האם כל לובש מדים הוא בהכרח נותן שירות?

YTmda

New member
האם כל לובש מדים הוא בהכרח נותן שירות?

שמתי לב לתופעה:
במקומות ציבוריים יש ללקוחות תחושה מסויימת שכל לובש מדים (או ביגוד קצת יותר רשמי משאר האנשים) הוא מיד נותן שירות שאמור לענות להם על שאלות, תלונות ושאר דברים יצירתיים.
ונשאלת השאלה - מדוע הלקוחות חושבים כך?
למה כל לובש מדים מבחינתם צריך לספק להם תשובות?
ולמה, לעזאזל, כשאני נוסע ברכבת עם חולצה מכופתרת ומכנס מחוייט אני צריך לענות לכל שאר הנוסעים באיזה רציף X או באיזו שעה הרכבת ל-Y?

ומה עובר לאותם לקוחות בראש כאשר אותו "נותן שירות" לא מספק להם את התשובה או הפתרון שהם ציפו לו? הרי זה לא באמת האדם שאליו צריך לפנות.
תמיד תהיתי איך הפסיכולוגיה הזו עובדת, כי אני מעולם לא חשבתי כך ולא ניסיתי לשאול כל אדם מזדמן שנראה שייך.

סתם תהיות...
(תתעלמו אם אני לא ברור, המוח שלי לא מתפקד...
)

שאלה מצוינת

בתור התחלה, לאנשים יש נטייה לראות בלובש מדים מישהו בעל סמכות - וזה בלי שטורחים בכלל לבדוק באיזה מדים מדובר, כשלפעמים לא מדובר בכלל במדים אלא בלבוש מחויט שיוצר רושם דומה, מה שמוביל אותי לדבר הבא שרציתי לכתוב: מניסיוני, כשאתה לבוש במדים כלשהם זה מורגש יותר, אבל אנשים נוטים לעשות זאת גם ללא קשר למדים אלא לפי תחושה. אני יכולה לספר על עשרות פעמים שאנשים הניחו שאני עובדת במקומות מסוימים או שאני המנהלת במקום - וזה כשבסך הכל הייתי שם בתור לקוחה. היו פעמים שזה קרה כשהייתי לבושה קצת יותר מחוייט מהרגיל, אבל לא רק.

YTmda

New member

משהו שקשור לשפת גוף, כנראה, כי גם כשאני מסתובב לי בדיוטי פרי כשאני לחלוטין לא מסומן (ביגוד אזרחי, בלי תג עובד נראה וכו') לעתים אני זוכה לשאלות.

מה שעוד מעניין אותי, הוא מה חושבים אותם לקוחות כאשר הם לא מקבלים את המענה? יש כאלה שחושבים שעובדים עליהם כי לא רוצים לעזור, יש כאלו שמקבלים זאת בהבנה אמיתית. למה??? למה שאנשים יניחו אוטומטית שעובדים עליהם או שלא רוצים לעזור להם? רגשי נחיתות?

יואו!! זה קרה לי בדיוק שלשום!!

אמנם לא הייתי עם משהו שיכול להיות אפילו דומה למדים, אבל.. עמדתי בכניסה למסעדה וחיכיתי ל-3 אנשים שהיו אמורים להצטרף אלי לשם.
התעסקתי עם הטלפון שלי.
ופתאום אדם מבוגר פונה אלי: "למה את לא פונה אלינו?.."
................................
הפרצוף שלי היה בערך ככה:

אמרתי לו- "למה שאני אפנה אלייך?"
והתגובה שלו הייתה- "אה, חשבתי שאת המארחת".

(המארחת, אגב, עמדה במדים שחורים מטר ממני).

כחלחל

New member
שתי תשובות

האחת קשורה למראית עיין של הלבוש והמראה החיצוני
ראה את רוב הפקחים העירוניים גם אלו שרושמים דוחות חנייה או על הצבת סחורה מחוץ לחנות, כולם לובשים מדים שמאד מאד דומים למדי המשטרה? גם רכבי פיקוח החניה נראים מרחוק כניידת משטרה?
למה? כדי להטעות וכדי לנצל את אותה אשליית סמכות ומרות שמעניקים המדים.
לפיכך כשאני בסופר, מחפש משהו, הגיוני שאשאל אל האדם הלבוש בחלוק בצבעי הרשת ולא את זה שלבוש בחליפה מחוייטת, או במדים המזכירים שוטר.
התשובה השנייה נוגעת למה שמקרין האדם בהתנהגותו.
סיפור אישי: בשעתו ליוויתי מי מקורביי במהלך אישפוז ארוך, אנשים בסביבה פנו אלי בשאלות מידע ובקשות שונות,
מסתבר שבהיותי חובש קרבי במיל' כנראה אופן טיפולי בקרוב המאושפז, במיטה, בעירוי, בחבישות ובכל מיני דברים קטנים כדומה,, נראו מהצד למי שלא מבינים יותר מידי כמו "מישהו שיודע מה הוא עושה" ולכן פנו אלי בדברים שלא היה לי שמץ של מושג לגבייהם.
כך גם בכל מקום, אנו מבחינים במי שמחלק הוראות או שדמותו ומעשיו מתאימים לתדמית השירות המבוקש ואליו פונים.
(רוצים תרגיל/דוגמית גזענית סקסיסטית: נכנסתם למסעדה, מאחורי הדלפק בחור שחום עור שחור שיער עם שפם, סינר קשור למתניו, ולידו בחורה לבנבנה בלונדינית עם עיניים כחולות. למי תגשו לשאול על מנת מקלובה פלוס חומוס עם בשר כבש קצוץ, ולאבנה עם שמן זיית וזעתר ולאפות חמות מהתנור?)

שרונת XD

New member
קרה לי

הסתובבתי במדים בחנות בגדים, ומישהי שאלה אם אני עובדת שם.
מה שמוזר בכל זה, זה שאלה היו מדים של הצבא! אמנם הייתי רק עם המכנסיים חולצה לבנה, ודיסקית מקשטת לי את הצוואר, ונראה לי שגם ככה אפשר לזהות שהייתי חיילת.

trilliane

Well-known member
מנהל
אצל נשים זה מושפע מאוד מקיומו (או לא) של תיק

אם רואים בחורה עם תיק מסתובבת בחנות, היא מן הסתם לא מוכרת;
אבל אם מישהי (נגיד אני) הניחה את התיק בצד כדי שלא יכביד עליה בהסתובבות, והיא גם מפשפשת בין הבגדים או מחזירה למדף בגד שלקחה... אז לפעמים אנשים פונים.

גם לי קרה לא פעם שחיפשתי מוכרת וכשראיתי מישהי במראה מתאים שהתסובבה בחנות ללא תיק פניתי אליה ושאלתי. לפעמים היא אכן הייתה מוכרת, לפעמים לא...
קורה. הדרך לגרום לזה לקרות פחות היא להלביש את העובדים בצורה מסוימת או לפחות לתת להם תג שמי, אבל חנויות רבות לא עושות זאת, אז לא נותר אלא לנסות לזהות התנהגות או פשוט לשאול.

הזכרת לי קטע אחר

בתקופה שעבדתי כדיילת קד"מ, קרה פעם שדיברתי עם לקוחה, ובאמצע ההסבר שלי נדחפה פתאום אחת מדיילות הקוסמטיקה ושאלה את הלקוחה אם היא צריכה עזרה. הלקוחה ההמומה אמרה לה שהיא כבר מקבלת עזרה ממני, והדיילת טענה שלא הבינה שאני אחת מהעובדות וחשבה שאנחנו סתם "משוחחות", ובתור הסבר אמרה שהיות שיש לי תיק היא חשבה שגם אני לקוחה. ה"תיק" שהיה לי היה תיק בד ממותג - לא משהו שנראה כמו תיק סטנדרטי, וגם אני לבשתי חולצה ממותגת.

עוד קטע שהזכרת לי: באתי פעם למשביר להחליף מתנה שקיבלתי, ובמחלקה הרלוונטית לא איתרתי אף מוכרת. פניתי לאחת מעובדות הקופה שאמרה לי לחזור למחלקה ושמייד תגיע לשם מוכרת, מה שלא קרה ונאלצתי לפנות ולבקש עוד פעם בקופה. בסוף התברר שהייתה שם מוכרת שהסתובבה - אבל היא לא לבשה חולצה ממותגת ולא היה לה שום תג ולאף אחד לא הייתה שום דרך לדעת שהיא מוכרת שם ולא סתם לקוחה... ואני לא חשבתי לפנות לנשים אקראית ולשאול אם הן עובדות במקום (אולי כי אני יודעת כמה שזה מעיק?
)

Pelegoldy

New member
אלי פונים בחנויות המון פעמים

גם כשאני לא במדים. כנראה שאחרי 18 שנים בשירות לקוחות ומכירות קיבלתי מין פרצוף של "זה שעובד פה"

למעלה