האם כדאי למחזר ? או להשאיר כמו שעכשיו?

shahar1987s

New member
שלום וערב טוב : נשאר לי במשכנתא 400K
משלם 2500 שח כל חודש , לואה יחיד,
משכורת 10k נטו , נשואי ואין אפשרות להוסיף יותר מגג לעלות ל3000 אלף ש"ח בחודש למשכנתא
הולך להשתחרר לי סכום מהקרן השתלמות של 70k רוצה לכסות משהו או לשנות ולשפר מה כדאי לעשות ,
המסלולים שלי הם ככה :
מסלול 1 - קלצ - ריבית 3.1 סכום 77k נשאר עוד 11 שנה
מסלול 2 - קלצ - ריבית 3 סכום 162k נשאר עוד 14 שנה
מסלול 3- פריים-0.8 - סכום נשאר 27k נשאר 26 שנה
מסלול 4 - פריים - 0.8- סכום נשאר 44k נשאר 26 שנה
מסלול 5- משתנה כל 5 צמוד - 163k נשאר 14 שנה ושנה הבאה נגמר ה5 שנים מה לעשות מה אתם מצעים לעשות עם 70 אלף איפה לשים והאם כדאי לשנות או לשפר תודה למומחים

82little

Active member
שאלות להשלמת פרטים: מה אחוז המימון? כמה ילדים? גילאים שלכם ושל הילדים ? למה לווה יחיד כשנשוי? מה עמלת ההיוון? מתי נלקחה המשכנתא?
והצעות : הייתי בונה תמהיל שדומה למוצע בפורום. ושונה מהתמהיל הקיים. כולל הגדלת פריים וביטול הצמדות.
השתמשו במחשבון לחישוב הסימולציות.
לבדוק אפשרות לשימור קרן השתלמות לחרום למשל.
בהצלחה

82little

Active member
הכוונה 400 אחרי סילוק עם קרן ההשתלמות? והאם כללת גם עמלות היוון?

shahar1987s

New member
אחוז מימון לא יודע אבדוק איפה בודקים את זה ?
ילד 1 בעזרת השם עוד ילד בדרך , לווה יחיד כי אשתי בעייתית לא רוצה להכנס לשלם יש חלוקה אחרת בתשלומים היא משלמת מים וכו ודברים לילד , עמלת היון היא 4500 בקלצ בשאר אין קנסות נירא לי , אבדוק בכל מקרה , לגבי 400 לפני הקרן השתלמות , אני מעדיף שאם מישהו יכול לרשום לי או לתת לי איזה הצעה אני לא מבין בחשבון וכו אני מסתמך אליכם גם את המחיזור השני עשיתי דרכם , הבית נקנה לפני 7 שנים במילון לקחתי משכנתא 610 בעבר

82little

Active member
- הכוונה באחוז מימון זה מה היחס בין שווי הבית היום לגובה המשכנתא.
אם אין לך הערכת שווי עכשווית וממחזר בתוך הבנק שלך, הבנק יסתמך על הערכת השמאי מלפני 7 שנים. האם זה היה מיליון? ועכשיו אחרי הסילוק תהיה מתחת ל 45 אחוז? זה אמור לשפר את הריביות.

- לא ברור מה שאתה אומר.. הסכומים שכתבת זה בערך 470.... אז נראה שזה לא כולל קרן השתלמות... אם אתה משאיר את משכנתא כמו שהיא 470 עשוי לצאת יותר מה 45 אחוז שווי ומייקר את הריבית....

- מציע שתבדוק בבנק את הריביות בכל אחד מהמצבים האלה. כלומר מצב שבו אתה נשאר עם 473 א' שח לעומת מצב שמשתמש בקרן השתלמות ומוריד ל 400 א' שח.
- אם יכול לעלות ל 3 א' בהחזר זה יחסוך לך משמעותי בריביות לבנק.
- לא ברור לי איך עם המשכנתא הנוכחית ובתמהיל שאמרת שכאמור זה כ 470 א' שח נכנס ב 2500 שח... ??
- גם לא ציינת מה הריבית על הצמודה ל 14 שנים...
- שווה שתבדוק שוב את כל המספרים והריביות וכו'...
- מבין את הקושי בחשבון אבל גם מציע שבכל זאת תנסה לעבוד עם מחשבון ואם ממש לא מסתדר תבקש עזרה ממישהו. זה לא טוב לבוא על עיוור לבנק ורק לצטט מה שאמרו לך. נסה להיות יותר מעורב בחישוב ולפחות לדעת את ההשלכות של כל החלטה.
- גם לא מובן לי מי ולמה בזמנו הוצע לך תמהיל כזה מתוסבך?? נראה כמו תעלול של הבנקים, ופחות המלצות מטעם פורום כזה או אחר...
- אם משתמש בקרן השתלמות ומבקש למחזר לפי 3 א' שח בחודש החזר חודשי.
הנה הצעה לתמהיל על סך כולל של 402 א' שח, (על אותו עיקרון אתה יכול לבנות תמהיל במידה ולא משתמש בקרן השתלמות. להגדיל באותו יחס את המסלולים ולהאריך במסלולי הקלצ כדי להיות בתוך ההחזר החודשי של 3 א', או במקום שליש בקלצ לוקח שליש במשתנה לא צמודה ל 15 שנה)
שליש בפריים ל 30 שנה 134 א' שח לנסות בריבית 0.8 אחוז ומטה
שליש בקל"צ ל 9 שנים 134 א' שח לנסות בריבית 1.7 אחוז ומטה
שליש בקל" ל 10 שנים 134 א' שח לנסות בריבית 2.1 אחוז ומטה
בהצלחה ושנה טובה.

shahar1987s

New member
יכול להיות שלא הסברתי נכון או לא הבנת אותי נשאר משכנתא של 400 אלף ש"ח זהו הולך להשתחרר לי קרן השתלמות של 70 אלף לא קשור ל400 אלף זאת אומרת אם אני ישים את 70 ישאר לי 330 אלף ש"ח אבל אני לא יודע איפה לשים את 70 אלף בקשר לבית הבית כרגע שווה שני מילון ש"ח זה בית שעבר תנאי הוסיפו לו ממד ועוד מספר ומעלית ואני קומה 3 מתוך 3 , תמליל מעולה אבל אני רוצה שהחזר יהיה חכם ולא יעלה יותר מ2800 ש"ח בחודש

shahar1987s

New member
נכנסתי למחשבון יש שם 13 סוגים פרים משתנה אג"ח קלצ רגילה אני משחק שם אבל לא עד כדי קח כ
חכם כמוכם להמלצה לתמליל , שאני הולך לבנק הם פשוט מנסים למרוח אותי ולתת לי מסלולים נוראים לגמרי

82little

Active member
אכן לא הבנתי. כתבתי שנשאר 400 א' ואחרי סילוק יהיה 330
אבל הסך שציינת הוא 473 לפני הסילוק:
מסלול 1 - קלצ - ריבית 3.1 סכום 77k נשאר עוד 11 שנה
מסלול 2 - קלצ - ריבית 3 סכום 162k נשאר עוד 14 שנה
מסלול 3- פריים-0.8 - סכום נשאר 27k נשאר 26 שנה
מסלול 4 - פריים - 0.8- סכום נשאר 44k נשאר 26 שנה
מסלול 5- משתנה כל 5 צמוד - 163k נשאר 14 שנה

מסלול 1 - 77k ועוד מסלול 2 - 162k ועוד מסלול 3- 27k ועוד מסלול 4 - 44k ועוד מסלול 5- 163k
שווה: 473 א' שח. אז האם זה היתרה במשכנתא או 400 א' ?
ומה ההחזר החודשי הנוכחי?
ובכל אופן, העזר במחשבון , ובעזרה עם עוד מישהו , לסדר את התמהיל על פי אותם עקרונות ועל פי ההחזר החודשי המקסימאלי שאתה מעוניין בו.
בהצלחה.

82little

Active member
כתבת הכוונה..
שוב, אמרת שהיתרה זה 400 וסך המסלולים יוצא 473 א' שח
?

shahar1987s

New member
טוב עכשיו יש את כל הנתונים : סה"כ נשאר 400k
מסלולים
1.פריים -0.8 - נשאר 26k נשאר עוד 26 שנה
2. פריים -0.8- נשאר 43k נשאר עוד 26 שנה
3. משתנה כל 5 צמוד מדד 1.8 נשאר 90k נשאר 26 שנה
4. קלצ נשאר 163k ריבית 3.195 נשאר עוד 14 שנה
5. קלצ נשאר 77k ריבית 3.1 נשאר עוד 11 שנה
סה"כ 400k עוד שנה משתחרר לי עוד 70k רוצה לשנות את המסלולים ולשים איפה שהוא את הכסף השאלה מה כדאי ואיך ושוב סליחה ותודה

82little

Active member
מציע שוב שתשתמש במחשבון ואם לא מסתדר עם זה. בקש עזרה ממישהו. זה לא נכון לדעתי להתנהל על עיוור...
לגבי התמהיל הצעתי שאולי לא לפדות קרן השתלמות אלא לשמור לחירום ולדאוג שזה מושקע טוב. בהשקעה נכונה ומול המשכנתא זה בסדר...
הצעתי כבר תמהיל על סך כולל של 402 א' שח, בתוך החזר חודשי של 3 א',
ואפשר גם להקטין החזר מפני שבשלב מסויים אמרת שרוצה להישאר ב 2800 שח וכו'.. אז במקום שליש בקלצ אולי לוקח שליש במשתנה לא צמודה ל 15 שנה).
שליש בפריים ל 30 שנה 134 א' שח לנסות בריבית 0.8 אחוז ומטה
שליש בקל"צ ל 9 שנים 134 א' שח לנסות בריבית 1.7 אחוז ומטה
שליש בקל"צ ל 10 שנים 134 א' שח לנסות בריבית 2.1 אחוז ומטה
ושוב ושוב, שווה להבין את העקרונות ולפי זה תבנה גם בעצמך את התמהיל שבדיוק מתאים למה שאתה רוצה.
בהצלחה ושנה טובה.

למעלה