האם כל מי שאומר ומבטיח בעזרת השם ..

tapuach

New member
האם כל מי שאומר ומבטיח בעזרת השם ..

פשוט משקר ? או שזה רק הרוב ?

ש ו נ י

New member
???

אין לי מושג למה אתה מתכוון אבל כשאני אומרת בעזרת ה', אני מבקשת את הסיוע והשתתפות של האלוקים בפעולות שלי או בדברים שאני רוצה שיתרחשו משהו כזה

שוני שמעתי צליל זילזול ?

לפי תורת הקבלה...בעזרת השם - בעזרת השם שלי כלומר של הבן אדם שאומר את זה. שו -זה בערבית..חבל כי יש לנו שפה מאד יפה...לפחות תגידי מה?<

ש ו נ י

New member
חס וחלילה זלזול

אין זו דרכי לזלזל בבני אדם או בדבריהם שו זו סתם השפה היומיומית שלי - עברית ששזורים בה כל מיני ביטויים מכל מיני שפות אחרות אין כאן שום כוונה פנימית עמוקה, סתם אופן הדיבור שלי

seeyou

New member
האם כל מי שאומר "שלום" מתכוון לכך?

אני חושב שלחלק גדול של האנשים הביטוי הזה "בעזרת השם" הוא סתמי.

avital24

New member
אנשים../images/Emo9.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo23.gif../images/Emo37.gif../images/Emo27.gif

שאומרים בעזרת השם בדרך כלל מנסים לפטור את עצמם מהתחייבות ולכן הם מנחיתים את זה על אלוהים , כאילו מתכוונים אם ירצה האל זה יתבצע אבל זה פשוט אומר שהם מעדיפים לא לקחת אחריות בעצמם ולכן הם מעבירים את האחריות לאל. אז שיהיה בעזרת השם....!!!
[ ושיהיה הרבה באהבה!!!!!!

לקשמי

New member
לא מסכימה

כשאני אומרת "בעזרת השם", אני לא מבטיחה, אבל גם לא מנסה להתנער מאחריות. האמירה "בעזרת השם" היא הודאה בכך שלא הכל נמצא בשליטתי ולכן אני לא יכולה להבטיח שום דבר. אני כן יכולה להשתדל ולהתכוון אבל יש דברים שהם לא בשליטתי, ולכן האמירה "בעזרת השם".

avital24

New member
יכול להיות../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif../images/Emo23.gif../images/Emo37.gif../images/Emo27.gif

נראה לי שיש כאלה שמתכוונים שלא הכול בידם ויש כאלה שמתנערים מאחריות תאמת נראה לי שככה חבר שלי אז זה היה נראה שיש עוד אנשים כאלו.

מה פתאום אין כזה דבר או זה, או זה

מי שאומר: "בעזרת ה'" זה לא אומ שהוא יושב בחיבוק ידיים ולא עושה כלום,אלא מחכה שהקב"ה יעשה את שלו. זה ממש לא ככ הוחבל שבני אדם רואים את זה. כשאומרים : "בעזרת ה' כמו שחלק מפה כבר אמרו,הכוונה היא שאני לא מבטיחה שהדבר הזה יקרה ,שאני אבוא או כל דבר אחר ,ובסיוע של הקב,ה אני מקווה שאני יוכלת כן לעשות את זה. אבך זה לא אומר שמתנערים מהאחריות אין כזה בכלל דבר . מי שאומר "בעזרת ה'" למה שכתבתי למעלה זו הכוונה.

למעלה