האם כדאי?

האם כדאי?

אנחנו זוג צעיר עם תינוק בן שנה. יש לנו וילה שנמצאת כרגע בתהליכי סיום בניה בדרום הארץ. אנחנו מתגוררים עכשיו בזמן בניית הבית שלנו בוילה ששיכת להוריו של בעלי (אבל הם לא גרים איתנו). הבית בו אנו גרים כרגע (של הוריו) יכול להיות לרשותינו כמה זמן שנרצה ובכל זאת עשינו טעות לקחנו משכנתא (של 400000 אלף ש"ח, כ- 4000 ש"ח החזר בחודש) והתחלנו לבנות. אנחנו חושבים איך "לתקן" את הטעות ועלה לנו רעיון- למכור את הבית שלנו כשתסתיים בנייתו בכ- 270000 דולר וקניית דירה חדשה במרכז הארץ, אזור פ"ת, דירת 4 חדרים שתעלה עד לסכום זה. את הדירה בפ"ת נשכיר בכ- 1000 דולר לחודש, נמשיך להתגורר בבית של הוריו של בעלי (בית ענק ונוח שהם לא מעוניינים לעבור אליו) וכך נשלם את המשכנתא ובכל זאת תשאר לנו הדירה במרכז. (אני מפ"ת במקור ויש אפשרות שנעבור לשם בעתיד היותר רחוק). הייתי רוצה לשמוע את דעתך המקצועית לגבי צעד כזה. תודה מראש

האם כדאי?

אם יש לכם מקום מספק למגורים אז לשם מה לרכוש דירה? תמכרו את הבית, תחסכו 4,000 ש"ח כל חודש למען עתידכם. לשם מה לפרנס את הבנק? האם כדי להיות "בעלים" של בית? הרי הוא לא באמת שלכם עד סוף חיי המשכנתא. תחסכו את הכסף ובבוא הזמן תוכלו לשקול לרכוש בית ללא צורך במשכנתא. בהצלחה

תודה

על התייחסתוך. ולשאלתך - מטרת רכישת הדירה היא שימור הכסף. כסף "חופשי" כלומר לא מושקע- מתבזבז. גם אם הוא בתוכניות "סגורות" (תמיד ניתן לפתוח אותן) ואין עליו תשואה גהוהה. סיבה שניה היא: כפי שאמרתי יש מחשבה להתגורר בעתיד הרחוק יותר במרכז אז בכל מקרה נקנה שם בית אז אם נקנה עכשיו לפחות כשנרצה לעבור כבר שילמנו חצי מהמשכנתא.

dify

New member
זו החלטה גדולה מידי

מכדי שמישהו ממש יוכל להגיד לכם מה לעשות. יתכן שעוד חמש עשרה שנה דירה בפתח תקווה תהיה שווה הון ויכול להיות שלא תצליחו להשכיר אותה עכשיו עשר שנים ותצטרכו לרדת להרבה פחות מ1000 דולר (שזה, למיטב הבנתי קצת יקר לפ"ת אפילו לדירת 4 חדרים). אתם מדברים ב"אם" ו"אם" ו"אם" אם תצליחו למכור את הוילה ואם תקנו דירה במחיר הזה ואם תשכירו אותה כל השנים אז הכל יצליח. אתם צריכים לשאול את עצמכם אם אתם רוצים לעמוד במתח הזה. עוד שיקולים- להיות בעלי דירה זה אומר למצוא דיירים, לחתום חוזים, לוודא שהדיירים עומדים בהתחייבויות שלהם וכשיש בעיות אתם מטפלים בהם על חשבון הכסף והזמן שלכם, ואם דייר לא שילם אז בחודש הזה המשכנתא יורדת מההכנסה השוטפת שלכם. זה גם אומר נסיעות לטפל בענייני הדירה על קו דרום-מרכז כל פעם שצריך. לי אישית זה היה קצת צפוף. אם הייתי שוקלת לעשות מעשה כזה הייתי לפחות עושה את זה בסכומים שלא יעיקו עלי אם חלילה התוכניות שלי לא יתממשו על הצד האופטימי ביותר, להיפך, הייתי הולכת על האפשרות הגרוע ביותר (נניח מניחה שאני אצליח לקבל תמורת הדירה רק שווה ערך ל11 חודשי שכ"ד בשנה כי כל שנה כחודש שכ"ד יתבזבז על תיקונים ובעיות) והייתי מורידה 20 אחוז מהסכום האופטימלי לצפי של לשכ"ד (כי מי יודע מה מצב הכלכלה בישראל ובפ"ת יהיה בעוד עשר שנים?) עכשיו הייתי שואלת את עצמי אם אני יכולה לעמוד בתסריט הזה כסטנדרטי, ואם כן הייתי שוקלת את זה ברצינות. נ.ב. קחי בחשבון שכל עניין המכירות והקניות מלווה בעלויות נלוות של עו"ד, מיסים וכו'.

את אולי צודקת

ולכן אני מנסה לקבל דעות מקצועיות יותר. לגבי שכירת דירה בפ"ת- יש ביקוש גבוהה מאוד בעיקר בשכונות החדשות שמאוכלסות ע"י אוכלוסיה צעירה מכיוון שפ"ת קרובה לת"א ומחיר המחייה שם זול יותר, לכן ישנה נהירה גדולה לאיזור. הכוונה שלנו היא לקנות דירה חדשה בשלבי בניה בשכונות החדשות בהם הסבירות שנצליח להשכיר אותה גבוהה מאוד. ו- 1000 דולר זה מזמן לא סכום חלומי בפ"ת, בטח לא באיזור הזה. לגבי למכור את הוילה שלנו- עוד לא סיימנו לבנות וכבר קפצו עלינו 4 קונים שמוכנים לשלם עד 280000 דולר. ככה שאנחנו בטוחים שנמכור אותה. פרוצדורות של דיירים, חוזים וכו' ברורות ואין מה לעשות אלא להשתדל לבחור דיירים נורמליים... ברור שזה צעד גדול וצריך לתכנן אותו במידת האפשר ולקחת בחשבון צפי נמוך יותר אבל בכל מקרה לא שווה לנו גם לעבור לבית שבנינו, אז מה עושים? דרך אגב- בת דודתי קנתה דירת גן 4 חדרים באם המושבות בפ"ת ב- 270000 דולר, גרה בה כשנה ושלושה חודשים ומכרה ב295000 דולר. 25000 דולר בשנה וקצת זה לא רע...

דירה כהשקעה

אין ספק שההחלטה גדולה ומי שיכול להחליט זה רק אתם! אתם בעצם שוקלים את רכישת הדירה כאפיק השקעה. לדעתי ניתן למצוא אפיקי השקעה גם ריוחיים יותר וגם בטוחים יותר נכון, שיש היתכנות לעשות "מכה" פתאום זינוק חד במחירי הנדל"ן אך כדאי לזכור שלכל סיכוי יש גם סיכון. שיקול הדירה לעתיד הוא מוטעה....כשתירצו דירה כזו תרכשו עם יותר הון עצמי ופחות משכנתא. כמובן שכדאי לקחת בחשבון גם שיתכנו מצבים שהדירה לא תהיה מושכרת למספר חודשים אך את המשכנתא תאלצו להמשיך לשלם. בהצלחה

מניסיון

מה הידע שלכם בניהול מו"מ עם דיירים מה ידע שלכם בחוזים ? ועוד מיליון שאלות דומות כמה זמן פנוי יש להם להתמודדים מול דיירים מניסיון של כמה שנים כאלה שבחלקם היו גם צרות עם דיירים כן משלמים לא משלמים - יש או אין להם כסף הצעתי היא אין ידיד נאמן ככסף מזומן רצוי שישמר בתכנית טובה ויצבור ריבית

Itzik RDVC

New member
השאלה היא מה התשואה

רכישת דירה לצורך השקעה מה שחשוב הוא התשואה. מכיוון שהיום השקעות סולידיות לטווח ארוך בסכומים כאלו נותנים כ-5% ריבית, לדעתי להשקיע בדירה חובה לחפש תשואה של לפחות 8% או אף 10%. אני מסופק אם תצליחו למצוא דירה בפ"ת עם תשואה חיובית בכלל. אם תרצו לקרוא קצת על זה, כבר המלצתי בדיון אחר לקרוא מאמר שכתבתי בנושא: כמה עולה לגור בדירה שלך

למעלה