האם כדאי לעבור ניתוח לייזר?

YefimP

New member
האם כדאי לעבור ניתוח לייזר?

שלום לד"ר לנדאו. אני בן 29, יש לי ראיה של 9.5- בעין אחת ו 9.0- בעין השניה עם צילינדר קטן לפי מיטב ידיעתי. במקצוע מורה דרך ומשחק ביליארד די מקצועי. אני משתמש בעדשות חד-יומיות ומשקפיים ביחס של כ-50/50 או אפילו יותר במשקפיים. 1. עשיתי בדיקת התאמה שבה התברר שעובי הקרנית הינו 600+, אך עין שטוחה מדי וכמו שרופא הסביר, יש סיכוי שבמידע יידרש ניתוח נוסף, ייתכן ולא ייתאפשר. הניתוח שהציע לי - PRK. לאומת זאת רופא אחר, אמנם לאחר בדיקה ראשונית (אצלו במרפאה ללא מכשירים מתוחכמים, אך אם טיפות להרחבת אישונים) אמר שהוא יבצע LASEK. האם כדאי לי לעבור ניתוח והאם יש הבדל משמעותי בין השיטות במקרה שלי? 2. איזה מכשיר יותר טוב וחדיש: אלגרטו או Nidek? 3. איך לבחור נכון רופא מנתח? האם זה נכון שבשיטת SuperPRK, אין הרבה הבדל איזה רופא לבחור כי הניתוח נעשה ללא מגע של אדם? 4. האם הניתוח יכול להפריע לעבודתי שרובה בשטח ולמשחק ביליארד? תודה מראש על התשובות :)

האם כדאי לעבור את הניתוח

יפים שלום, קוצר ראיה של 9.50- הוא קוצר ראיה גבוה המחייב הסרה של ( יחסית) הרבה רקמה מהקרנית על מנת לקבל את הקיעור המתאים לתיקן ליקוי הראיה. קרנית עבה של 600 מיקרון כנראה מספיקה לביצוע הניתוח אם כי לא תמיד לביצוע תיקון. יותר מידע ניתן לתת לך לאחר ביצוע סימולציה של הניתוח עם הנתונים המדוייקים שלך במחשב מכשיר הלייזר אני מסכים שבמרשמים גבוהים שיטת הניתוחשל לייזר על פני השטח - Surface Ablation עדיפה במרבית המקרים. PRK ו- LASEK הם שמות שונים של אותה שיטה, ואין הבדל משמעותי בין שתי ה"שיטות" הן שמות שונים של ניתוח לייזר על פני השטח Surface Ablation רוב מכשירים החדישים מהדור החדש טובים וההבדלים ביניהם לא משמעותיים (תשאל את עצמך מה יותר טוב, מרצדס, וולו או BMW, כולן מכוניות ברמה גבוה והרבה פעמים הביצועים שלהן תלויים בנהג.....). לא הייתי בוחר מנתח ומכון רב בגלל השם שך המכשיר שבו הוא משתמש..... בחירה נכונה של מנתח מתחילה בשאלות על הנסיון שלו והמיומנות שלו. חשובה מאוד הכימיה הנוצרת ביניכם ויחסי האמון ההדדי. כמו כן כדאי להתרשם מבדיקת ההתאמה, האם הבדיקה יסודית, האם מרחיבים את האישונים, האם משתמשים במיכשור עדכני או עושים דברים בערך ומבטיחים שלקראת הניתוח ישלימו את ה"חסר"..... חשוב מאוד ההסבר שתקבל מהמנתח, כמה הוא מפורט, מה הנכונות שלו להשיב על שאלותיך. בקש לדבר עם מנותחים שלו מהעבר, שמע מהם על היחס לאחר הניתוח, הלווי של המכון לאחר הניתוח ושביעות הרצון מהשירות לא רק מתוצאות הניתוח. "שיטת" ה- SuperPRK היא גימיק מסחרי חסר כל משמעות, הייתי מאוד נזהר ממכון שממציא לו שמות כדי ל"יחד" את עצמו, אף אחד עדין לא המציא מחדש את הגלגל בתחום הזה...... חשוב מאוד שתקבל הסברת מפורט על הסיכויים להצלחה, הסיכונים, תופעות הלואי והסיבוכים האפשריים לפני שקבל החלטה לגבי ניתוח. במרשם המשקפיים שלך נראה לי שיש יתרון מהותי בניתוח להסרת משקפיים שכן הן יתנו לך חופש מהתלות בהם ויאפשר לך לתפקד ברמה גבוה יותר. הרשה לי להזמין אותך לבדיקת התאמה וייעוץ אישי לרשותך תמיד

YefimP

New member
מודה לך על התשובה

תודה לך על התשודה הנרחבת. יש לי עוד שאלות :) בקופ"ח קיבלתי רשימת מכונים מסובסדים עם מחירים. חלק מהם לוקחים תוספת במחיר לביצוע WAVEFRONT ולחלק זה כלול במחיר. באחת המקומות הוסבר לי שהציוד שלהם הולך עם WAVEFRONT מובנה ואילו לאחרים הציוד יותר מיושן. מה דעתך בנושא? אני מודה לך על ההזמנה לבדיקה אצלך, אך אני כבר עשיתי מספיק בדיקות (כולל אחת נוספת היום) ואני חושב שאסתפק בזה :) רק נשאר להחליט האם אני באמת מוכן לעבור את הניתוח וכנראה שכן.

אבחון קדמת גל wavefront

יפים שלום, לגבי הליטוש המותאם אישית לעיוותי האופטיקה של העין - wavefront guided custom ablation: על מנת למפות את עיוותי האופטיקה של העין יש צורך במכשיר מיוחד הנקרא אברומטר (קיימים מספר סוגי מכשירים המתבססים על אפליקציות שונות). תוצאות המיפוי מוזנות למכשיר הלייזר והליטוש מבוצע בהתאם למפת העיוותים האופטיים של כל עין ועין. ניתן לאמר שהעיוותים האופטיים של כל עין הם כמו טביעת האצבע של העין. אני לא מכיר שום מכשיר שמסוגל לבצע ליטוש מותאם אישית מבלי לבצע מיפוי של עיוותי האופטיקה של העין באחת משיטות אבחון קדמת הגל Wavefront analysis. הייתי מאוד נזהר ממכון הטוען שהציוד שלהם הוא עם אבחון קדמת גל מובנה, איך ניתן לבצע ליטוש לפי "טביעות אצבע" אם לא נבדקו "טביעות האצבע" ? הייתכן שכל המכשירים בארץ מיושנים חוץ מהמכשור של אותו "מכון" ?...... ודי לחכימה ברמיזה. בהצלחה בניתוח

YefimP

New member
בחרתי איפה לעבור את הניתוח

שלום לד"ר לנדאו. מודה על תשובתך שוב. לאחר שיחה עם הרופא המנתח וכמה מטופלים שהיה להם מספר דומה לשלי שעברו את ה"חוויה" באוטו מכון, החלטתי לעבור את הניתוח במרפאת CARE בת"א אצל רופא מרק ויסוקובסקי. לגבי הציוד ופרסומים - מאחר ואנחנו נמצאים בשוק תחרותי כל הפרסומים שאומרים "אנחנו המרפאה הכי טובה" זה דבר לגיטימי. אני יכול להגיד לך שכל הגורמים שפניתי עליהם אמרו שהם הכי טובים עם הציוד הכי טוב וכו', חוץ ממך וזה ברור - כי אתה קודם כל רופא מנתח ולא איש שיווק :) בסוף הלכתי למקום שכמה מההחברים שלי ננתחו שם, וגם קיבלתי מהמרפאה תשובות שסיפקו אותי בכל הנוגע לדבר. אני יכול להגיד לך, שהיו הרבה כאלה שפשוט חמקו מהשאלות או נתנו תשובות מוזרות. למשל אחת מהם הציע לי לעבור את הניתוח ביום ראשון, כמעט אמרתי "כן" ואז כשדיברתי איתו ביום חמישי במקרה שאלתי האם אסור לי לשים עדשות לפני הניתוח. הסתבר שהאיש בכלל לא שאל אותי בנושא ואני חשבתי, מה היה קורא אם הייתי שם עדשות עד יום של הניתוח והרופא לא ידע על זאת... בקיצור, אעבור את הניתוח ביום רביעי ואז אספר פה על החוויה. מודה לך מקרב לב על זמנך המוקדש ומקווה שזה לא השיחה האחרונה שלנו :)

YefimP

New member
חודש וחצי לאחר PRK

הגעתי לבדיקה לפני כשבועיים. עין אחת 100%, עין שניה 85%. בשתי העיניים 100%. מאז נראה לי שהעסק השתפר קצת. בסה"כ אני מרוצה. בתופעות לוואי כמעט ולא הכרתי, עכשיו רק בבוקר אחרי השינה מרגיש קצת ערפל בעיניים, אך זה עובר אחרי כשעה.

למעלה