האם כדאי לפתוח שתי חשבונות בנק כשכל אחד מהם מציע לי קרדיט?

האם כדאי לפתוח שתי חשבונות בנק כשכל אחד מהם מציע לי קרדיט?

שלום לחכמי הפורום,

אחרי שסיימנו עם ענייני האימיגריישן והביטוח בריאות לבנתיים התחלנו להתמקם ויש לי קצת שאלות לגבי איך לעבוד עם הבנק.

לעניין, בנק אחד הציע לי 10k$ קרדיט (בנק אוף אמריקה) התחלתי, והשני hsbc מציע 6k$. לראשון כבר הזרמתי חסכונות מהארץ עבור שכ״ד וערבון. ולשני חשבתי להזרים את המשכורת.

אם אני מבין נכון והמסגרות הללו אינן חופפות תהיה לנו מסגרת של 16k$ במקום 10k$ נוכל לבצע את ההוצאות המסיביות של ההתחלה (רהיטים וכו׳) על הכרטיסים הללו ולצבור קרדיט סקור יותר מהר. האם ההגיון הישראלי שלי תופס פה?

בגדול התוכנית היא לעבור לcharles schwab ברגע שיהיה לי קרדיט מבוסס, אבל שם לא הייתי מקבל קרדיט ללא הסטוריה.

ilanvag

New member
חשבונות בנק, או כרטיסי אשראי?

חשבון בנק (עו"ש) לא תורם במאומה להיסטוריית אשראי; ובארה"ב גם אין מסגרות לחשבון, כי אין פה אובר-דראפט (או שזה מאוד לא מקובל, בניגוד לארץ).
&nbsp
אז אני מניח שמדובר על שני כרטיסי אשראי, משני בנקים שונים.
&nbsp
לדעתי, אם אתה יכול בוודאות לקבל את שני הכרטיסים הללו; וגם אין דמי שימוש קבועים בכרטיסים (או שיש דמי שימוש אשר יבוטלו לאחר שנה/שנתיים), אז לך על זה - לא רואה שום סיבה שלא להוציא שני כרטיסים.
&nbsp
לגבי "לצבור קרדיט סקור יותר מהר" - לא, זה לא עובד ככה. אתה צריך לדאוג שהסטייטמנט החודשי ייסגר על לא יותר מאשר 30% מגובה המסגרת; אם הסטייטמנט יהיה גבוה יותר, זה לא בהכרח יעזור לך לבנות היסטוריית אשראי, אולי אפילו להיפך.
&nbsp
ולגבי שימוש - למיטב הבנתי, אין משמעות להיקף השימוש בכרטיס במהלך החודש (קרי ביצוע המון קניות והכנסת כסף לכרטיס האשראי, כדי שהסטייטמנט יישאר נמוך), כי מה שמדווח ללשכות האשראי זה רק הסטייטמנט.
&nbsp
ונקודה אחרונה - לאיפה אתה רץ? מה המטרה בצבירת היסטוריית אשראי "מהר"? אם אתה מתכנן רכישה גדולה (נניח בית), אז לאורך ההיסטוריה יש משמעות יותר גבוהה מאשר לניקוד. אז כן, אפשר להגיע די מהר לניקוד גבוה, אבל זה לא בהכרח רלבנטי או עוזר.

שני חשבונות בנק

כל אחד מהשניים עם קרדיט ליין משל עצמו וכרטיס אשראי.

30% - לא ידעתי את זה. מה מקור אוטרטיבי לאינפורמציה כזאת?

מה זה אומר הסטייטמנט? אם המסגרת היא 10k רצוי להוציא בערך 30% פר חודש ויותר מזה מזיק ולא מועיל?

לגבי הדחיפות, אין לי איזה מטרה ספיציפית לנגד עיני, אבל כן שמתי לב שאפילו עבור שכירת דירה פה, כל בעלי הבית פה ביקשו לראות קרדיט-היסטורי. בנוסף, נראה שפה בפורום כן יש המלצה לעבוד על זה מהרגע הראשון ולא להזניח את זה. אין לנו תוכנית לרכוש בית בשנתיים הקרובות, אבל אלה דברים שמשתנים יותר מהר ממה שהיסטוריית האשראי משתנה ולכן שווה בעיני להקדיש לזה קצת אנרגיה כדי להיות במצב שהנתונים האלה במצב טוב אם וכשצריך אותם. אז לסיכום אין דחיפות לשם מטרה ספציפית אלא הכרה כללית בזה כעניין חשוב לקומפיטנטיות פיננסית בארה״ב ושזה לוקח כמה שנים לבנות את זה.

למעלה