האם כדאי לי לקרוא את חומריו האפלים?

barzik

New member
האם כדאי לי לקרוא את חומריו האפלים?

בתור מי שלא קורא ולא אוהב פנטסיה בדרך כלל - האם כדאי לי לקרוא את חומריו האפלים? האם חומריו האפלים זו פנטסיה? ואם כן, מאיזה סוג? האם אפשר להקביל אליה משהו דומה או שהיא ייחודית?

Sunflower Fairy

New member
נורא חכם לשאול את זה../images/Emo204.gif

בפורום שנועד לספרים האלו עצמם. רק הייתי חייבת לציין את הדבר המשעשע הזה. [או שרק אותי זה מצחיק?]

האבק

New member
האם לקרוא את 'חומריו האפלים'?

רן, אני מניח שאתה יודע איזו תשובה תקבל בפורום שעוסק בסדרה. כן, כדאי לקרוא את 'חומריו'. אני לא הייתי מגדיר את הסדרה כסדרת פנטסיה, גם לא כסדרת מד"ב למרות שיש בה הרבה משני הז'אנרים. עולמות מקבילים מצד אחד, יצורים שונים מצד שני וכו'. אני לא יודע אם יש איזשהו ספר הדומה ל'חומריו', לפחות לא אחד שאני קראתי. אני הייתי ממליץ לך לקרוא את הסדרה לא בגלל שזו סדרת פנטזיה/ או לא, אלא פשוט בגלל שזו סדרה מקסימה, מלאה מסרים, כתובה נפלא ומאד מקורית, שלוקחת קצת מכל ז'אנר ומערבבת את זה ביחד עם הרבה אידיאולוגיה אתאיסטית
או כמו שכתבה המתרגמת יעל סלע שפירו - "קחו את סדרת נארניה, סובבו אותה ב-180 מעלות, בזקו פנימה את האפלוליוּת של 1984 ומעט מחוסר הרחמים של משחקי הכס, ותקבלו סדרה מדהימה, חתרנית, אמיצה, שכבשה את כל קוראיה, ילדים ומבוגרים כאחד. גיבורים אמינים להדהים, ריאליסטיוּת מופלאה בעולמות בדויים". אז לסיכום - כן. הסדרה כן מומלצת, ואני בטוח שאתה תהנה.

טוב שאתה שואל את זה כאן!

כלומר, כולם כאן יגידו לך "כן", אבל גם ידעו לנמק. לפי החתימה שלך, נראה לי שאתה דווקא כן חובב פנטזיה. חומריו האפלים זה פנטזיה, מכיוון שאין עולם כזה באמת. כך גם העולמות שאותם אתה מזכיר בחתימה שלך. פנטזיה זה לא רק אבירים מימי הביניים, אלא כל עולם שלא קיים באמת. לגבי הדימיון - ההתחלה (ילדה, ארון בגדים, הסתתרות, עולמות משונים) מזכירה קצת את נרניה. ההמשך הוא פשוט ספר הרפתקאות שמתרחש בעולם דומה לשלנו. לא בכוכב אחר, אלא ממש כאן, אבל במקום שונה. תקרא, מה יש לך להפסיד?

אה...

אני לא יודעת ממש... איזה סוג של ספרים אתה אוהב? זוהי סדרת פנטזיה, אך יש בה גם עומק לחשיבה, יש דעות שונות והסתכלויות שונות, יש רגש ויש גם רקע מגוון וצבעוני של העולמות, יש גם מן האמת וגם מן השקר, גם מן הדמיון וגם מן המציאות... אתה צריך להחליט בעצמך מה הסגנון שלך...

Fairywitch

New member
היי רן../images/Emo24.gif

ברור שלקרוא
לדעתי, אין ספק שזה שייך לז'אנר הפנטזיה, אבל לא למד"ב. לזכותו של פולמן ייאמר שאין יצירה שדומה לזה, וגם מבנה היצירה ייחודי ולא נכנס לתבניות הרגילות שאני מכירה. אולי שמעת שכתבתי פעם עבודה, שבה ערכתי השוואה ספרותית בין הארי פוטר ומשה רבנו, ונשענתי על תבנית הסיפור של גיבורי תרבות, גיבורי מיתוס, וגיבורי אגדות. את ליירה אני לא מצליחה להכניס לתבנית הזו כמעט בשום חלק שלה (של התבנית). אם אתה רוצה לקרוא משהו ייחודי, מקורי, עם הרבה דמיון והפתעות- אז אני ממליצה. אם אתה חובב של פורמט קבוע של פנטזיה/אגדה- אל תקרא.

למעלה