האם כדאי לשפץ, לפני מכירה?

lo1981

New member
האם כדאי לשפץ, לפני מכירה?

קניתי לפני כ 3 שנים דירה בביניין רכבת משנת 1970, שוויה כיום בערך 700K שח. בקריות.
היא במצב שמור, אבל לא משופצת. אני מתגורר בה. ומתכוון למכור אותה בעוד כשנתיים. אני שוקל האם כדאי לי לשפץ אותה לפני מכירה. ואם כבר לשפץ, אז לפחות שאהנה במשך השנתיים הקרובות מהשיפוץ (בשבילי היא טובה ככה, אבל תמיד כיף יותר לגור בדירה משופצת).
לעיניין המכירה בלבד- האם וכמה כסף כדאי לי להשקיע בשיפוץ?
האם זה באמת יעלה את ערך הדירה?

תודה רבה

האם שיפוץ משתלם לצורך מכירה?

שאלה מצויינת שאין לה תשובה חד משמעית. כדי שהשיפוץ ישתלם צריך להניח שהרווח שינבע כתוצאה מהשיפוץ, קרי עליית ערך הדירה יהיה גבוהה מעלויות השיפוץ.
יש לשים לב שברוב המקומות קיימת גם תקרת זכוכית למחיר.
מציעה לך להיוועץ עם מתווכים באיזור.

lo1981

New member
תודה רבה לשניכם

מדובר בביניין רכבת. עם 4 כניסות. 6 דירות בכל כניסה- סכה' 24 דירות.
לאחר שנתיים של מו"מ עם קבלן, החלטתי שהוא לא מספיק רציני. ואני חושב שלא יהיה פה פינוי בינוי לפחות ב10 שנים הקרובות. (במיוחד שרק אני מתוך 24 בעלי דירות, היחידי שפועל בעיניין).
תשתיות הדירה תקינות לגמרי. רוב הדירה היא כפי שהיא במקורה, חוץ ממטבח ששיפצתי.הדירה 70 מ"ר, יש בה 3 סוגי מרצפות, כנראה שבמהלך השנים, תיקנו רק מה שהיה צריך.
אם שיפוץ יעלה את ערכה במחירה, אז עדיף לי לעשות אותו כעת, שלפחות אהנה ממנו בשנים הקרובות שאני חי פה.
הדבר העיקרי זה בעצם החלפת הבלטות וארונות חדשים. שלהערכתי זה 25K שח.
השאלה, אם כלכלית נטו, זה כדאי?

תודה רבה

arieciub

New member
בסכום שאתה מתכוון להשקיע ובמה שאתה רוצה להשקיע

לא הייתי משקיע.
לגבי מכירה עתידית כמעט בטוח שהקונה לא יתייחס לשיפוץ כי אולי זה לא לפי טעמו הריצוף ולכן לא יהיה מוכן לשלם יותר ויעדיף לקנות דירה אחרת לא משופצת אבל זולה יותר וישפץ לפי טעמו.

למעלה