האם כדי לאמץ דרך טף בחו"ל עלי " לעבור מבחן???

zipora0246

New member
האם כדי לאמץ דרך טף בחו"ל עלי " לעבור מבחן???

אני ובעלי מתחילים לברר על התחלת תהליך אימוץ. אנחנו בתהליכי טיפולי פוריות אבל הטיפולים שואבים ממני כוחות נפשיים שאינני רוצה או מסוגלת להתמודד איתם.

דיברתי לפני כמה חודשים עם עמותת טף, יש מישהו שעבר תהליך דרך עמותת "טף"?

- מוזר מאד! אמרו לי בטלפון שזה בערך 120-130 אלף שקל כל התהליך, לא היו אומרים לי סתם נכון?

- אנחנו זוג נשוי אך האם אנחנו צרכים " להתקבל"???, שנינו עובדים, מבוססים, קנינו בית גדול שמחכה לנו, גרים בדירה נאה מאד 3 חדרים. בעלי עובד עירייה, אין לנו חלילה עבר פלילי או פסיכיאטרי, על פניו הכול יפה. האם יעשו בעיות???

balbal17

New member
ברוכה הבאה

אנסה להתחיל מההתחלה: כיוון שכיום יש רק שתי עמותות פעילות אז יש כמה וכמה שאימצו דרך טף, יש בפורום ותיקים שאימצו דרך עמותות שלא קיימות יותר.
מציעה לך להפגש עם שתי העמותות ולראות עם מי את מתחברת.
לגבי עלויות: עלות האימוץ היא 22000 אירו לפי שער יציג (גבוה) של בנק הפועלים, ועל זה צריך להוסיף עלות רופא הטס איתך לפגישה ראשונה, 3 טיסות + שהות, עלויות בדיקות רופאים בארץ (לפני הנסיעה שניה) ומתנות לבית הילדים.
אין לי מושג כמה זה יוצא בסופו של דבר כי אנו עדיין בשלב ההמתנה.
לכבי תהליך ההרשמה, אתם צריכים למלא טפסים, להוציא אישורים שונים ממשרד הפנים, רישום מקרקעין, ת.יושר מהמשטרה וכו'...
וכן, גם לעבור מבדק אצל פסיכולוגית (היא נחמדה) ופגישה בביתכם עם העובדת הסוציאלית.

מקווה שעזרתי קצת, בהצלחה בכל מה שתחליטו

לילה טוב

לא עברתי דרך עמותת טף אבל עברתי דרך עמותה אחרת...
הפרוצדורה זהה בעמותות.
אתם אכן צריכים להוכיח מסוגלות הורי הן במבחן פסיכולוגי וראיון פסיכולוגי והן באסמכתאות כספיות ובריאותיות.
ושמעתי על....הרבה יותר כסף בזמן האחרון ממה שאמרו לכם ,כלומר בסביבות 200000 שקל,שמתחילים מ-22.000 יורו שגובה העמותה,כל עמותה,בעבור ההליך. הטיסות והשהיות- על חשבונכם.
אכן מבאס כל ההוכחות הללו,אבל חייבים אותן. זו פרוצדורה שכולם כולם אמורים לעבור בדרך אל הילד.
לא יעשו בעיות במכוון. העמותה מעוניינת בכם כלקוחותיה מרגע שהחלטתם לאמץ.עם זאת הפרוצדורה הממיינת חשובה .בהצלחה.

zipora0246

New member
כמה זמן את ממתינה אגב ??

נראה לי שנלך להיפגש רק עם טף כי ראיתי מהמון שרשורים פה שגיל התינוקות צעיר יותר.

אז לרוב לא עושות בעיות הפסיכולוגיות או העובדת סוציאליות ב" מבחן"?? מזה אני נורא חוששת, שיגידו לי שאני לא יכולה להיות - הורה!

למרות שלבעלי יש ילדה מפרק א והוא אבא נהדר.

עוד שאלה- האם בהתחלה התלבטתם בין פונדקאות לאימוץ?

זואילי

New member
בוקר טוב

אני אימצתי דרך טף (10 חודשים מאז הבאתי את בתי מרוסיה).
כיום גיל הילדים עלה. לא מדובר בתינוקות אלא פעוטות מגיל שנה וחצי ואף יותר (בתי היתה בת 1.7 כשהגענו).
כפי שכתבו לך העלויות יכולות להגיע ל 200,000 שח כולל כל ה"נספחים".
ואין מבחן כמו פילת אלא רק פגישה עם פסיכ' ועובדת סוציאלית כאמור.
אני יחידנית אז פונדקאות לא היתה עבורי אופציה למרות שבהחלט הייתי שמחה גם לדרך הזאת.
אני עשיתי גם תרומת ביצית וזה לא צלח.

בהצלחה!

חלק מההורים עברו מבחן וחלק לא

אנחנו למשל לא נדרשנו לעבור מבחן אישיות, והסתפקנו בשיחה עם פסיכולוג ועו"ס, וחברים אחרים שאימצו באותה עמותה, כן נתבקשו.
כן, אכן צריך "להתקבל" אך בדרך כלל רובם ככולם מתקבלים באימוץ חו"ל, בפרט אם יש לכם דירה ומשכורת קבועה. לא נראה לי שיעשו לכם בעיות.
מבחני הקבלה אצל הפסיכולוג/ית יותר נועדו לסנן הורים מתעללים בפוטנציה, חולי נפש קשים וכולי. אך בהנחה שאינכם כאלו, אין לכם מה לדאוג (באימוץ בארץ זה סיפור אחר...)
כמו שכתבה חייכנית סך העלות היתה עבורנו היה בערך 200,000 ש"ח.
בהצלחה.

הי דניאלה

אני חושבת שהמקרה שלך חריג.
המבחנים נועדו לכולם,לא מכירה אנשים שלא עשו אותם.
לגבי ראש העמותה שאלה אותי אם הייתי רוצה שהיא תתעניין אם אפשר שלא אעשה מבחנים בגלל מקצועי והתעקשתי לעשות כדי להיות בדיוק כמו כולם.את המבחן המשמעותי ביותר החליפו באחר שפחות הכרתי,באופן מכוון בידיעתי ובתמיכתי.

אבי351

New member
אכן זה המחיר ואתם צריכים לעבור מבחן

התאמה פסיכולוגי ואין סיבה שיעשו לכם בעיות לכו לעמותה ושם תקבלו פרטים מדויקים

spirt20

New member
בובה זאת חפצוש

גם אני ביררתי על עמותת טף, דברי איתי בנייד כי אין לי את המספר שלך .. שדרגתי לאייפון 5

למעלה