האם כללי הדקדוק לא תקפים לענפי ספורט?

האם כללי הדקדוק לא תקפים לענפי ספורט?

יש לי חבר שהתחיל ללמוד באונ' טורונטו, שהגיע לביקור מולדת (גם להפשיר קצת מהקור ששורר שם, אבל זה כבר סיפור אחר. אף אחד לא הכריח אותו ללכת ללמוד שם...), ולאחד המפגשים הוא הגיע עם כובע מצחייה של קבוצת ההוקי טורונטו מייפל ליפס (Toronto Maple-Leafs). הוא הסב את תשומת לבי לצורת הרבים leafs, שהיא לא נכונה לפי הדקדוק האנגלי. צורת הרבים של leaf זה leaves. זה הזכיר לי את המשחק הפופולארי "שלוש מקלות" (המזכיר קפיצה משולשת, בו הקופץ האחרון מרחיק את המקל השלישי וככה גם את המרחק שיש לעבור בקפיצה הבאה). היות ו'מקל' זה שם עצם ממין זכר, אז המשחק צריך להיקרא "שלושה מקלות". אבל מעולם, מ-ע-ו-ל-ם לא נתקלתי במישהו שמשחק "שלושה מקלות". כולם משחקים "שלוש מקלות".
זה מוביל אותי לתהייה מסויימת: האם לעולם הספורט יש משהו כמו "מילון פנימי", או ז'ארגון שמאפשר שיבושים שכאלה? האם זה מקובל? בדיקה מהירה שערכתי הובילה אותי גם למשהו בתחום הבייסבול, ענף שאני לא מבין בו כלום, למונח מקצועי שנקרא "flied out". כאן אנו רואים את הפועל fly בצורת העבר "הרגילה" שלו, ולא בנטייה האי-רגולארית; שהרי נטיית העבר של fly זה flew. אבל אין כזה מונח שנקרא flew out בבייסבול.
האם יש לכם איזשהו מושג או רעיון איך נוצרים מבנים אלו של שיבושים דקדוקיים, ודווקא בענפי ספורט?

עIד אחד

New member
כללי הדקדוק לא תקפים לבעלי איי קיו נמוך

תכונה שבאופן כללי מאפיינת ספורטאים ואוהדי ספורט

זו גזענות

מה שנכון, זה שמדורי ואתרי ספורט מסוימים מטפחים בכוונה איי קיו נמוך, נוקטים בכוונה בלשון מתלהמת לעידוד יצרים אפלים.
זה גם נכון ש"עמותות אוהדים" מסוימות מפגינות גזענות פרימיטיבית.
אבל אין להסיק מכך על כלל ציבור הספורטאים והאוהדים.
https://he.wikipedia.org/wiki/יורי_ולאסוב

עIד אחד

New member
אני מניח שבעולם שבו (למשל) שימוש בכינויי גוף זכריים כברירת-

מחדל נחשב אפליה מגדרית, אפשרי גם לראות בהכללות ובסטריאוטיפים גזענות

כך או כך, התגובה שלי לא היתה ברצינות
זו היתה דרך אחרת לומר: ממתי לשון קלוקלת מוגבלת לתחום מסוים?
או: מתי "שלוש מקלות" קפץ מדרגה ממשחק ילדים לספורט?
יכול להיות שהרמז היה דק מדי

"שלושה מקלות"

בזמנו הייתי אלוף מקומי במשחק הספורטיבי הזה, עכשיו אני מלמד את הנכד שלי. הרגשתי שמשהו נשמע לי "לא בסדר" כשאני אומר "שלושה מקלות", אבל לא הבנתי מה. עכשיו הזכרתם לי

למעלה