האם כדאי לעבור לטורונטו?

odeldy

New member
האם כדאי לעבור לטורונטו?

שלום, קראתי עכשיו הרבה בפורום ועם כל הידע והניסיון שלכם אולי תוכלו לעזור לנו להתכוונן להחלטה חכמה. נכון להיום אנחנו גרים בקנזס, ארה"ב ושוקלים מעבר לניו יורק או לטורונטו. הייתי בטורונטו רק מספר ימים והתאהבתי בה אבל זה כמובן לא מייצג את אורח החיים שם (טיול זה אף פעם לא כמו גור...). יש לנו ילד בן שנתיים וב"ה נארגן לו אח/אחות בעוד כמה חודשים. היתרון של טורונטו הוא שלבעלי יש שם משרד ואילו בניו-יורק יעבוד מהבית שזה קצת פחות סימפטי. חוצמזה כמובן שיקולי מזג אוויר (חורף מאוד ארוך בטורונטו), עלויות מחייה, איכות חיים, גידול ילדים, מציאת עבודה בשבילי (בת הזוג). אשמח לכל מידע וידע שתוכלו לחלוק איתי - היכן כדאי לגור בטורונטו, מהן עלויות המחייה (שכ"ד, גן טוב, קניות, חשבונות), האם כדאי לגור בדירה 3-4 חדשים בדאון טאון או להתרחק מעט ולגור בבית, איך הקהילה הישראלית שם, האם אתם מרגישים שם "בבית"? תודה רבה על כל תגובה, מבטיחה לעדכן בהמשך מה הוחלט :)

כדאי לקרוא מאמרים כאן למעלה בנושא המגורים.

מבחינה יהודית וישראלית טורונטו וניו-יוק מאד דומות. הרבה תרבות וחיים יהודיים וישראליים. לגבי מזג האויר, ניו יורק וטורונטו מאד דומות מבחינת אורכו של החורף, בניו יורק שעל שפת האוקיינוס יש פחות שלג, אבל יותר רוחות קרות, הקיץ בניו-יורק יותר לח בגלל הקירבה לים והוא מזכיר קצת את הזוועה של תל אביב. לגבי שיקולי עבודה ומגורים זה מאד תלוי במיקום של המשרד ובהעדפות האישיות. בעיר יש במחיר מתקבל על הדעת דירות של 2-3 חגרים, דירות 3 חדרים מאד נדירות, ו 4 חדרים כמעט לא קיימות. מי שזקוק ל 4 חדרי שינה צריך לגור בבית, בתים בתוך העיר הם או קטנים, או ישנים או יקרים או כל אלה יחד, אבל אם יש מספיק כסף, והעבודה היא בדאון טאון, זה שווה. בתים חדשים גדולים ולא יקרים עם חצר ודשא יש בפרברים הצפוניים , שם גרים רבים מבני הקהילה היהודית והישראלית. ניתן לשכור בית חדש של 3 חדרי שינה מ 1500 דולר, ושל 4 חדרים מ 1800 דולר. בנוסף יש לשלם חשבונות של מים גז וחשמל שיגיעו בממוצע שנתי ל 280 -230 דולר לחודש. דירות טובות של 3 חדרי שינה יש להשיג ב כ 1700 דולר לחודש כולל כל החשבונות. יש משפחות שיעדיפו את החיים במגדל מגורים איכותי בעיר, ויש שיעדיפו את המגורים בבית עם דשא, כל משפחה והנטייה וההרגלים שלה. כדאי לך להסתכל קצת ב MLS כדי לקבל מושג על פתרונות ומחירים, איזורים ישראליים מובהקים הם באיזור יוק שנושק לעיר מצפון, באיזורים N1 N2 N3 אבל גם ב N4 ו N5 גרים לא מעט ישראלים (כולל משפחתי). יש הרבה יהודים וישראלים ב C7 ובאיזור יאנג ואגלינטון ובאת'רסט ואגלינטון. בגדול באיזור C מקובל לחיות ברבי קומות, או בבתים חד קומתיים ישנים יחסית, ובאיזור N רוב המגורים הם בבתים חדשים יחסית עם דשא. אבל כל צורות המגורים קיימות בכל המקומות. כמו בארצות הברית, שכירה או קנייה של נכס MLS נעשית ללא תשלום למתווך מצד הקונה, מי שמשלם הוא בעל הנכס, זה מתבטא בדרך כלל במחיר המבוקש. אם יש לכם גרין קארד, ההחלטה איפוא לחיות יכולה להיות קשורה לסגנון חיים ולאופי, טורונטו יותר זולה מניו יורק באופן משמעותי, אם אין לכם גרין קארד, לא הייתי סומך על המזל, רשיונות עבודה לא תמיד מוארכים, ולא תמיד הופכים לגרין קארד, קבלת תושבות קבע בקנדה ואזרחות קנדית למי שיש לו עבודה היא עניין קל ומהיר, מאחל לכם התלבטות קלה.

odeldy

New member
חן חן על התשובה המפורטת

קודם כל תודה רבה על תשובתך. אני לא ממש מכירה את טורונטו כך שהאיזורים שציינת כרגע לא אומרים לי יותר מדי, מה שכן. מקום העבודה של בעלי נמצא בהצטלבות בין יאנגה ואגלינטון וממה שהבנתי עד עכשיו הגן של ה-BJCC מאוד מומלץ (יש לנו ילד בן שנתיים) אז כרגע אלו שתי נקודות ציון חשובות לנקודת מוצא מבחינת חיפוש בית. האם יש לך אתר בו ניתן לראות דירות/בתים להשכרה? האם מבחינת בטחון יש עדיפות לבית דירות מאובטח על פני בית פרטי? האם אתה יודע מה קורה בשוק העבודה? הסיכוי של כבת זוג למצוא עבודה - אני בעלת תואר BA בכלכלה וניהול מאוניברסיטת ת"א, ניסיון עשיר כמנהלת מוצר בחברת + account manager. תודה רבה לך על הזמן שאתה מקדיש ועל עזרתך :)

odeldy

New member
אופפסססס סליחה- ראיתי את הקישור לדירות, תודה

אני מציע שתקראי גם את מאמרי הרקע בנושא דיור

יש כאן למעלה סרגל כחול, יש בו טאבים של מאמרים ושאלות נפוצות, בטאב המאמרים יש כמה מאמרים שעונים להרבה שאלות בנושא הדיור והשכונות בטורונטו.

למעלה