האם כדאי לזרוע דשא חורף?

שלום, יש לי שטח של כ-40 מטר. רוב היום יש צל ומעט מאוד שמש.

האם כדאי בתקופה הזו לזרוע דשא חורף? האם לא כבר מאוחר מדי? האם יש סוג או זן מסוים של דשא שכדאי?

איך בכלל זורעים את הזרעים? אני מניח שצריך לקלטר את האדמה ואז לפזר? אולי לפני גשם? ואז מה עושים בקיץ עם הדשא החורף הזה?האם הוא מת מעצמו?

תודה מראש

"דשא חורף" זה מונח שיווקי.
בד"כ זה כינוי לשיפון שזורעים בשילוב מדשאות עם זנים שמוריקים בקיץ, כדי שייראה ירוק גם בחורף. על מנת שייראה כדשא הוא דורש כיסוח ותחזוקה די רבה וגם כיסוח עמוק בסוף שבשילוב עם התחזקות הדשא הקייצי, הרגיל - מחליש את השיפון ולא מאפשר לו להמשיך להתפתח.
אם מטרתך לקבל מרבד ירוק בצל באופן קבוע - הייתי מנסה זרעי דיכונדרה יפנית, שקל יחסית להשיג במשתלות. אמנם קצת מאוחר, אבל לא יזיק לנסות.
אם תרצה שהיא תשגשג גם בקיץ, תצטרך להשקות. אם לא - תוכל להשאירה לדעוך וקיים סיכוי שתלבלב שוב בחורף הבא עם בוא הגשמים.
קראתי פעם המלצה לשלב דיכונדרה כסופה בתוך היפנית - הכסופה מלבלבת דווקא בקייץ, ואז אולי יהיה לך מרבד ירוק כל השנה ללא השקייה. לא ניסיתי..

"דשא חורף" זה מונח שיווקי.
בד"כ זה כינוי לשיפון שזורעים בשילוב מדשאות עם זנים שמוריקים בקיץ, כדי שייראה ירוק גם בחורף. על מנת שייראה כדשא הוא דורש כיסוח ותחזוקה די רבה וגם כיסוח עמוק בסוף שבשילוב עם התחזקות הדשא הקייצי, הרגיל - מחליש את השיפון ולא מאפשר לו להמשיך להתפתח.
אם מטרתך לקבל מרבד ירוק בצל באופן קבוע - הייתי מנסה זרעי דיכונדרה יפנית, שקל יחסית להשיג במשתלות. אמנם קצת מאוחר, אבל לא יזיק לנסות.
אם תרצה שהיא תשגשג גם בקיץ, תצטרך להשקות. אם לא - תוכל להשאירה לדעוך וקיים סיכוי שתלבלב שוב בחורף הבא עם בוא הגשמים.
קראתי פעם המלצה לשלב דיכונדרה כסופה בתוך היפנית - הכסופה מלבלבת דווקא בקייץ, ואז אולי יהיה לך מרבד ירוק כל השנה ללא השקייה. לא ניסיתי..
לא ישנם דגניים לדשא מהאזור הקר שהם חורפיים בעיקרם. לשיזרוע בדשא שלא שומר על צבע בחורף זורעים RAYGRASS שנעלם בקיץ. אפשר גם לזרוע TALL FESCUE שהוא רב שנתי ומחזיק מעמד גם בקייץ שלנו דורש קצת יותר השקייה ( במדשאה קטנה לא בעייה) חסרונו היחיד שאם נוצרים כתמים קרחים אין לו קני שורש וצריך בסתיו לזרוע מחדש את הכתמים

למעלה