האם כדאי לכסות את המשכנתא?

rif125

New member
האם כדאי לכסות את המשכנתא?

לפני כ-12 שנה לקחנו משכנתא ואנחנו מחזירים בכל חודש כ-2000 ש"ח, יש לנו עוד 4 שנים לשלם, לאחרונה נפטר אבי ומכרנו את ביתו, ברשותי כרגע סכום בסביבות 80,000 אלף דולר סגורים בתוכנית. אנחנו מתכוונים למכור את דירתנו ולהשתמש בתוספת הכסף כדי לרכוש בית יותר גדול, השאלה היא האם כדאי לקחת חלק מהסכום וללכת ולסגור את המשכנתא הנוכחית, אנחנו לא ממהרים למכור ולקנות בית, או שכדאי להמשיך לשלם 2,000 ש"ח עד סוף המשכנתא, אשמח לחוות דעת ולהסבר.

yubi1

New member
כיסוי משכנתא

באופן כללי את רוב הריבית שילמתם ולכן יהיה זה עוול לקחת את ההלוואה מחדש ,תמשיכו במסלול הקיים +הכסף שיש לכם הנוסף ותרכשו דירה חדשה. תתחדשו ובהצלחה

hadarh

New member
תוכלו לגרור ולהמשיך את תשלומי

המשכנתא על הדירה שתרכשו, כמו שציין קודמי, כעת נותר תשלום הקרן וחיסכון כבר לא ממש יהיה..

להדר וליובי

אני לא מבין את הטיעון שלכם. מה זה אומר שהם שילמו את הריבית. אין לזה שום משמעות כלכלית. הרי אם נניח הם היו לוקחים הלוואה חדשה בסכום היתרה של ההלוואה הקיימת, לתקופה הזהה ליתרת התקופה של הקיימת ובאותה ריבית הם היו משלמים בדיוק את אותו תשלום חודשי. השיקול כאן צריך להיות כמו בכל שאלה של כדאיות המיחזור. יש להניח, למשל. שבגלל התקופה קצרה אפשר להשיג בהלוואה כזאת ריבית מאוד נמוכה. אם כי זה כידוע לא השיקול היחיד

hadarh

New member
השאלה היא, כמה חיסכון יהיה?

ולא יהיה הרבה חיסכון, אז אולי כדאי יותר להמשיך אותה מאשר למחזר. המיחזור יעשה על סכום אחר ותקופה שונה- כלומר ריבית חדשה ותשלומים מלאים של ריבית. החיסכון יעשה אם הם יקחו את אותו הסכום לתקופה קצרה יותר/מאוד (ואין תקופה יותר קצרה מ-4 שנים עד כמה שידוע לי).

להדר

שלילי. הם ישלמו בדיוק את אותה ריבית! כי הריבית מחושבת כל חודש על יתרת ההלוואה לחודש הקודם ולשפיצר לא אכפת אם ההלוואה רצה כבר 10 שנים או שהיא התחילה אתמול!

hadarh

New member
אז ממה שאני מבינה ממך, ../images/Emo132.gif

שמיחזור כדאי במקרה הזה = אם לוקחים הלוואה גדולה, ובמקרה של מיחזור נטו על הסכום שנותר- פחות משתלם? (אם לוקחים בחשבון הוצאות נלוות) חשוב לי לציין: אני פחות חזקה במיחזור אז ל-א-ט, אני אשמח להבין איפה ההיגיון בגד בי.. וד"ש לשפיצר..
הדר.

להדר

לא הבנתי אותך. אבל ברור, אם לזה התכוונת, שאם נותרה יתרה קטנה בהלוואה אז אין טעם למחזר כי יש עלויות של זמן , הוצאות וכו'

rif125

New member
מצטערת לא הבנתי כלום

בכל מקרה אני אצטרך לקחת הלוואה חדשה כי הסכום שיהיה לנו ממכירת הבית+ הכסף שקיבלתי בירושה מאבי יגיע בערך ל-230,000 אלף דולר, אנחנו מחפשים בית עד 250,000 אלף דולר פחות או יותר, אז מה הבעיה בלסגור את המשכנתא עכשיו וכשנקנה בית ניקח הלוואה לא חייב מהבנק אולי מאנשים פרטיים, אני מבקשת הסבר.

למעלה