש, משאבי אנוש בתוך ארגון לעומת חברות השמה ועוד שאלות אחרות שחשוב לך לשאול. כמו כן, כשאת מדברת עם אדם שעוסק בתחום, בקשי ממנו שם של מישהו נוסף שיכול לשוחח איתך. קחי בחשבון שהתשובות הן מניסיון אישי ולכן כדאי מאד לדבר עם מספר אנשים ולא רק אדם אחד. אני מאמינה שלאחר שתאספי מידע תוכלי להבין יותר טוב האם התחום מתאים לך או לא ואז להחליט האם ללכת לאבחון תעסוקתי או לא. כל הכבוד על ההחלטה לשנות למען עצמך. בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

flamenko

New member
שינוי מקצוע

איילת,תודה רבה על המלצות והבנה! אני כן צוברת אינפורמציה על המקצוע. שאלתי את המנהלת משאבי אנוש בחברה שאני עובדת (היא לא למדה תאור - למדה תוך כדי עבודה, רק הבדל קטן-היתה יותר צעירה). זה בהחלט, הכל בהניסיון אישי... התעניינתי גם בחברות כח אדם-הבנתי, שאפילו שם עובדים אנשים רק עם תואר והמשכורת "לא בשמיים". מה דעתך על איבחון גרפולוגי? האם זה באמת ניתן לבדוק את הכשרונות או זה סתם לזרוק כסף ? תודה מראש, מאיה

איזה אבחון?

הי שוב, אבחון הוא כלי שמאפשר לאדם לקבל דיעה של אדם מומחה על המקום שבו הוא נמצא, נקודת מבט נוספת. יש דרכים שונות לאבחון וביניהם אבחון פסיכולוגי, האבחון הגרפולוגי, יש שפונים לאסטרולוגיה ועוד.. לכל אדם יש דרך אחרת שמתאימה לו ולאישיותו. לטעמי, אפילו הבחירה בסוג האבחון יכולה ללמד הרבה על אדם. החשוב באבחון מכל סוג שהו הוא לפנות לאדם מומחה, עם נסיון רב. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

למעלה