האם כדאי לפרוש את הלמידה?

coolstar26

New member
האם כדאי לפרוש את הלמידה?

היי,

אז בסופו של דבר רכשתי ערכה ללימוד עצמי של ניב רווח, הערכה מיועדת ל-80 יום. בנוסף, יש לי ספרים מהקורס שעשיתי באפריל האחרון ביואל גבע שדי קשה לי ללמוד מהם כי רובם מלאים בפתרונות והערות בעט.
אני רוצה להתחיל ללמוד מעכשיו, אך אני לא יודעת איך ליצור לעצמי לוז שיפרש ליותר מ-80 יום ויכלול את כל הספרים שיש לי.
שאלה נוספת היא האם זה בכלל מומלץ להתחיל ללמוד "לפני הזמן" וכך החומר פחות טרי וקשה יותר לשחזרו בזמן אמת או שזה בולשיט וכמה שיותר מוקדם יותר טוב?

בינתיים אני משתדלת לקרוא כל יום באנגלית לפחות שעה, ולומדת מילים באנגלית מהאפליקציה של יואל גבע, עברתי על רוב המבואות ביואל גבע ופתרתי ממש מעט מקבצים מהערכה של ניב רווח.
מה שהכי קריטי לי זה לשפר את הכמותי (אני עומדת על 115 ואני חייבת לשפר...מילולי 136 ואנגלית 126).

השאיפה שלי לעלות מ646 ל740+.

אשמח לעזרה בניהול זמנים, בנוסף אני עובדת 4 פעמים בשבוע....כך שאני לא ממש יודעת איך לשלב הכל.

המון תודה.

אנסה לעזור

ראשית, ברור לך שלו"ז של 80 יום עשוי להתאים מאוד לאדם אחד ופחות לאדם אחר. את צריכה לבנות לו"ז שיסחוט את היכולות שלך וידחוף אותך לקצה.
הדרך המומלצת לדעתי לעשות זאת היא לעבור על כמה שיותר תתי-נושאים ביום. למה הכוונה?
פתחי את תוכן העניינים של ספרי ניב רווח ויואל גבע שברשותך. כתבי על דף את רשימת תתי הנושאים שיש לך בכל אחת מהערכות - לכל תת נושא, הקציבי בדף שורה-שתיים משלו. תתי נושאים לדוגמה הם "זוויות ומשולשים" או "בעיות הספק".
המטרה שלך היא לתרגל מעט שאלות ביום (למשל 10 שאלות) מכמה שיותר תתי-נושאים.
כך, בכל יומיים-שלושה תסיימי לעבור על כל תתי הנושאים הקיימים ותישארי חדה בכולן, כל הזמן. אין חשש שהחומר ישכח כי התרגול עצמו יזכיר לך את החומר התיאורטי והנוסחאות.

אם למשל, את מבחינה כי יש תתי נושאים שקשים לך מאחרים, את יכולה לתרגל מהם מעט יותר, למשל 15 שאלות ביום לעומת 10 בשאר תתי הנושאים.

כמובן שמומלץ להתחיל ללמוד לפסיכומטרי כמה שיותר מוקדם. היכולות הפסיכומטריות נבנות במשך שנים ולכן לכל חודש נוסף בהכנה המקדימה עשויה להיות השפעה משמעותית על הציון הסופי.

בהצלחה!

coolstar26

New member
תודה על המענה!

ראשית כל עזרת לי :)
שנית, במה הכוונה " לכל תת נושא, הקציבי בדף שורה-שתיים משלו"? להקציב מקום בדף לכל תת נושא בשביל...?
&nbsp
בנוסף, לגבי נניח חיבורים, כמה חיבורים מומלץ לתרגל עד הבחינה?
ולגבי הבנת הנקרא נניח, מומץ לתרגל טקסט כל יום?
מה שאני חותרת אליו הוא שאני פוחדת שאסיים את כל התרגולים יותר מדי מהר לפני הבחינה ולא יהיה לי ממה לתרגל ככל שאתקרב למרתון ולמועד הבחינה.
וד"א מתי מומלץ להתחיל את המרתון?
&nbsp
תודה רבה על הכל :)
&nbsp
&nbsp

את יכולה פשוט

לכתוב בעיפרון את המקום החדש שהגעת אליו בכל פעם.
לשם המחשה, אם התחלת לתרגל בעיות הספק, וסיימת עד שאלה 10 בעמוד 29, אז את יכולה לרשום בדף:
בעיות הספק - 11, 29
(כדי לסמן לך שבפעם הבאה שתתרגלי בעיות הספק תמשיכי לתרגל מעמוד 29, שאלה 11).
לאחר שתסיימי את זה, תמחקי את ה"-29,11" ותכתבי את המקום החדש שהגעת אליו (לדוגמה, 21, 31).
בצורה כזאת, את לא מתרגלת נושא ושוכחת ממנו לזמן רב.

אני פשוט אישית שונא לעבוד עם עיפרון ובגלל זה נאלצתי להשאיר שורה שלמה לכל המחיקות שלי..
עם עיפרון אין צורך בזה.

לגבי חיבורים - אין כמות מומלצת שניתן להגדיר מראש. הדבר תלוי ברמת הכתיבה שלך לעומת הרמה שלך בשאר החלקים במבחן: אם את חזקה יחסית בחיבור, יהיה כדאי להשקיע יותר זמן בחלקים האחרים במבחן ואם את חלשה בו, יהיה כדאי דווקא להתמקד בשיפור יכולות הכתיבה שלך.
אם את רוצה להגיע מוכנה, לדעתי כדאי לך לתרגל את כל החיבורים שהמרכז הארצי מביא כתרגול באתר שלו ב"שאלות לדוגמה בפרק החשיבה המילולית". בנוסף, את יכולה לתרגל את כל החיבורים המופיעים בבחינות של המרכז הארצי במתכונת החדשה.

דין הבנת הנקרא כדין חיבורים ותצטרכי לאמוד את הרמה שלך כדי להחליט כמה כדאי להשקיע בזה.

לדעתי, אסור בשום פנים ואופן "לחסוך" בתרגול מחשש לסיום חומרי הלימוד. אם צריך, אפשר לרכוש ערכות נוספות או להשיג ערכות בחינם מחברים או באינטרנט.

לגבי המרתון - אני לא מאמין במרתון. כדברי קרמבו בסרט 'מבצע סבתא': "אתה מתחיל הכי מהר שלך, ולאט לאט אתה מגביר" :)
מכיוון שאת נדרשת לציון קצה, את צריכה להשקיע המון לאורך כל תקופת הלימוד. תרגול סימולציות צריך להתחיל לדעתי מייד לאחר סיום החומר התיאורטי (שלא צריך לקחת יותר מחודש) כדי למצות כמה שיותר את בחינות המרכז הארצי.

במקביל לתרגול בחינה של המרכז הארצי אחת ליום-יומיים, יש להמשיך לתרגל את הנקודות החלשות מהערכות השונות.

דבר אחרון, מכיוון שסיפרת שעשית קורס ביואל גבע, אני מניח שלא תרגלת את כל 53 הבחינות של המרכז הארצי שהן חומר הלימוד האיכותי ביותר לבחינה:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=182&MessageId=173936953

תוסיפי למה שנכתב שם, את בחינות פברואר 2014, אפריל 2014, יולי 2014, יולי 2014 Combined/English, וספטמבר 2014 (שתפורסם בהמשך) ותגיעי ל-53 בחינות בסך הכל.

למעלה