האם כדאי לי להחליף את ווינדוס בלינוקס

yosi44441

New member
האם כדאי לי להחליף את ווינדוס בלינוקס

יש לי מחשב די חלש של 4 RAM
מעבד
Intel(R) Pentium(R) CPU B970 @ 2.30GHz

בעיקר צריך VISUAL STUDIO ,אופיס,דפדפן, ותוכנות לפיתוח בandroid
האם עם לינוקס יעבוד לי מהר יותר ?
אזיה כדאי?

yosi44441

New member
שאלות

מדוע המלצת על Mint ולא על UBUNTO שהבנתי שז הכי נפוץ?
&nbsp
2- למה באמת לינוקס תעבוד יותר מהר מווינדוס?יש שם פחות דברים? דברים שצריך?
&nbsp
3-איך אני יכול להתקין את לינוקס בלי למחוק את ווינדוס כרגע אבל שהביצועים לא יפגעו?
הבנתי שלינוקס לוקח פחות ב RAM ופחות CPU, אם אשאיר את הווינדוס צריך שהיא לא תפעל ברקע, אחרת היאתגנוב לי RAM וכו'
לכן אם אפעיל דרך מכונה ווירטואלית ברור שזה יהיה לא טוב
מה הדרך להתקין ולהתנסות בלי למחוק את הווינדוס ולקבל את מלוא הביצועים?
&nbsp
4- עובדיםעם ה TERMINAL של לינוקס? או שהכל נעשה ב GUI
&nbsp
&nbsp
תודה!!!

BravoMan

Active member
עצור! אינך יכול לעבור ללינוקס!

מה שקיים ל-Linux זה לא Visual Studio, אלא Visual Studio Code.
השם דומה אך המוצר שונה מאוד!
&nbsp
Visual Studio היא סביבת פיתוח (IDE) ל-Windows בלבד!
אני לא יודע מה אתה עושה איתה, אבל אם אתה מפתח תוכנות ל-Windows, עדיף לך להישאר לעבוד על הפלטפורמה הזו.
&nbsp
אומנם טכנית יש אפשרות לעשות Cross-compile מלינוקס, אבל זה לא פשוט, במיוחד אם צריך להמיר פרויקטים קיימים.
&nbsp
מצד שני, פיתוח ל-Android הרבה יותר נוח על לינוקס, בעיקר כי לינוקס חוסך צרות עם דרייברים שנחוצים לחיבור ADB.
&nbsp
כמה סייגים לתשובה של קודמי:
&nbsp
1. מהירות המחשב תלויה בהרבה גורמים.
יש הפצות לינוקס שנועדו למחשבים מודרניים והן יהיו כבדות יחסית לגרסאות Windows עתיקות כמו XP.
בנוסף, אם הכונן הקשיח שלך ישן, הוא יאט בצורה ניכרת כל מערכת הפעלה.
&nbsp
על אותה חומרה מערכת Windows ומערכת לינוקס שנוצרו באותו הזמן, לינוקס כמעת תמיד תהיה מהירה יותר, אבל כאמור יתרון כזה לא מובטח בכל מצב.
&nbsp
2. ממליץ להתרחק מלינוקס מינט.
זו נגזרת של Ubuntu שעובדים עליה אנשים בודדים. כבר היו להם בעיות אבטחה והושתלה גרסה עם רוגלה בשרתים שלהם.
בנוסף, המפתח הראשי נוהג לערבב פוליטיקה ופיתוח וזה לא דבר טוב.
בזמנו, הוא הכריז בבלוג הראשי של ההפצה שהוא לא רוצה שישראלים ישתמשו בה.
&nbsp
הייתי ממליץ לך על Ubuntu, שהיא המקור (ספציפית נגזרת יותר קלילה שלה Xubuntu) שיש מאחוריה קבוצת מפתחים חזקה יותר, או פרויקט Debian (שהיא למעשה שימשה בסיס ליצירת Ubuntu) שהוא בין הוותיקים והחזקים בתחום.
&nbsp
לגבי השאלות הנוספות שלך:
1. לינוקס מהירה יותר מהרבה סיבות, החל מחוסר registry ודרך מבנה ה-kernel.
זו מערכת בארכיטקטורה שונה מאוד מ-WIndows והיא יודעת לנצל משאבי חומרה טוב יותר.
&nbsp
2. כשתריץ את ההתקנה היא תזהה אוטומטית שמותקן לך כבר Windows ותציע להתקין את לינוקס לצידו.
וודא שיש לך לפחות 30 GB מקום פנוי במחיצה של Windows, ושיש פחות מ-4 מחיצות ראשיות על הכונן.
תוכנת ההתקנה תצמצם את מחיצת Windows, תיצור מחיצה ללינוקס, ותתקין תפריט שבכל עליית מחשב ישאל אותך איזו מערכת לעלות.
כמובן שרק המערכת שתבחר תרוץ ותיקח משעבים, והמערכת שלא בשימוש רק תתפוס מקום בכונן הקשיח.
&nbsp
שים לב גם שלינוקס יכול לראות ומאפשר לך לעשות כל פעולה על כל הקבצים במחיצה של Windows. אבל ההפך לא עובד - Windows רואה מחיצות לינוקס כשטח מת.
&nbsp
3. מסוף הוא כלי. בתור מפתח, מומלץ לך ללמוד אותו, כי הוא עוד סוג של שפת תכנות שמאפשר לך למכן פעולות ולהכין במהירות כלים שימושיים.
אבל אתה לא חייב אותו, כי לינוקס כבר מזמן מערכת הפעלה גרפית במלואה, לא שונה מ-Windows או Mac OS.
&nbsp
אגב, אם זה מעניין אותך, היום קיים PowerShell ללינוקס (כי בלינוקס למסוף יכולות יותר קרובות ל-PowerShell מאשר ל-CMD פשוט), ומצד שני קיים BASH (עדיין בגרסת ניסוי), שהוא ה-"מסוף", של מרבית הפצות לינוקס ל-Windows 10.

yosi44441

New member
כמה נקודות...

ראשית ממש תודה על תשובתך, למדתי המון! יש לי כרגע ווינדוס 10
אז עדיף לי להתקין ubunto או XUBUNTU?
אמרו לי ש ubuntu זו הפצה יחסית כבדה... או שעדיף ללכת על משהו יותר קליל?
אגב, אם אני אפתח אנדרויד על הלינוקס שלי(אתה אומר שיותר טוב) וארצה לעבור פתאום לווינדוס, אני צריך לכבות את המחשב בין כל מעבר של ווינדוס ללינוקס ולהיפך?(לפתוח ב VM כמובן שלא טוב כי אז המשאבים מתחלקים-ואם אין לי יותר מידימשאבים אז בכלל...)
&nbsp
&nbsp
תודה על עזרתך

BravoMan

Active member
בהתחשב במפרט המחשב שלך ובכך שאתה מעוניין

להריץ כלי פיתוח שהם בעצמם יחסית כבדים (אחד החסרונות של Android Studio בלי קשר למערכת הפעלה), ממליץ לקחת הפצה שתיקח לעצמה כמה שפחות משאבים.
&nbsp
לכן אני חושב ש-Xubuntu היא איזון טוב בשבילך בין כמות פיצ'רים זמינים וממשק יחסית אשיר, לבין מערכת חסכונית.
&nbsp
Ubuntu הרגילה אכן מערכת יחסית כבדה.
עדיין לא כבדה כמו Windows 10 אבל גם רחוקה מלהיות קלילה כמו XP, כפי שהיא היית רק לפני כמה שנים בודדות.
&nbsp
התקנת Dual Boot שהסברתי לך עליה היא למעשה התקנת מערכת הפעלה רגילה.
לא מכונה ווירטואלית, לא התחכמויות, פשוט התקנה אמתית של מערכת הפעלה ישירות על החומרה.
היתרון כאמור שהמערכת אינה צריכה לשתף אף משאב חוץ משטח דיסק עם המערכת הקודמת, אבל החיסרון הוא שאכן תצטרך לאתחל את המחשב כדי להחליף מערכת - אין מנוס מזה.
&nbsp
בכל מקרה אם ב-Android עסקינן ובכוונתך לחבר מכשירים ב-USB, קח בחשבון שלפעמים קצת קשה להעביר חיבורי USB למכונה ווירטואלית.
עם מפרט כמו שלך, גם לא הייתי ממליץ להקים מכונה ווירטואלית רק לפיתוח.
במקרה הטוב יהיה לך מחשב עם פחות מ-2GB זיכרון RAM, ולהריץ פיתוח על דבר כזה ממש לא נעים!

yosi44441

New member
אין עליך!

לא נעים לי לשאול אותך , אתה ממש משקיע ומלמד רבות
&nbsp
אני כרגע לא מפתח ממש כל רגע... לרוב כרגע המחשב משמש לגלישה, קריאת מסמכים וכדומה(די משרדי)
1)בכל מקרה לדעתך xubuntu יותר קלה ולכן עדיף להיות איתה מאשר ubuntu?
תוכל בכמה מילים לאמר לי מה ההבדלים בין 2 הOS ? מה יש ב UBUNTO שאין ב XUBUNTU?
2)סתם לידע כללי, יש נתונים כמה ווינדוס 10 לוקח מבחינת משאבים (RAM ו CPU לעומת 2 ההפצות הנ"ל) כרגע אני סתם גולש פתוח לי 6 כרטיסיות של CHROME וזה לבד תופס מעל 1 גיגה RAM, לא כ"כ רואה איפה אבל מן הסתם שווינדוס 10 לוקחת עוד כמות RAM נכבדת וכך כרגע אני כבר ב 80% RAM ,
הכרום ב XUBUNTU לדוגמא יקח לי פחות RAM פר כל כרטיסיה? מערכת ההפעלה גם תיקח פחות?
&nbsp
3)כשאני רוצה להוריד הגעתי דרך האתר הרישמי של XUBUNTU לכאן
http://mirror.aarnet.edu.au/pub/xubuntu/releases/16.04/release/
ויש מלא אופציות להוריד, מה אני אמור להוריד מכל זה?(יש לי 4 RAM לכן אני צריך 64 אבל יש כ"כ הרבה אופציות)
&nbsp
4) למחשב אחר, שצריך רק אינטרנט ו OFFICE , ולראות סרטים קטנים מידי פעם- מחשב יותר חלש משלי אפילו, גם לו סבבה XUBUNTU? או שעדיף אפילו משהו יותר קליל?
&nbsp
תודה רבה רבה!

BravoMan

Active member
למה לא נעים? זה פורום, שאל חופשי.

מקסימום לא תקבל תשובה כי לא יהיה לי זמן או לא יתחשק לי

&nbsp
1) מה שאתה צריך להבין הוא, שבניגוד ל-Windows שהיא מקשה אחת, מערכת הפעלה מבוססת לינוקס היא למעשה אוסף תוכנות שכל אחת היא ברת החלפה.
ה-kernel ליבת המערכת שמנהלת את החומרה, זו תוכנה אחת (למעשה, שם Linux שייך רק ל-Kernel).
שולחן העבודה הגרפי הוא תוכנה נפרדת, ב-Ubuntu זו Unity ושם עיקר המשקל, וב-Xubuntu זה XFCE, שאולי פחות יפה אבל גם יותר קלה מבחינת זיכרון ומעבד.
&nbsp
כמובן, כל שאר הדברים שבאים עם המערכת, החל מסייר קבצים ועוד תוכנות Office כולם תוכנות נפרדות שפשוט נארזו יחד, ויש להם חלופות.
&nbsp
תסתכל בתמונות של שתי הגרסאות ברשת, תראה מה ניראה לך.
מקסימום, אם תתקין Xubuntu ולא תאהב את שולחן העבודה, תמיד תוכל להיכנס ל-"חנות" המובנית ולהתקין את שולחן העבודה המלא של Ubuntu (ללא תוספת תשלום
)
זה יתפוס כמה מאות מגה בדיסק, אבל לא יותר מזה.
&nbsp
זכור - בלינוקס אתה תמיד בשליטה ותמיד יש לך בחירה איך ועם אלו כלים לעבוד!
ובגלל זה קוראים להן "הפצות" - כי זה אוסף תוכנה שמופץ לאנשים, ולא מוצר מונוליטי כמו Windows.
&nbsp
2) מעולם לא עשיתי את מדידות האלה, אז אני לא יכול לתת לך מספרים.
אתה מוזמן לחפש ברשת, או להתקין, לפתוח את חלון מידע המערכת (יש אחד כמעת זהה לזה של Windows) ולראות בעצמך מי לוקח כמה...
&nbsp
אין גרסת Chrome מיוחדת פר הפצת לינוקס, זה אותו Chrome ללינוקס אצל כולם, ואני לא יודע אם הוא קל יותר או לא מהגרסה שלו ל-Windows.
&nbsp
3) אני לא בטוח שאתה צריך, או בכלל יכול להוריד גרסה 64 ביט. האם המעבד שלך תומך 64 ביט? (בדוק בגוגל)
4 GB נתמך גם במערכת 32 ביט (זה לא Windows עם המשחקים שלו), ובכל מקרה היום בלינוקס גם מערכת 32 ביט יודעת לתמוך ביותר RAM תודות לתוספת שפותחה (ונכללת ברירת מחדל ב-Ubuntu) שנקראת PAE.
&nbsp
כמובן, אם המחשב שלך תומך חומרתית במערכת 64 ביט מומלץ מאוד להתקין כזו (למשל, גוגל הורידו תמיכה ב-32 ביט מכרום ללינוקס כי לא משתמשים בזה הרבה).
&nbsp
הנה קישור ישיר ל-64 ביט מהשרת האמריקני:
http://mirror.us.leaseweb.net/ubunt...16.04/release/xubuntu-16.04-desktop-amd64.iso
&nbsp
הנה קישור ל-32 מאותו מקום:
http://mirror.us.leaseweb.net/ubunt.../16.04/release/xubuntu-16.04-desktop-i386.iso
&nbsp
אני מניח שאני לא צריך להסביר לך מה עושים עם קבצי iso...
&nbsp
4) יש גם Lubuntu: הפצה מבוססת Ubuntu שמתקינה ברירת מחדל שולחן עבודה מאוד קל, אך ברמה של WIndows XP שנקרא LXDE.
היא גם מתקינה חלופה של עורך תמלילים וגיליון אלקטרוני שאינם LibreOffice אלא קלים יותר (לא זוכר שמות כרגע).
אין בהם את כל אלפי הפיצ'רים של אחיהם הגדולים, אבל לדעתי הם יספיקו לצרכיך.
&nbsp
(כמובן, אם תרצה את Libre תוכל להתקין מהחנות המובנית)

yosi44441

New member
התקנתי,אבל...

התקנתי, נראה נחמד, צריך להתרגל
אני עכשיו מחפש קצת מדריכים וסירטונים שיעזרו לי להבין קצת במערכת(לא רוצה רק להיכנס לדפדפן , אלא קצת להבין ולהרוויח מהOS הזה יותר)
כמה קטנות ככה
&nbsp
1)לאחר ההתקנה ב BOOT לא ראיתי אופציה לבחור בין ווינדוס 10 ל לינוקס אלא רק לינוקס
לכן לפי חיפוש באינטרנט הורדתי boot repair הרצתי , ועכשיו אני כן יכול לבחור
אבל..כרגע יש לי בחירה בין UBUNTU לבין
windows 10(loader) on /dev/sda1
windows 10(loader) on /dev/sda1
מה זה ? הוא שיכפל לי את ווינדוס 10?
&nbsp
2) לגבי התוכנות, יש אופציה להיכנס שם לאפליקציה כזאת של תוכנות ולחפש תוכנות
מישום מה הוא לא באמת מוצא לי שם דברים שאני מחפש
לדוגמא chrome הוא לא מצא וכך עוד כמה, למה?
&nbsp
3)אשמח ממך לקצת טיפים אילו נושאים כדאי לי ללמוד בקטנה ככה לגבי מערכת ההפעלה הזאת. אני כרגע עם ה xubuntu, שקצת אתחיל להבין בנושא העצום הזה
תודה לך!

BravoMan

Active member
כמה תשובות:

1. הוא לא שכפל לך את ה-Windows, פשוט החל מגרסה 7 ל-Windows יש כמה מחיצות שהן bootable, משהו שקשור לשחזור מערכת אם אני זוכר נכון.
להערכתי, האופציה הראשונה בתפריט היא זו שאתה רוצה.
&nbsp
2. יש תוכנות סגורות, לא חופשיות שלא תמצא בחנות.
למשל, Google משום מה לא רוצים לשחק יפה, ולא שמים את Chrome במאגרים (הוא חינמי, אבל ממש לא חופשי!).
&nbsp
אז, כמו שהמשיב מעלי הציע לך, יש שתי אפשרויות:
א) להוריד ישירות מאתר של Google.
ב) להתקין מהחנות את הגרסה הפתוחה שנקראת Chromium, שזה אותו דפדפן פחות הרוגלה של Google.
&nbsp
3. סרטוני הדרכה למכביר תמצא ב-youtube.
תבחר נושא שאתה רוצה ותריץ חיפוש.
&nbsp
הנה משהו נחמד שעלה לי בחיפוש:
https://www.youtube.com/watch?v=eH8Z9zeywq0
כן, עובדים שם עם המסוף, (כי זה בכוונה מה שחיפשתי), אבל היות ואתה מפתח, אני בטוח שתמצא את ההסברים שם מעניינים.
&nbsp
בהצלחה!

למעלה