האם כדאי לי ללמוד הנדסאות?

THE COLBSTER2

New member
האם כדאי לי ללמוד הנדסאות?

אני לומד לדיפלומת טכנאי (כנראה מסיים עם ממוצע מעל 85), ונמצא בפרוייקט סיגמא (עדיין לא התגייסתי). יש לי את האפשרות ללמוד עוד שנה, ולקבל דיפלומת הנדסאות (וכנראה להיות פרוייקטן). האם זה כדאי לי? נא להתמקד בבחינות הבאות: 1) תנאים בעבודה 2) תנאים בצבא 3) יחס באונברסיטאות

רותם ™

New member
לדעתי כדאי לך

אם הצבא ייתן לך תפקיד במקצוע אז זה ייחשב לך כניסיון כשתלך לחפש עבודה. לגבי המשך לימודים - יש מקומות שמכירים יותר בקורסים (מכללות והאונ' הפתוחה) ויש מקומות שמכירים פחות אם בכלל (אוניברסיטאות והטכניון). אבל בכל מקרה לדעתי בגלל הקטע של הנסיון שייחשב לך בעתיד שווה לך להשקיע עוד שנה

THE COLBSTER2

New member
גם כשאני אקבל דיפלומת טכנאי

אני אקבל נסיון, אז מה ההבדל בדיוק?

THE COLBSTER2

New member
פקולטה להנדסאים וטכנאים.

יש לי אפשרות להמשיך ללמוד הנדסאות, ואני לא יודע אם זה כדאי לי. בגלל זה אני שאלתי את השאלה, אני רוצה להשוות בין התפקידים.

CyberCat

New member
לשאלתך...

במידה ומתאפשר לך להיות פרויקטנט ביחידה מסויימת זה הדבר הכי טוב שיכול להיות. את הפרויקט הגמר של ההנדסאים תבצע במסגרת ובמימון הצבא והפרויקט יהיה ברמה גובהה ואין בכלל מה להשוות בינו לבין פרויקטים שהנדסאים עושים במכללות השונות. לאחר ביצוע הפרויקט כשתתגייס אתה תמשיך באותו מקום בו עשית את הפרויקט שזה יתרון בפני עצמו, אתה כבר תכיר את האנשים, המקום ואת תכולות העבודה של המקום. לדעתי אין בכלל מה להשוות בין מסלול פרויקטנט ביחידה מסויימת לבין פרויקט סיגמא. אני הנדסאי ואת הפרויקט גמר שלי ביצעתי ביחידה אליה התגייסתי לאחר מכן, הייתי שם פרויקטנט. לדעתי אם כבר ממשיכים לטכנאים אחרי י"ב אז עדיף גם להמשיך להנדסאים.

למעלה